Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sevgili hayrullah dost,
ben ifade edemiyorum galiba,
ben asla LEYL EŞİT DEĞİLDİR GECE demedim demem. leyl gecedir. ve tüm kültürlerde gece güneşin batışı ile başlar. ilk bölümü olan alacakaranlığa tüm kültürler bir isim vermiştir, AKŞAM, İŞA, MESE, EVENING v.b.
Kuran ın bir metodu var ve tutarlı, Kuran da İLEL LEYL varsa ve İLA ĞASAKİL LEYL varsa bu böyledir. tersi haşa olmaz. bu putlaştırma falan değil, apaçık konularda da bu kavram kargaşasına düşülürse o kitap hiç bir işe yaramaz. ha başka kavram ve konular henüz netleşmemiştir kafamızda değişik müteşabihlerdeyiz hala muhkeme ulaşamamışızdır, konuşur tartışırız o ayrı.
ikincisi bu gün yaşanan ve adına sünni şii vahhabi müslümanlık denilen ve benim dinimden türetildiği halde asla o olmayan dinciklerdeki tahrif edilmiş anlamlar var diye İSLAM ın "budur" dediği bir kavramı yok sayamam.
ilk yazımda da detaylı verdiğim gibi Kuran ın SADAKA dediği ( hatta hadis külliyatının orjinal metinlerinde bile SADAKA geçtiği halde ) o yasal verginin adı ZEKAT yapılmış ve indirgenmişse bu Kuran ın suçu değil. zaten biz de bunları ayıklamak ve herşeyi yerli yerine oturtmanın imtihanını veriyoruz.
Senin bahsettiğin maddi manevi her türlü yardım için zaten Kuran ın iki dev kavramı var SADAKA ve İNFAK. ve bunlar cimrilik bencillik gibi kötülüklerden arınmışlığı sağlıyor. ZEKAT zaten bunlarsız tam olmaz ki. o üst kavram ve hepsini içinde CEM ediyor.
ayrıca açıkça yazdım ZEKAT yani ARINMIŞLIK bir ideal bir hedef Kuran daki onlarca ayette belirttiği gibi. YANİ tüm günahları haramları şirkleri küfürleri ricsleri terk etmiş bir yaşam haline ulaşmak. bundan daha muhteşem bir kavram olur mu. elin hristiyanı sünnisi şiisi yahudisi hindusu bunu tahrif ettiyse bana ne. indirgediyse bana ne. ben Kuran a bakarım ve o nasıl tanımladıysa onu yaparım.
yani ekımıs salat ve atüz zekat öyle basit bir iş değil, tam tersi İSLAMI hayatın tam ortasında yaşamak. bir yazı asmıştım bu foruma geçen gün NE YAPMAMALI NE YAPMALI diye orada daha geniş bir açılımı var zaten ekimis salat atüz zekatın. bir bak istersen, orada göreceksin ki ARINMIŞLIĞA ULAŞMAK zaten İSLAMIN tamamını karakter haline getirmek, canlı diri hayatın tam ortasında ( şatrahu ).
pireye kızıp yorgan yakmak iyi bir iş değil.
selam ve saygılarımla..
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
|