Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
amacım seni kırmak değildi kesinlikle.benim o anki niyetimde yalnızca '' her şeye ideolojik bakan'' bilim vardı . (tabi böyle bakmıyan bilim de var)yine de ifadem yanlış olmuş demek ki.iticiliğin tanımında seninle hemfikirim. tabi ki iticilik sadece büyük harfle yazmak demek değildir.bu belkide en masumudur.( büyük harf kullanırken ki niyetiniz güzel).kararınız için de teşekkür ederim.
doğal seleksiyon'un ,doğadaki güçlü tür ve canlıların ayakta kalması- türünün devam etmesi -zayıf türlerin asimilasyona uğramaları, türlerinin yok olması, doğa dengeleri karşısında tutunamamaları ,güçlü türlerin baskın çıkması gibi verilerdeki bazı düşüncelerin objektif bilime uygun olabileceği düşünülmekle birlikte :
bence bu tür düşünceleri , ideolojik tasarımlı olan darvinizmin kapsamı dışında düşünmemiz , bu düşüncenin bakış açısının dışında bir bakış geliştirmemiz gerekir.
en önemlisi, bu tür doğa olaylarını, yüce Allah'ın sünneti , yani sünnetullah kapsamı içinde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.o durumda yüce yaratıcının , yaratıcılık sistemine daha muvafık düşebileceğimize inanıyorum.
hassasiyetin için teşekkür ederim.benim amacım zaten evrimi körü körüne savunmak değil sadece evrim kabul edilse bile yaradanın kudretiyle gerçekleşebileceğini ve dinle ortak noktada buluşabileceklerini ifade etmektir.ilk yazımı okursan insanın maymundan evrimle türediğini idda etmedim evrimi sadece ufak gelişimler olarak gördüm bir hayvan ne kadar evrim geçirsede yıne hayvan olarak kalacağını söyledim.insanın yaratılmasında evrimden çok daha büyük bir kudret var çünkü insan çok yüce bir varlık, bu noktada hayvanla yada maymunla kıyas edilmeyecek kadar.
neyse esas önemli olanlar ibadetle ilgili konular halletmemiz gerekenler hanif dostlar olarak.açtığın foruma görüşlerimi ve sorularımı yazdım .orda devam edelim...
Alıntıladığın ayet için Allah razı olsun.Keşke her işimizi yaparken sadece ayetlerle yetinsek ne güzel olacak ve böylece bizim yazdığımız yazılar için,siz de yorum yapıyorsunuz diyenlerin burnu yere sürtülecekti.
Ama ne yazıkki,asırlardır araya giren ve gürül gürül akan vahiy pınarını kirleten hadis,mezhep,..vs çer-çöp yüzünden bunu yapmamız epey zorlaştığı için,zaman zaman bunlardan vahiy pınarının önünü temizleyip kurtarmak için bol bol yazmak zorunda kalıyoruz.
İnşallah bu tür hassasiyetlerimizin artması dileğiyle.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Katılma Tarihi: 11 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 69
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ebuzer Yazdı:
ve ayrıca Darvinin evrim teorisi diye bişey yok.Evrim teorisi İBNİ SİNAYA AİTTİR.Darvin bir hırsızdır.
ebuzer Yazdı:
bilmem ne hareketlerinden evrile evrile ,KURANİ HAREKETE evrimleştim.
Selâm,
Kılavuzu Kur'ân olan bireyler, inancı ya da hayat felsefesi ne olursa olsun bir insana iftira atmamalıdır. Bir konuda kesin bir görüş belirtilecekse de etraflıca araştırıldıktan sonra bunun yapılması gerekmektedir diye düşünüyorum.
Darwin, dünya tarihinin yetiştirmiş olduğu değerli ve büyük biliminsanlarından birisidir. Darwin, "evrim teorisi bana aittir, ben çıkardım" dememiştir. Evrim düşüncesinin tarihini araştırmış olanlar bunu bilirler. İlk çağlardan beri (eksikleriyle) zâten var olan evrim düşüncesine "doğal seleksiyon mekanizması" konseptini ve dolayısıyla "Darwinci* evrim anlayışını" yerleştirerek doğaya, canlıların türeyişine bakışımızda bir devrim yaratmıştır.
Kur'ân öğrencisi olmaya ve Safbilgiye ulaşmaya çalışan bizlerin, tüm önyargı ve şartlanmışlıklarımızı bir kenara bırakıp değerlendirmelerimizi bu minvalde yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
Sevgiyle kalın..
* (Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için) Bu bir ideoloji değil, bilimsel bakış açısıdır. Tıpkı kalıtımın babası Mendel'in görüşlerinin Mendelizm olarak adlandırılması gibi.
Katılma Tarihi: 11 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 69
savana Yazdı:
Yaratıcı yoktur canlılık yeryüzünde kör tesadüfler sonucu başlamıştır.Bu tedadüfler devam edip doğal seçiliminde yardımıyla türlerin oluşumuna ve birbirine dönüşümüne sebep olmuştur derler.Ama bunu destekleyen ara geçiş formlarını bulup getiremezler.Evrim dini öğertide bizlere anlatıldığı gibi anlaşılsa ara geçiş formu da aramaya gerek kalmaz.
Selâm savana;
Ara formlar konusunda bir iki cümle söylemek istiyorum. Hangi kaynaklara dayanarak ara formların olmadığını söylüyorsunuz, bilemiyorum. Sanırım HY (Harun Yahya) grubunun eserlerinden..
