Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam iman kardeşimumarım iysindir, abi diye hitap etme lütfen, hem yaş olarak abin değilimdir, neyse, kardeşim, şimdi sana çıkıp şu ayeti okusam,
Andolsun, onların söylemekte olduklarına karşı senin göğsünün daraldığını biliyoruz. (HİCR SURESİ / 96
ve ardından eklesem ki, söze değil sözün söylenişine bakan ve sözün içeriğinin doğruluğu yanlışlığı üzerinde durmak gerekirken, farklı edebi sanatlarla kend haklılığını ortaya koymaya çalışan biri, bu ayetin muhattabını da aynı şekilde eleştirir ve o'nu çok basşt bir mantıkla tabi kendisine göre bir mantık, gayba taş atarak yapılan bir mantık, açık bir delile dayanmdan yapılan bir mantık, bu seni anlatırdı, ve sen kırılırdın belki de hiç yapmadığın ve adetin olmayan bir usluptu bu, peki ben bu ayeti yazsaydım nefsim ne hissederdi acaba, o'nu da düşünüyorum, en iysi yusfun yaptığını yapmak dedim,
velhasılı kelam, kardeşim, Rahmanın kitabı ortada ve açık, ben yapamam ya, allah'a isyan etmiş, kapı dışarı atmış bir düzenin ilkelerine bağlılık yemini edemem abi, yok ya, Allah'ın buna razı olacağından en ufak dahi olsa bir düşüncem yok, ortada sorulan bir sou yok, ortada uzatılmaya çalışılan bir el yok, ortada paylaşılamay çalışılan bir acı yok, ben ne yazayım ki,
Rahmana emanet olun,
selam ve dua ile
|