Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kuran' da namazı kılarken böyle bir kıyafet giyileceğine dair bir şey görmedim ki.. O resimde görülenler sadece bunları giymiş geri kalanlar tamamen farklı kıyafetler giymiş. Benim şüphesiz bilgim yok sadece o namazı kıldıranın kafasındaki ve arka saftakilerin kıyafetleri neyi belirtiyor onu anlamak istiyorum. Bir arka safta aynı şekilde giyinik. Ama diğer saflarda bu kıyafetlerden yok. Öyle ki bunların yaptıklarının doğru yada yanlış olduğunu belirten bir yargımda yok. Sadece rahipler gibi olmuşlar dedim.
Kurandakidin' den alıntı ile
NAMAZDA KIYAFET, TEMİZLİK
Kuran’da namaz için özel bir kıyafet geçmez. Tek başına namaz kılan namazını istediği gibi kılar. Namazın toplu kılındığı yerlere gidenin güzelleşmiş, düzgün kıyafetle gitmesi iyidir (Bakınız 7Araf Suresi 31). 7Araf Suresi 26. ayette insanların avret yerlerini örtecek giyim tarzı olduğu gibi güzellik ve süs kazandıracak giyim tarzı da olduğu söylenir. Bundan beş ayet sonra 7Araf Suresi 31’de mescit yanında (namaz kılınan bölgede) süslenmeden bahsedilir. Baş örtüsü diye bir şeyin olmadığını kitabın 22. Bölüm'ünde, kitabın diğer kısımlarında ise erkeğin baldırını örtmesinin gerekmediğini gördük. Normalde olmayan bu zorunluluklar namaz kılarken de yoktur. Çünkü Kuran’da namaz kıyafeti diye özel bir kıyafet tarif edilmez.
2Bakara Suresi 125 ve 22Hac Suresi 26. ayetlerden namaz kılınacak bölgenin temizlenmesinin ve temiz tutulmasının önemi anlaşılır.
Katılma Tarihi: 04 ekim 2006 Yer: Netherlands Gönderilenler: 44
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sevgili Safbilgi,
Neden Hz Ibrahim kendi topraklarinda namaz icin bir Kabe secmedilerde topraklarindan gocerek bugunku Kabeye geldiler, yada Allah ben hertaraftayim dedigi halde biz onu Kabe de ariyoruz?
Hac, namazdan sonraki en muhım şart olarak gösterılsede Kuran mümin olmak için bir çok fazilet ve ahlaki şart koymuştur,bunları hacdan kat ve kat zıkretmıştır.Kuranda haccın kaç kez geçtğine bakmak yeterlıdır.Hac,esas yolu düşene yakınında olana en az bır kez olmak üzere imkanları ölçüsünde farzdır.Tabii çok uzağında olanada imkanları dahılınde tavsıye edılır.
Arafat dağı ve çevresi ve civardaki Kabe kutsal topraklardır,Adem ve Havva ,İbrahımden önceki peygamberler buralarda yasamıştır.İnsanlığın yayıldığı topraklardır.İbrahımın ıkı oğlundan birinden yahudiler ,birınden Araplar soy olmuştur.Alah her yerdedir,buraları ziyaret Kurana ve orda gecen hadiselere inancı arttırır,müslümanlar iletişimi ve dostluğu arttırırlar.
Resimde görülen namaz kılan insanlar Arapdeğil mi ?
Bildiğim kadar Arapların yöresel kıyafetleri üzerlerindekiler. Zaten ibadet haricinde de genelde böyle dolaşmıyorlar mı ?
Eğer böyleyse onlar kendileri için doğal olanı yapıyorlar. Bu yüzden resme bakınca bana hiç tuhaf görünmedi. Eğer oradakilerin hepsi Avrupalı, ya da Türk olsaydı, o zaman niye böyle giyinmişler ki diye düşünürdüm.
Katılma Tarihi: 04 ekim 2006 Yer: Netherlands Gönderilenler: 44
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam,
Allahin dininde kutsal mekan ve yer oldugunu varsayarsak ve olmayan yerlerle kiyaslama yaparsak bunun hakkaniyetle pek bagdasmayacagini bilmemiz gerekiyor. (boyle bir yer yilda milyarlarca $ dolar gelir getirmektedir) O zaman Araplar ustun kilinmistir dememiz gerekmiyormu?
Kurana olan inancin artmasi icin Kuran yeterli degilmi?
2:142 ayetindeki kible somut bir anlatimmidir?
Hz Ibrahim putlari kiracak yerine insanlarin tavaf etmesi icin buyuk bir yer yapacak ve Peygamberimizde bunu surdurecek ne kadar mantikli?
Kuran tabiki yeterlidir,hac yolu düşene tavsiyedir,ilk insanlığın yayıldığı ,peygamberımızın doğduğu yeri ziyarettir,bu yolu düşene imkanı ölçüsünde farzdır,haccı sadece Kabeyi dönerek yapan başka fayda almayan cahıl muslumanlık ziyandadır.Biz çok uzakta yaşadığımz için bize farz değil imkanı olana tavsiyedir.Çünkü açıkça yolu düşen diyor Kuran...
Allahin dininde kutsal mekan ve yer oldugunu varsayarsak ve olmayan yerlerle kiyaslama yaparsak bunun hakkaniyetle pek bagdasmayacagini bilmemiz gerekiyor. (boyle bir yer yilda milyarlarca $ dolar gelir getirmektedir) O zaman Araplar ustun kilinmistir dememiz gerekmiyormu?
Kurana olan inancin artmasi icin Kuran yeterli degilmi?
2:142 ayetindeki kible somut bir anlatimmidir?
Hz Ibrahim putlari kiracak yerine insanlarin tavaf etmesi icin buyuk bir yer yapacak ve Peygamberimizde bunu surdurecek ne kadar mantikli?
Değerli Arkadaşlar,
Bundan bir süre önce SÜM mensubu bazı zevâta, aşağıda linkini verdiğim tartışmada hadlerini bildirmiştik.. "Hadlerini bildirmek" türünden sert kelimeleri özellikle kullanıyorum.. Çünkü hayatımda Kurân'ımıza yöneltilmiş böylesi ağır bir tehdit ve böylesi alaycı bir yaklaşıma tanık olmadım... Buradan hareketle, sûizanda bulunuyor ve diyorum ki muhtemelen BenF de SÜM mensubu.. Belki de geçmişte rezilliğini ortaya koyduğumuz birisinin yeni rumuzu BenF.....?
Netice olarak, SÜM mensuplarına laf anlatmak beyhûdedir... Onlar bir alâmete binerek kıyâmete gitmeyi tercih etmişlerdir.. O kadar ağır bir buhran içindedirler ki hidâyetlerine dua etmek bile beyhûdedir! Bu müfsid insanların ülkemizdeki misyonerlik faaliyetlerinin bir kolu olma ihtimali de bence vardır...
Lütfen, safsatacılarla mücâdele edin... Bu mücadele de etkin yöntem mâlumu îlâm etmek değildir.. "Hadi oradan safsatacı!" demek yeterli olacaktır.. Safsatacılar saygıya lâyık değildir...
Eğer, onlara karşı sanki safsatalarının ilmî değeri varmışçasına gevşeklik gösterirseniz; tuzaklarına düşmüş olursunuz...
Lütfen, unutmayın! Bu çamur insanlar, Kurân'ı hedef almışlardır... Bunların sapkınlıklarına lütfen prim vermeyin...
Kendisine gerekli cevapları yazmıştım,haccın faydasını ve sebebini ,kendisi diğer forumlardada daha çok soru soran ve yeni bir arkadaşımız,arapların Hac işinden milyar dolar kazandıkları Türkiyede her zaman konu olmuştur,en radıkallerın içinde bile.Böyle düşündüğü için ağır ithamda bulunman gereksiz,çünkü sokaktada hac deyınce insanların ılk dediği Araplara paramı kazandıracaksın?Kurandaki İslamı iyi anlayıp derınleşenler ancak şu an ki manzaraya rağmen haccın önemını daha ön yargısız kavrayabılırler.Şahsen ben umreye gitmek istedığımı söyledığımde bir kısım akrabalarımdan böyle tepkı almıştım...
Böyle düşündüğü için ağır ithamda bulunman gereksiz,çünkü sokaktada hac deyınce insanların ılk dediği Araplara paramı kazandıracaksın?
Değerli Safbilgi, :)
Hayır; ağır ithamımın(?) sebebi "öyle düşünmeleri" değil! Eğer, geçen mesajımda verdiğim linkin 1. sayfasına dönerek "TekKuran" rumuzlu safsatacının mesajını incelerseniz; Kurân'ımıza nasıl bir suikast düzenlendiğini görebilirsiniz... Dolayısıyla, BenF hakkında suizanda bulunmak zorundayım... Zira, SÜM'nin Kurân'a karşı hiç insafları yok... Kurân ile hâşâ dalga geçiyorlar...
Bu hayasız, ilimsiz ve edepsiz tâifeye karşı "uyanık olmak"; kimin neyi, nasıl yazdığını dikkatle okumaktan geçiyor...
Dikkatle okuyorum ve gereğini inşaALLAH lâyıkıyla yapıyorum... Yâni, lâyıkıyla ya-zı-yo-rum...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma