Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
sadece ılk arkadasın cıkısları benı rahatsız ettı yazıs sıtılı sankı emır telakı nıtelıgınde olup basklarının adınada konusması bı garıp!neyse ısın sozu anlasıldı sanırım dedıklerınız ınsallah allah katında dogru olur ve herkes bırbırıne saygı-sevgı ve hurmetle yaklasırsa hersey daha kolay hallolur emırle baskasının adıyla konusmak bıryere varılmıyacagını belırtırım.
ınsallah bos zamnlarımdada dedıgınız sıteye yavas yavas bakarım ama bu sıte kımın ve kımden kaynaklı onu ogrenebılırmıyım yada nereye muracat edıcez kımın nedır ne degıldır dıye.anlamıssındır dımı elmuh kardes.
http://www.kurandakidin.net/index.htm sitesindeki bilgiler İslam dininin esaslarının bozularak nasıl yeni bir din oluşturulduğunu, gerçek İslam dininin ne olduğunu Kuran'a dayanarak açıklayan yazılardan oluşan bir site. Bende kim olduklarını bilmiyorum. Ancak içerik olarak bu tezi çok güzel işleyen bir site.
Ayrıca Kuran'ı ( hangi dilden daha iyi anlıyorsan o dilde) etüd etmeni öneririm. Kuran baştan karmaşık gelebilir ama okuyup inceledikçe, düşündükçe, kavramlara aşina oldukça daha iyi anladığını farkedeceksin. Yapman gereken Kuran'ın temel bazı niteliklerini hiçbir şekilde unutmaman.Kuran, kendi ifadesiyle, tam, çelişkisiz, kendi kendini açıklayan bir kitaptır.Uygun bakış açısını yakaladınmı bütün taşlar yerine oturur. İddia edildiği gibi tüm islam kültürünü bilmeye ihtiyaç yoktur. Kuran'dan her müslüman sorumludur ve her müslümanın Allahın hükümlerini birinci elden bilmeye hakkı vardır. Kavrayamadığın konular olduğunda dön diğer güvendiğin kaynaklardan araştır, ama kabulünün Kuran'a uygun olmasına dikkat et. Hangi yorumun doğru olduğuna nasıl karar vereyim diyorsan, kendine karşı samimi ol yeter. Unutma Allah gönüllerden geçeni bilendir.
1 . İslam dininde Hz. Muhammed zamanından sonra ortaya çıkan değişik yargılar ve ilkeler.
2 . Sonradan türeyen şey.
HACC 78 Allah uğrunda O'na yaraşır bir gayretle didinin. O sizi seçmiş ve dinde size hiçbir güçlük çıkarmamıştır. Babanız İbrahim'inmilletini esas alın.Allah sizi, önceden de şu Kitap'ta da "Müslümanlar/Allah'a teslim olanlar" diye adlandırdı ki, resul sizin üzerinize bir tanık olsun, siz de insanlar üzerine tanıklar olasınız. O halde namazı/duayı yerine getirin, zekâtı verin ve Allah'a sarılın. O'dur sizin Mevlâ'nız. Ne güzel Mevlâ'dır O, ne güzel yardımcıdır O!
Katılma Tarihi: 15 ocak 2006 Yer: Turkmenistan Gönderilenler: 9
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Arkadaşlar müslüman Allah'a teslim olanlardır da ne zaman biter bu askerlik. Cephe bir türlü kapanmıyor. Allah ile olan ilişkiler, nefsimiz ile olan ilişkiler, Birde iç dünyamız ve kendimizle olan ilişkimiz.
Hadi kendimizi hallettik daim zikrediyoruz.
İnsanlarla ilişkilerimizde kavga bitmek bilmiyor. İnsanlar direk kavga etmeselerde büyü yoluyla hayatına müdahele ediyorlar.
Allah ile ilişkileri hiç sormayın. Emir deyip milletin üstüne salıyor sizi. Allah'ın emrini yapsınlar diye kavga ediyorsunuz. Üstelik engellemelere müsade ederek sizin yılmanıza göz yumuyor.
Allah'tan şikayetçiyim. Ama şikayet edecek üst makam yok. Yol orda bitiyor.
__________________ Adem'i ve yaratılışı iyice düşünelim!Sırlara vakıf olalım inşaallah.
Katılma Tarihi: 15 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 340
NURBANU Yazdı:
Arkadaşlar müslüman Allah'a teslim olanlardır da ne zaman biter bu askerlik. Cephe bir türlü kapanmıyor. Allah ile olan ilişkiler, nefsimiz ile olan ilişkiler, Birde iç dünyamız ve kendimizle olan ilişkimiz.
Hadi kendimizi hallettik daim zikrediyoruz.
İnsanlarla ilişkilerimizde kavga bitmek bilmiyor. İnsanlar direk kavga etmeselerde büyü yoluyla hayatına müdahele ediyorlar.
Allah ile ilişkileri hiç sormayın. Emir deyip milletin üstüne salıyor sizi. Allah'ın emrini yapsınlar diye kavga ediyorsunuz. Üstelik engellemelere müsade ederek sizin yılmanıza göz yumuyor.
Allah'tan şikayetçiyim. Ama şikayet edecek üst makam yok. Yol orda bitiyor.
"Sonra o damlacığı bir embriyo halinde yarattık, sonra o embriyoyu bir et parçası halinde yarattık, sonra o et parçasını bir kemik halinde yarattık ve nihayet o kemiğe de bir et giydirdik. Sonra onu bir başka yaratılışta yeniden kurduk. Yaratıcıların en güzeli Allah'ın kudret ve sanatı ne yücedir!"
"Yemin olsun ki sizi korku, açlık; mallardan-canlardan-meyvalardan eksiltme türünden bir şeyle mutlaka imtihan edeceğiz.Sabredenlere müjdele. "
"Sizi Firavun hanedanından kurtardığımızı da hatırlayın.Hani onlar size azabın en çirkiniyle eziyet ediyorlardı: Erkek çocuklarınızı boğazlıyorlar, kadınlarınızı diri bırakıyorlar/kadınlarınızın rahimlerini yoklayıp çocuk alıyorlar/kadınlarınıza utanç duyulacak şeyler yapıyorlardı.İşte bunda sizin için, Rabbinizden gelen büyük bir ıstırap ve imtihan vardı."
"Biz, yeryüzündeki şeyleri ona bir süs yaptık ki, insanları, içlerinden hangisi amel yönünden daha güzeldir diye imtihan edelim."
Sadece bir damlacıksın. Bu neyin şikayeti? Miskin miskin dolaşan itilip kakılan, ama yeryüzündeki-gökyüzündeki her varlık gibi Alemlerin Rabbini tesbih eden bir köpeği örnek alabilirsin. Ya da bir elementi.. Rüzgarı.. Yağmuru.. Görevini yapar ve Tesbih eder. Yaratıcısını tüm noksan sıfatlardan uzak bilir. Kimsin ki? Kimiz ki? Hangi kimlikle Allah'ı şikayet edebileceğiz?
İnsanlar bir tek ümmet idi. Sonra Allah, peygamberleri müjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak gönderdi. Onlarla beraber, anlaşmazlığa düştükleri konularda, insanlar arasında hükmetsinler diye gerçeği taşıyan Kitap'ı hak olarak indirdi. O Kitap'ta anlaşmazlığa düşenler, o Kitap'ın taşıyıcılarından başkaları değildi. Bunlar, kendilerine açık kanıtlar geldikten sonra sırf aralarındaki kıskançlık/doymazlık/azgınlık/denge noktasından sapma/yalancılık/zulüm/kibir/zinakârlık yüzünden, çekişmeye girdiler. Sonra Allah kendi izniyle, inananları, üzerinde tartışmaya girdikleri gerçeğe tekrar ulaştırdı. Allah, dilediği kişiyi/dileyeni dosdoğru yola iletir.
ve...
Onları huzuruna toplayacağı gün, gündüzün bir saatinden başka, dünyada durmamış gibidirler; aralarında tanışırlar. Allah'a kavuşmayı yalanlayıp da doğru yolu tutmamış bulunanlar, hüsrana uğramışlardır.
"Doğruya-Hakka Tutunmak" "Sabır" ve "Ölüm Ötesi" Yaşamı Kurtarmak... Hepsi bu.
Saygılar :)
__________________ "Bak işte günler!Biz onları insanlar arasında dolandırır dururuz. Allah bu sayede iman edenleri bilecek, sizden tanıklar edinecektir."3:140
--BLOG--
Onları huzuruna toplayacağı gün, gündüzün bir saatinden başka, dünyada durmamış gibidirler; aralarında tanışırlar. Allah'a kavuşmayı yalanlayıp da doğru yolu tutmamış bulunanlar, hüsrana uğramışlardır.
"Doğruya-Hakka Tutunmak" "Sabır" ve "Ölüm Ötesi" Yaşamı Kurtarmak... Hepsi bu.
Selam,bir an için bu ayeti okuyunca gözümde canlandırdım gerçekten ürperdim ,ne guzel ifade etmişsiniz,sabır ve ölüm ötesi yaşamı kurtarmak...
Bütün arkadaşlar gerçekten güzel yorumlarda bulunuyorlar. Herkese çok teşekkürler. Elbette Kur'an dinini esas alan tüm insanlar Kur'anın Hanif bir müslümanlığı kastettiğini, emrettiğini, bildirdiğini, tavsiye ettiğini, kısaca hanif müslüman olunması gerektiğini söylediğini anlarlar. Böyle bir müslüman hayatının her safhasında tam bir haniftir. Ona göre konuşur, yazar, çizer, yaşar. Ancak bu forumda , böyle insanı rahatsız eden bir şeyler var gibi geliyor bana. Sanki böyle bir şey seziyorum. Beni rahatsız eden şey ile ben sünniyim sen şiiisin, ben böyleyim sen şöylesin gibi bir duygu sanki. Ben foruma yeni katıldım. Ancak forumdan ismimi sildirmek de içimden gelmiyor değil. Tabiki hepimiz insanız, hata yaparız. Ancak burada uzun zamandır yazı yazan insanlarda bile sanki bu anlayış oluşmuş. Yani biz hanifiz siz bilmem nesiniz anlayışı. Bu bana çok itici geliyor ve gerçekten çok rahatsız oluyorum. Sanki burudaki bazı arkadaşlarda hanifliği biz biliriz, her şeyi bizden öğrenin gibi bir hava oluşmuş. Tabi bu durum verilen tepkilerden de kaynaklanıyor olabilir. Ama bence böyle olmaması gerekir. Okuduğum yorumlarda ben böyle söylüyorum kardeşim, bu benim kendi yorumum ve Kur'ana göre ben doğru düşünüyorum gibi ifadeler rastladım. Gerçekten çok rahatsız oldum.
Benim naçizane tavsiyem şudur: Bu forum eğer kendini, amacını, ne olduğunu, ne amaçta olduğunu anlatmak için oluşturulmuş bir forumsa bence başarılı olamamıştır. Konularla ilgili uzman üyeler arasında da bir fikir birliği yok. Yani uzmanlardan oluşan bir gurup oluşturulsa, sorulan sorulara hemen cevap yetiştirmek yerine bu gurup oturup düşünse, incelese, tekrar tekrar bakıp ona göre cevap verilse daha iyi olur diye düşünüyorum. (Bir mesajımda biz böyle düşünüyoruz diye bir ifade kullandığım için, siz kim oluyorsunuz diye forumun uzman üyelerinden birinden fırça yediğimi de belirtmek isterim. Yok eline Kur'anı alan kendini alim falan zannedyormuş falan gib bir fırça, yazık...)
Zaten insanlar üzerinde bence çok kötü bir izlenim bırakılmış durumda. Yani bu nedir ya? Bu insanlar bizim düşmanımız falan mı bilmiyorum. Eğer birşeylerin farkına varmışsak bunu en güzel şekilde anlatmak mı lazım yoksa ona buna laf mı yetiştirmek lazım?
Demem o ki, eğer forum yöneticileri de bu mesajı okudularsa bu işe bir çeki düzen vermek lazım.
Öncelikle bütün hanif kardeşlerimin yanında olduğumu, ızdıraplarını anladığımı, amaçlarını ve de kendilerini yürekten desteklediğimi bilmeniz isterim. Benim de ızdırabımın anlaşılmış olması memnuniyet vericidir. Hanifler hakkında neler söylendiğini biliyorum, söyleyecekler de. Kimisine göre yahudi uşağı, kimisine göre dinde fitne çıkarmaya çalışan, (güya) kutsal değerleriyle alan eden, kimisine göre ilimden nasip almamış, peygamberi postacı gibi gören, peygamber düşmanı v.s. Ama milletin ağzı torba değil ki bağlayasın. Birazcık düşünseler gerçeği görecekler ama nerde... Hiç din düşmanı, peygamber düşmanı falan açın Kur'an okuyun der mi? Yani anlayacağınız tam bir çelişkiler yumağı.
Tabi gerçeği Allah biliyor. Bizim amacımız ortada. Kaynağımız ortada (Bu arada yanlış anlaşılmasın. "Biz" derken kendimi farklı görmediğim içindir. Yoksa ayrı bir gurup veya kendini büyük görme, alim falan zannetmekten değil. Lütfen)
Kısaca durum böyle kardeşim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Katılma Tarihi: 25 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 156
Arkadaşlar, ağacı insan süretinde ve ya bulutu kuş şeklinde görmek isterseniz o sizin aklınızın oyunudur, görebilirsiniz. oysa Kuran ı en iyi görüp anlayan Peygamberimizdir. O nasıl yaşadıysa O nu örnek alın. Peygamberimizden bize ulaşan dinin adı ne zaman Haniflik oldu? Tüm insanlar, İsevi ve Musevi bizi Muslim olarak bilmektedir. kendileri için, Muslim teslim olmaktır, bizde kendimize Muslim diyelim deseler nasıl olur? böyle diyecek bir hıristiyan olabilir mi? Laf oyunları şaşırtır. oysa, Emhamdülillah Müslümanım diyen çelişki çıkarmaz. Müslümanları ayrılığa değil birliğe çağırın. Hepimiz Müslümanlarız deyin. Ayetlerden işinize gelen manalar çıkarmayın. İslam, dinimizin en üst kimliğinin ismidir. Haniflik onun üstüne çıkamaz.
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma