Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Tabiki Allaha icabet etmemek olacak iş değil. Bayanlar arasında iletişim kurmak daha kolay olmaktadır. Erkeklerin oluşturduğu bir safta imamın söylediklerinin yanlış olduğunu söylemek, Allahtan başka hiç kimsedene şefaat beklenmez demek, dualarda sadece Allahtan istemek gerekir demek, ne kadar yumuşak ve uygun bir dil kullanırsanız kullanın camideki cemaat tarafından çok büyük ihtimalle linç girişimine maruz kalırsınız. Kaldıki sizin adınız mürted. Hem de Allahına kitabına çağırdığınız halde yine de mürtedsiniz ve dinden çıkmışsınızdır. Kolaya kaçtığım falan yok. Başkalırının yanlışları falan da söz konusu değil. Kökten yanlış zaten. Doğru bir tarafı yokki tamam diyeyim. Bakınız şurası yanlış burası doğru diyeyim. Evet gittiğim cuma namazlarında süyanı müftünün her vaazının sonunda bizim gibi insanlara küfürlerinden başka bir şey duymadım. Sanki herkesin işi gücü bitmiş, bütün cemaat müftünün dediklerini anlamış (tabi uyumuyorlarsa) ortada küfür edecek bir biz kalmışız. Yok Allahın dinini değiştirmeye çalışıyormuşuz, yok birkaç cahil civelek insanmışız, yok bunları toplumda barındırmamak gerekirmiş falan filan. Camiye gider namaz kılarım ama kesinlikle imama tabi olmam. Tabi olmam demek onun söylediklerini kabul etmiş olmam demektir. Ben kendimce mücadelemi verdiğim kanaatindeyim.
Tabi sevindiric olaylar da olmuyor değil. Geçen bir camide gördüm. Hadis yazılmış altına da türkçesi yazılmış. Herhalde birileri bize hak vermeye başladı.
İmam başkalarından istesin, sizAllahtan isteyin sözününze katılmıyorum. Bu peygambere git müşriklerle ibadet et. Onlar hubelden istesin sen Allahtan iste gibi birşey. Elbet bizim de cuma namazlarını kılacağımız zamanlar gelecek. Allah ömür verirse görürüz inşallah. Göremesek de Allahtan af dilemekten başka yapabileceğim başka hiç bir şey yok.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
merhaba rehber02,
imam başkalarından istesin siz Allahtan isteyin derken, siz doğru bildiklerinizin mücadelesini vermeye devam edin demek niyetindeydim. Tabi ki sizin anladığınız manada bir anlam vermek istemem. Ama sanırım ikimizde aynı şeylerden şikayetçiyiz, fakat yine de yılmadan mücadeleye devam.
Az evvel yine cuma namazındaydım, bir bayan sanırım ilk kez katılıyor. Yanımdaki bayan dedi ki, hocayla birlikte cumayı kılacağız, sonra öğlenin farzını kılacağız. Hemen müdahale ettim, dedim bir düşünün aynı vakitte iki farz namaz olur mu ve nasıl kılacaksınız? Cumayı kıldıktan sonra öğlenin farzı zaten düşmüş oluyor, uygulama da bu yöndedir dedim. Ama haklısınız, bu konuları bu konularda yetkili makamlar sessiz sedasız söyledikleri sürece halk ne yapsın, değil mi?
Allaha emanet olunuz...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Meramımı anlatabildiğim için mutlu oldum. Evet mücadeleye devam tabiki. Söylediklerimiz bence de aynı. Ama durum yukarıda anlattığım gibi maalesef.
Bayana söylediğiniz konuyla ilgil bir kaç şey söylemek isterim. Benim Kurandan anladığım cuma ve öğle namazı aynı şeyi ifade ediyor. Topalnma gününde de kılınan namaz öğlen namazı ama hep birlikte kılınıyor. Ve tabi inananların sorunları gibi şeyler de bu toplantılarda konuşulabilir, birlikte dua edilebilir. Ve bunun gibi sosyal bir çok mesele. Yani dediğiniz doğru: hem cuma hem öğle olamaz. Öğlen namazı diğer günlerden farklı olarak birlikte kılınıyor. Ben böyle anlıyorum.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
merhaba rehber02;
sen yine de Allah rızası için git cuma namazlarına, sesinin ulaşabildiği yere kadar konuş doğru bildiklerini Allah adına, kimse seni linç etmeye cesaret edemez korkma.
Benim oğlum var 13 yaşında, bu sene teravih namazında çocukları dövmüşler şımarıyorsunuz diye. Camiye gittim dedim buraya toplarım gazeteleri, televizyonları. Siz bu çocuklara bugün böyle davranılmasına müsaade ederseniz, 30 sene sonra burda size gerek kalmayacak, çünkü camilerde namaz kıldıracak bir cemaatiniz bile olmayacak. Beni görsen, bir karış bir hanımım ama bu konularda çok hassasım.
Sen de çok hassassın bu yüzden belki bu geri duruşun. Ama lütfen inatla üstüne git, unutma Allah iman edenlerle beraberdir.
Allaha emanet ol...
Ha bir de şu parapul lafına çok güldüm, Allah senden razı olsun:)
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
İman edip iyi davranışlarda bulunanlara, içinden ırmaklar akan
cennetler olduğunu müjdele! O cennetlerdeki bir meyveden kendilerine rızık olarak yedirildikçe: Bundan önce dünyada bize verilenlerdendir bu, derler. Bu rızıklar onlara (bazı yönlerden dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için cennette tertemiz eşler de vardır. Ve onlar orada ebedi kalıcılardır. Talâk 11
Allah, inananlara da Firavun'un karısını misal gösterdi. O: Rabbim! Bana katında,
cennette bir ev yap; beni Firavun'dan ve onun (kötü) işinden koru ve beni zalimler topluluğundan kurtar! demişti.
Nisâ162
İman edip salih amel işleyenleri, karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için size Allah'ın apaçık ayetlerini okuyan bir Peygamber göndermiştir. Kim Allah'a inanır ve faydalı iş yaparsa Allah onu, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları
cennetlere sokar. Allah o kimse için gerçekten güzel bir rızık vermiştir.Fakat içlerinden ilimde derinleşmiş olanlar ve müminler, sana indirilene ve senden önce indirilene iman edenler,SALATI IKAMEedenler, zekatı verenler; Allah'a ve ahiret gününe inananlar var ya; işte onlara pek yakında büyük mükafat vereceğiz.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma