Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam... o zamanlar ya 18 yada 19 ilk defa teravih kılacağım....camiiye gittik... birisi seslendi..neyse daha ben niyet falan edeceğim hoca Allahu Ekber demesiyle hızı birden 5'e atması bir oldu.... acele acele...çabuk çabuk....hırmfs hırmfs.... yetti gaaari yetişiyom az kaldı.... neyse namaz bitti...bende bittim...o yaşta çelik gibi olmama rağmen sağolsun hoca iyce dövdü bizi.... demem o ki ben din hakkında birşey bilmezken şunu söyleyebildim... ne bu namaz mı yoksa antreman mı?ne huşu var..nede saygı..Allahın huzurundan bir an evvel kaçmak isteyen nefes nefese bir güruh... bi daha da camiide teravih kılmadım..kıldıysam evimde o da sakin sakin.. askerde bi imam vardı...sağolsun o da çok ağır ağır kıldırırdı..insan neşe duyardı...hatta bigün o imamın arkasında teravih kılarken..rüku durumunda gayri ihtiyari''Allahım seni çok ama çok seviyorum''dedim...ses birazda yüksek çıktı..yandakiler tabi duydu.. tabi demişlerdir..''vah zındık namazı bozuldu hala devam ediyor:
neyse siz siz olun yukardaki Arkadaşın söylemini unutmayın...hakikaten güzel yazmış...yüreğine sağlık
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
slm, toplu halde namaz kilmak elbette güzel dir, ama bunu Allah yada Peygamber efendimiz böyle FARZ kildi demek, yanlisdir,diye düsünüyorum. Farz olsaydi mutlaka kuran da belirtilmis olurdu. 1.önemli olan husu ve huzur icinde kilmak,ve de ne dedigini bilmek. 2.Imam efendlier, Fatiha, bir nefesde okurlar,sonra zammi suresi..Misal
Asıl sonu kesik olan, şüphesiz sana hınç besleyendir.
simdi aklimizi kullanalim, sen burda diyorsun ki, Rabbin e biz sana kevseri verdik simdi sen rabbine kulluk et ve kurban kes asil sonu kesik olan,sana hinc besleyindir. .......................VAHIM........... egerki rabbimiz bizlere neyi okumamizi tavsiye etmis olsaydi, bunlari Kuran da belirti diye,düsünüyorum. Okunacak bir cok dualar var iken Kuran dan...
EN DOGRUSUNU RABBIMIZ BILIR,demek ile yetiniyorum.
Diyanet İşleri Başkanlığı, müftülüklere teravihlerde özellikle namaz kılma usulüne riayet edilmesi, 'jet imam' gibi magazinel ifadelere imkan verilmemesi uyarısında bulundu.
08 Eylül 2007 08:10
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, müftülüklere teravihlerde özellikle namaz kılma usulü ve adabına riayet edilmesi, 'jet imam' gibi magazinel ifadelere imkan verilmemesi uyarısında bulunduklarını söyledi.
Artik imamlar hizli namaz kildiramayacagina gore merak ediyorum da teravih namazina katilim ne kadar olacak ve teravih namazina gitmeyenleri elestirenler ne kadar sure dayanabilecek.
Bu arada aklima gelmisken gecenlerde muftulukte gorevli bir din gorevlisi ile sohbet ediyorduk. Konu yaz Kur'an kurslarina geldi. Ben sakayla karisik hocam doverek egitim sizde de kaldirildimi dedim. Boyle birseyin hicbir zaman yasal olmadigini soyledi arkasindan masallah bu sene katilim cok fazla, gecen senelerde imamlar yillik izinlerini kullaniyorlardi bu sene cogu izin hakkini kullanmadi camilerde Kur'an ogretiyorlar dedi. Bu sozler icime su serpti cok mutlu oldum. Demek ki Kur'ana yonelik (arapcasinada olsa) ilgi artiyor, imamlarimizda canla basla mucadele ediyor izin haklarini bile kullanmadiklarina gore diye kendi kendime dusunurken bizim hoca ''tabi imam arkadaslarimizin %100e yakin katiliminda diyanetin imamlarimiza Kur'an ogretmeleri karsiligi ogretmenlerde oldugu gibi ek ders ucreti vermeye baslamasida etkili oldu'' dedi. Iste o an hayatimin en buyuk hayal kirikliklarindan birine ugradim.
Katılma Tarihi: 06 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 107
Bende camiiye gitmem gerekirse evimde kılarım.
1 aylığına müslüman(!) olmuş insanlarla , Yada nasıl olsa moruklaşınca başlarım diyen insanlarla...!, Yada sadece Ramazan ayında camiiye gelmiş olan ve otururken utancından mı ,Allah korkusundan mıdır bilinmez! 2 büklüm olan insanlarla, Yada mahallenin "pis delikanlıları" olupda camiiye şımarmak için gelmiş olan imansız veletlerle, Neden aynı yerde ibadet ediyim ki?!!!
İmamlarda , Hocalarda , Diyanette coşmuş bu ülkede.Ben hep derim "Bu ülke müslüman değil" diye hepde haklı çıkartan şeylere rastlıyorum nedense!?(Heleki mircan'ın yazısını gördükten sonra...Hey gidi para heyyyyy sen nelere kadirsin...)
__________________ ZUHRUF/22:Hayır!"Sadece,biz babalarımızı bir din üzerinde bulduk,biz de onların izinde gidiyoruz"derler.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
omertsl yazdı
-----------------
Bende camiiye gitmem gerekirse evimde kılarım.
1 aylığına müslüman(!) olmuş insanlarla ,
Yada nasıl olsa moruklaşınca başlarım diyen insanlarla...!,
Yada sadece Ramazan ayında camiiye gelmiş olan ve otururken
utancından mı ,Allah korkusundan mıdır bilinmez! 2 büklüm olan
insanlarla,
Yada mahallenin "pis delikanlıları" olupda camiiye şımarmak için gelmiş
olan imansız veletlerle,
Neden aynı yerde ibadet ediyim ki?!!!
-----------------------------------
Evet kardeş
sen öyle yap en iyisi...
tespitin o kadar doğru, o kadar canlı ki
bir tablo gibi gözümün önüne serildi sanki
bu kadar şümullü bir tarifi ancak yaşayan yapabilir
yazı yazarının suretine bürünmüş gibi
evet sen gitme camiye bu eleştirinle
yakışmassın o tablonun içine
bu fikrinle gerçektende
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma