Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
SORU 1: İmam Kurtubi “Hazretleri” Allah hakkında bir şeyler “buyurma” hakkını nerden bulmuştur?
Allah hakkında kendisine vahy edilen dışında bir şeyler “buyurma” hakkı Allah’ın kendi elçilerinde bile (normal olarak) kesinlikle yoktur. Allah ın elçisi Muhammed in de böyle bir “buyurma” hakkı yoktu, olamazdı. Kurtubiye bu hakkı kim vermiştir?
“Eğer (Peygamber) bize atfen bazı sözler uydurmuş olsaydı,
Elbette onu kıskıvrak yakalardık.
Sonra da onun şah damarını mutlaka keserdik.
Hiçbiriniz de bu cezayı engelleyip ondan savamazdı.” Hakka Suresi-44-47 ayetler
SORU 2: Şu sözlerin tercümesi nedir? Anafikrini bizim normal iletişim formatımıza dönüştürürsek ne diyor “ imam kurtubi”? Tercüme edelim:
“Bak kardeşim
ü “Çok önemli bir işin/dileğin mi var? Ama dikkat et, çok önemli olması lazım, önemsiz şeylerde harcama. Bu işin/dileğin gerçekleşmesi için,”
Peki neyin önemli olduğuna kim karar verecek. Bana göre çok önemli olan bir konuya başkası gülebilir. Başkasının önemli gördüğü bence önemsiz olabilir. Kim karar verecek buna?
Bunu bir çocuk, bir deli, bir katil kendisi için “önemli olan bir konu/dilek için” 4444 kere tekrarlarsa ne olur?
ü “Çok uzun süredir başında bir bela mı var ? Beladan kurtulmak için; “salat ı terficiye”.”
Zaten “salatı terficiye” vb. tuzakların en büyük özelliği de bu; Allah ın istediğinin kesinlikle ama kesinlikle tam zıttı bireyler daha doğrusu robotlar yetiştirmek.
Allah, şuuru açık, bilinçli, aklı başında insanlar olalım isterken, bu “hazreti” mekanizmaları güdebilecekleri insan modeli geliştirme derdindeler.
Allah, başınıza gelenlerin sebeplerini uzakta aramayın kendinize bakın; yani ne yaptım da bunları yaşıyorum, nerde hata yaptım diye bir felsefeyle yaklaşın, böylece olumsuzluklardan kurtulabilirsiniz derken “hazreti mekanizmaları” ne gerek var ya sorunlar üzerinde düşünmeye, 4444 kere..şunları oku yeter diyorlar.
Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder. Şura-30
Şimdi Rabbinden apaçık bir belge üzerinde bulunan kimse, kötü ameli kendisine 'süslü ve çekici gösterilmiş' ve kendi heva (istek ve tutku)larına uyan kimseler gibi midir Muhammed-14
İsimleri çok önemli değil, bu X, Y, Z “hazretlik iddiasındakilerin” karakteristik özelliği sözlerinin abartılı, dolaylı, “insanüstülük” kokması için kırk takla attırıldığı bir uslüpla söylenmesi ya da zaman içinde insanların bunu daha da katmerleştirmeleridir. Fakat her şeyi bilen Allah, bu grup insanların da karakteristik özelliğinin altını kitabında çok kalın çizmiş:
“Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah katındandır" derler. Oysa o, Allah katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. ÂLİ IMRÂN suresi 78. ayet”
__________________ "Hakk Rabb'indendir."
|