Evrim teorisini kabul eden bir kişi zâten bir gereklilik olarak geçiş türlerinin varlığını kabul etmek zorundadır. Bu ara formlar yoksa zâten evrim denen bir olgudan bahsetmemiz doğru olmaz. Bundan dolayıdır ki, ara formların bulunması gereklidir ve evrime kanıttır. Şu hâlde bizlerin evrim vardır; ama ara formlar yoktur dememizin bilimsel anlamda hiç bir kıymeti yoktur. Elbette inanç olarak bu şekilde bir kabul olabilir.
Ara formlar var mı yok mu konusuna gelirsek.. Elbette var, hem de çok sayıda. Konumuz insan olduğu için insandan
örnek verelim. Şempanzelerle ortak atadan ayrılan, insana giden yolda ara formlar bulunmuştur. Australopithecus anamensis, Ardipithecus,
Australopithecus afarensis, Homo neanderthalensis, Homo
erectus.. Bunların her biri Homo sapiens'e giden yolda birer geçiş
formudur. Hatta bu düşüncemizi ilerletelim. Evrim sürekli olduğundan dolayı şu
an bizler (Homo sapiens sapiens) dahi onbinlerce yıl sonraki
nesillerimize göre birer ara form niteliğinde olacağız. Yani, gerçekte her tür aslında bir ara
formdur.
Evrim karşıtlarının bu konuda genelde sormuş oldukları soru şu oluyor: "Evrim şayet yüz milyonlarca yıl sürdü ise ve bir kaç milyon canlı türü bu birikimli
aşamalarla oluşmuşsa, türler arası ara formların sayısının da milyarları bulması gerekmektedir, fakat buluntular aksini göstermektedir. "
Eğer aklımıza bu tarz bir soru geliyorsa ilk önce fosilleşmenin ne kadar zor gerçekleşen (hangi şartlarda
gerçekleşebilen) bir olgu olduğunu araştırmalarını salık vereceğim. Fosilleşme
kolayca meydana gelmekte olan bir süreç değildir ve bu yüzden az sayıda fosil
oluşumu bulunabilmektedir. Bu kadar kolay olsaydı her kazdığımız yerden fosil
çıkması -tabiri caizse fışkırması- gerekirdi; ama böyle bir şeye rastlanmadığını biliyoruz. Şimdi birlikte düşünelim:
200
yıl kadar önce nesli tükenip de yok olan; ama bir zamanlar milyarlarca nüfusuyla
Kuzey Amerika'yı kaplayan bir güvercin türünün (Ectopistes migratoriu) şimdi
bulunan kaç tane fosili var? Milyonlarcasının kazılar sırasında bulunması lazım, değil
mi? Ama bir tanesinin bile bulunması o kadar zor ki..
Ya da zamanında
milyarlarca sayıları ve dev cüsseleriyle yeryüzünde yayılmış olan dinozor
fosillerinden kaç tane bulunmuştur? Milyarlarca mı yoksa
parmakla sayılabilir kadar mı? Devrinin baskın türleri olduklarını
düşündüğümüzde sayılarının milyonlarca hatta milyarlarca olması gerekir; ama
bulunan fosilleri bir elin parmakları kadar. Yani bir türe özgü fosillerin
bulunması, türün birey sayısının fazlalılığına rağmen zor.
Peki bu
durumda bizlerin bu kadar çok sayıda geçiş formu fosili beklemeniz doğru
mudur? Bütün bunlara rağmen gene de çok sayıda (elbette milyonlarca değil)
geçiş formu fosili bulunmuştur.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
selam
Peki bu durumda bizlerin bu kadar çok sayıda geçiş formu fosili beklemeniz doğru mudur? Bütün bunlara rağmen gene de çok sayıda (elbette milyonlarca değil) geçiş formu fosili bulunmuştur.eren 84 yazdı
hangi fosillermiş bunlar?Evrim teorsine göre kurbağa evrimlerşip insana dönüşebilirmi?
Dönüşür .Amerikan sinemasında FROGMAN olarak karşımıza çıkar belki.
benim anlatmak istediğim evrimin tesadüfler sonucu değil akıllı tasarım sonucu gerçekleşiği.Topraktan yaratılmışmık zaten başlıbaşına bir evrim topraktan evrilip insana böceğe kuşa aslana yılana balığa vs dönüşüm evrimdir.kısacası anlatmak istediğim türlerin oluşumu tesadüfler sonucu değil yaratılmışlık sonucu oluşmuştur diye düşünüyorum.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Sayın eren 84
Buradaki temel sorun. Evrim teorisinin getirdiği yada teorilerin getirdiği
iddiaların sosyolojik boyutları
Teorik olarak cadıların ispat edilmesinin pratik yararı ispat edilinceye
kadar o ortak ismin altına sokulabilecek insanların ortadan kaldırılması.
Bu teorininde bu kadar meşhur olmasının yegane sebebi ikinci dünya
savaşının acımasızlığını milyonlarca insanın ölümüne malolan katliamların
sosyolojik sığınma çadırı olarak kullanılması.
Siz kendinizi rozveltin yerine koyun, ve hiç bir zaman size topyekün
saldıramayacak milyonla ifade edilecek sivil bir insan kütlesini 3 - 5
saniye içersinde ortadan kaldırın ve bunu iki kez yapın. Sonra meclisinize,
sonra ülemanıza, sonrada bunu karınıza ve çocuklarınıza açıklayın.
Buyrun?
Ben size açıklayım.
Herşeyi yaratan tanrı
Şahsi veya toplumsal faydam için
dağıtmamda bir beis görmüyor
karınca yuvasını
ve
pire kadar zıplayamıyor,
penguen kadar soğuğa, dayanamıyorsam
ne üstünlüğü varki vücudumun
niye farklı olsun akibetim karıncadan
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma