Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
MUHİDDİN YAZDI.
Selam
Naci celik diyor ki.
Allah hakkýnda,ayetlerin söylemediði bir þeyi söylemek veya Allah adýna haram,helal uydurmak haramdýr,suçtur.Peki kendisi ne yapiyor?
1-Rukulu,sucudlu sekilsel namaz yoktur diyor,bu yuzden namaz kilmiyor.
NACİ ÇELİK YAZDI.Bana göre şekilsel namaz Kur"an"da asla yoktur.Şekilsel namaz Haccaci zalim ve siyonizmin müslümanlara yutturduğu bir zokadır.Bundan dolayı,namaz kılmıyorum.Çünkü,ben,senin gibi atalarımdan gördüklerimi değil,bizzat Kur"an"da gördüklerime uyuyorum.
2-Sekli oruc yoktur,benim dinim kolay benim dinime gelin ac,susuz kalmayin diyor.
Evet.Bilinen anlamıyla oruç Kur"an"da yoktur.Kur"an"daki oruç,selat gibi çok versiyonlu bir şey"dir.
Genel anlamıyla oruç:Kişinin kendisini,ömür boyu ve hayatının her anında,haramlardan alıkoymasıdır.
Özel anlamıyla oruç:Kişinin,yılın belli ay veya mevsiminde,gündüzleri olmak üzere,üç gün inzivaya çekilmesidr.
İnzivanın amacı,73.(Müzemmil) Surenin ilk ayetlerinin gösterdiği ve peygamberin yaptığı işi yapmaktır.Yani Kur"an"ı tertil üzere okumaktır,anlamaya çalışmaktır.
Kur"an bu orucu 2/187.ayette tarif ediyor.Ancak,mühiddinin peşinden gittiği zavallı din adamları,ayetin tarif ettiği orucu anlamamışlardır.Halbu ki ayetin,bilhassa bir ifadesi,bu orucun ne olduğunu çok iyi vurgulamaktadır.
"İTİKAFTA İKEN KADINLARINIZA YAKLAŞMAYIN".Ayetin bu ifades,yukarda izah etmeye çalıştığım inzivayı vurgulamaktadır.Ve zavallı din adamlarının zannettiği gibi itikafta olan erkek değil,kadın.Ayet diyor ki,anneleriniz veya eşleriniz veya kızkardeşleriniz veya ev halkınızdan herhangi bir kadın,dolayesiyle herhangi bir erkek,inzivaya çekilmişken,ondan bir şey isteyerek veya ona bir şey sorarak,onu konuşturmaya,yani orucunu bozmaya zorlamayın veya mecbur etmeyin.
Kur"an,söz konusu orucu,en güzel ifadesiyle,Hz.Zekeriya ile özdeşleştirmiş ve bize tarif etmiştir.Ancak,Hz.Zekeriya ve ilk müslümanlar,söz konusu 2/187.ayet inzal oluncaya kadar,aralıksız ve üç gün,üç gece,yani 72 saat oruç tutuyorlardı.
Bu orucun yeme içme yasağı yok.Bu orucun şartları:1.Kapalı bir mekanda icra edilmesi.2.İşaretten başka,hiç bir şekilde konuşulmaması.
3-Domuz eti haram degil helaldir diyor.
Evet helaldir.Çünkü Kur"an,bizim domuz
diye bildiğimiz hayvandan hiç söz etmemektedir.Söz konusu kelime,gerek maddi
açıdan,gerek manevi açıdan,bozulmuş,pis veya zaralı şeyleri vurgulayan bir
sıfattır.Söz konusu kelimeyi domuza,müslüman din adamları değil,yahudi din
adamları giydirmişlerdir.
4-Yusuf(a.s)gibi olmayin,onun gibi iffetinizi korumaya,calismayin,onun yolundan giderseniz mutsuz olursunuz,evlilik disi cinsel tecrubeler yasayin,(zina edin ki) ileride mutlu bir evliliginiz olsun diyor.(Yalniz kizini karistirmayin o zaman cok kiziyor,yani bu oneriler sizin kizlariniza,(bunada ben cok kiziyorum)) Önce sondan başlayayım.Ben,bekarete önem vermeyen,korunma ihtiyacını hisstmeyen kız veya kadınların,belli şartlar(,ki onlarıda yazmıştım) dahilinde yaptıkları cinsel birlikteliklerin zina veya fuhuş olmadığını söyledim,söylüyorum.
Ben,Yusuf gibi olmayın demedim ve diyecek kadar da aptal değilim.Çünkü siz istesenizde Yusuf gibi olamazsınız.Sadece Yusufu istismar edersiniz.Ben,Kimse peygamberliğe soyunarak,insanlara peygamberler gibi olmaları gerektiğini söyleyerek,dini zorlaştırmamalarını söylüyorum.
5-"YANİ BİZİM VEYA SONRAKİ KUŞAK İNSANLAR AÇISINDAN ,PEYGAMBERLERE VEYA İLAHİ KİTAPLARA İNANIP,İNANMAMAK,İMANIN ÞARTLARINDAN DEĞİLDİR."
Sevgili Muhiddin. Yaptığım bu tesbit doğru ama çok derin bir tesbittir. Bu yorumu mu,değil sen,adaşın Muhiddin arabi bile anlayamaz.Senin anan veya milyonlarca ana,veya baba,hem de okuma yazma bile bilmeyen ana baba,elimizdeki mushafı okuyup"ta,öyle mi müslüman oldular,yoksa Allahın hidayeti ile mi,müslüman oldular?
kendi tabiriyle Allah hakkýnda,ayetlerin söylemediði bir þeyi söylemek veya Allah adýna haram,helal uydurmak haramdýr,suçtur ve Bu tür dangalaklar da,100 celde ile cezalandýrýlýr.Bende niye bu naci boyuna sopa yiyor diye dusunuyordum,hikmetini simdi anladim:)
Evet.Bu tesbitim de çok derin bir tesbit.Bile bile,Allah hakkında yalan söyleyenler,allah"a ortak koşanlar,zannetmesinler ki,bu dünyada celde cezası yok diye,celde cezasına çarptırılmaktan kurtulacaklar. Ölür,ölmez,derhal gökteki mahkemeyi kübraya çıkacaklar ve müslüman da olsalar,hakettikleri cezalara çarptırılacaklardır.
Selam ile.
sevgiler
|