Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Atokdemir YAZDI:
Değerli Meslekdaşlarım, ben 15 yıldır hanefi olarak namaz kıldırıyorum, şafiii camiine tayinim çıktı,şafii ilmihalinin namaz ve abdest bölümlerin okudum,kafam karışık farz namazlara başlamadan vesile duasından sonra ne okunuyor,namaz sonunda hangi duaları okuyorlar,hanifiden farklı yanları neler, benim şafii mezhebine geçmem gerek mi?.....bilgisi olan meslektaşlarım varsa lütfen o değerli bilğilerin paylaşırlarsa sevinirim.saygılarımla
Selam Dostum
Sitemizi inceledıysen ve degerli Suzi kardeşin cevabındanda anlayacagın uzere burdaki arkadaşlar için mezhep ayrımı yoktur,ipi Kuranı bır olan bır ummet nasıl fırkalara ayrılır Allahın bu konuda kesın emrı varken hırıstıyanlar gıbı mezheplere mi bölünür?Ayrıntılı bılgı:
www.kurandakidin.net
Abdestın alınışı Kuranda vardır, gerisi ilavedır,namazda Kuranda kıyam,ruku secde,Kurandan kolayına gelenı okumak ve kendi sözlerınle yakarmak dua etmek olarak gecer,bunun dışında hangı duayı okudun okumadın bunlar önemli degıl,gıdecegın cemaate önce bunu anlat,peygambermız her namazında farklı dualar okumuştur,içinden geldiği gibi davranmıştır,Allah robot istemezki,namaz dıyalogtur konuşmadır.Okuyacagın duaları kendın seç,Kurandan olduktan sonra dualar arasında ayrım yapmak vebaldır,vahyı ınkardır,ama daha çok yakarış ve minnet içerenler olsun,cemaatıne Kuranın tek ipine sarılmayı ögret mezhepler sonradan çıkmış mezhep imnmlarının görüşlerıdir,alim görüşleri dinde tabu olmaz.
Tabu olduğu zaman ilahlaşır,kusursuzlaşır,şirke gırer.Şunu unutmaki putperestlerde,Hırıstıyanlarda ,yahudılerde Allaha inanıyorlardı ama şirkteler, sebebı ise Allah ıle araya aracı koymak,Allahın kudretını ,dın adına hukum koyma yetkısını baska varlıklarda yakıştırmaktır.
Son peygambere kadar çok peygamber geldı,geçti.Allah kavramı ve ınancı çöl araplarındada vardı,ama ortaklarıyla şefaatçilerıyle beraberdi,Kuranda dkkat çekılen şirk budur.O putlar o zamanın ölmüş önemli mucızevı kişilerın yada Allah dostlarının,şefaatçilerin simgeleriydi,bizim telli baba,oruç baba gıbı,imam efendi,mezhep alimi ,şeyhefendi gıbı,bılmem ne hazretleri gıbı...
Allahın berısınden ''dunıllahı'' türkçeyede gırmış dun yanı yakın zaman,Allahın yakınından astından berısınden Allahla beraber ortaklar edınmek şirktir.Arapça bilgin olduğu belli lutfen arastır,sözluklere bak,klasık ve tepkı cekmemek adına yazılmış çevırılere guvenme,dışından dıye cevırmışler.
Ankebut Suresi |
41 |
Allah'ın berisinden veliler edinenlerin durumu, bir ev edinen dişi örümceğin durumuna benzer. Ve evlerin en güvensizi/en zayıfı elbette ki dişi örümceğin evidir. Keşke bilselerdi! |
|
Yunus Suresi |
18 |
Allah'ın yanında bir de kendilerine zarar veremeyen, yarar sağlayamayan şeylere kulluk ediyorlar ve şöyle diyorlar: "Bunlar bizim Allah katındaki şefaatçılarımızdır." De onlara: "Allah'a, göklerde ve yerde bilmediği şeyleri mi haber veriyorsunuz?" Şanı yücedir O'nun, ortak koştuklarından arınmıştır O. |
|