Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
safbilgi Yazdı:
Evrım teorisi ve Darwınızme,insanın maymunsu bir canlıdan meydana geldığine ,Allahın varlığına ınammayan ateist bılımin,bunu kanıtlamak içinde ara geçiş forumları üreten hilekar bir kaç bılım adamınca uygulamasına inanmadan önce Kuranda açıp bakın nıye atamız maymunsu bir canlı olduğu halde bu yazmıyor?Yoksa Kuran eksık mi?Hasa....
|
|
|
sayın safbilgi, sorduğun soruların cevapları önceki yazılarda verilmiş.uzatmadan cevap vermek gerekirse bir defa evrimde maymunsudan ziyade insansı tabiri kullanılıyor,tarihte islam bilginlerinden ibni sina darwinden çok önce bu teoriyi kuran ayetlerine uygun olarak açıklamış ve günümüzde de prof.süleymen ateş bu teorinin islama göre mümkün olabileceğini söyleyen çağdaş islam alimlerindendir.
bir insan evrime inanmadan da ateist olabileceği gibi evrimin mümkün olduğunu söyleyen de ateist olmayabilir.ara geçiş formları günümüzde bulundu.google da ufak bir arama konuyu aydınlatır.katolik kilisesi bile bunu kabul etmek zorunda kaldı ve incili yeni gelişmelere göre yeniden yorumlamaya başladılar.
maalesef müslümanlar birçok konuda olduğu gibi bu konuda da trene en son binen olacaklar.birçoğu hâlâ biyoloji bilimiyle alakası olmayan gece gündüz mehdinin,isanın gelmesini bekleyen harun yahyayı(nam-ı diğer sosyete şeyhi adnan hoca) dinlemeye devam ediyor.
kuranı açıp baktığımda 1. Gerçekten insan üzerinden öyle uzun bir süre gelip geçti ki o anılmaya değer bir şey bile değildi?!
2. Çünkü Biz insanı bir takım katkılarla karıştırılmış bir nutfeden yarattık; onu evire çevire deneyelim diye de onu işiten ve gören bir varlık yaptık.(insan süresi)
görüyorum ve bu öyle uzun bir süre ifadesinden evrim kastediliyor diye düşünüyorum.
senin yazdığın ayetten evriminkesinlikle olmadığı manası nasıl çıkıyor?
Kuran Allah kelamıdır ve her türlü noksanlıktan münezzehtir.son sorunu ben de sana şöyle sorarak cevaplamış olayım.kuranda evrim diye birşey asla yoktur diye birşey yazıyor mu?
benim kurandan ve bilimden okuduklarım kadarıyla çıkardığım sonuç adem ile havvadan önce insansılar vardı uzun bir süreç sonunda Allah adem aleyhisselamın kişiliğinde ilk insanı yarattı.bunun kurana ters bir yanının olduğunu düşünmüyorum.
bilim ve kuran hiçbir zaman ters düşmez.
farklı yorumlara saygılıyım.başkalarınında düşüncelerime saygı duymasını isterim.saygı ve sevgi çerçevesinde fikir teatisinde bulunabiliriz yoksa kuranı açıp baksana gibi kabaca eleştirilerle seviyeli bir tartışma olmaz kanaatindeyim.
saygılar
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
|