Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sanki Kuran'a ait bütün doðrularý ortaya çýkarmak sana yüklenmiþ bir görev gibi algýlayýp acele ve yýðýnlarca konuyu gündeme taþýyorsun.
Bu durum Kuran'ýn tertilini yerle bir ettiði gibi katýldýðým doðrularýnýzýda ciddi oranda zedeliyor.
Selam ile.
Selam,
Hemen naci adina cevap vereyim:) naci bikerem 20 yildir Kur'an okuyor ve buraya yazdiklari 20 yillik bir calismanin urunu.Bu nedenle yazdiklari icin asla acele ettigi dusunceniz dogru degildir! Aslinda bu zamana kadar icindekileri disa vurmak icin cok bilem beklemistir.Nasil uygun oldumu nacicim:)
Benim yerime,benim vereceğim cevabı verdiğiniz için sağolun.Ancak belirtmek isterim ki,bu yorumlarım,büyük oranda web sitemde var.Ve web sitem 10 yıllık.
Doğrusu,bu düşüncelerimi açıklamakla,doğru yapıp,yapmadığımı bilmiyorum.Benim bu yorumlarım,yüzde yüz doğru da olsalar,bunları açıklamak zorunda olduğuma da inanmıyorum.Ama çok büyük riskler aldığıma inanıyorum.Allah beni affetsin.
Doðrusu,bu düþüncelerimi açýklamakla,doðru yapýp,yapmadýðýmý bilmiyorum.Benim bu yorumlarým,yüzde yüz doðru da olsalar,bunlarý açýklamak zorunda olduðuma da inanmýyorum.Ama çok büyük riskler aldýðýma inanýyorum.Allah beni affetsin.
Çok geniş bir konu.Ancak şu kadarini söyleyeyim.Hz.Süleymaın en temel özelliklerinden birininde,isabetli hükümler vermek olduğunu görüyoruz.Ancak,Hz.Süleymanın verdiği basit bir hükümden sonra bile,Allah"tan mağfiret dilediğini de biliyoruz.
Çünkü hüküm vermek,çok büyük bir sorumluluk gerektiriyor.Kur"an"da şunu gördüm.Ölen yanlış düşünce,anlayış,idooloji veya mesep sahiplerinin,bıraktıkları yanlış düşünceler,dünyadaki insanlara zarar verdikce,onlara da azap edilmekte veya azapları arttırılmaktadır.
Benim bu yorumlarım,yüzde yüz doğru da olsalar,bunları açıklamak zorunda olduğuma da inanmıyorum.
Bende seninle ayni fikirdeyim,bunlari aciklamak zorunda olduguna inanmiyorum
Ama çok büyük riskler aldığıma inanıyorum.Allah beni affetsin.
Keske cok buyuk riskler almasaydin.
Çünkü hüküm vermek,çok büyük bir sorumluluk gerektiriyor.Kur"an"da şunu gördüm.Ölen yanlış düşünce,anlayış,idooloji veya mesep sahiplerinin,bıraktıkları yanlış düşünceler,dünyadaki insanlara zarar verdikce,onlara da azap edilmekte veya azapları arttırılmaktadır.
Artik hukum vermeyecekmisiniz?Yani Allah Hinzir eti haram diyorsa siz helal demeyecekmisiniz?Artik Harami Helal yapmayacakmisiniz?inanalim mi?
Artik hukum vermeyecekmisiniz?Yani Allah Hinzir eti haram diyorsa siz helal demeyecekmisiniz?Artik .......... yapmayacakmisiniz?inanalim mi?
NACİ ÇELİK YAZDI
Sen önce sana sorduğum soruya cavap ver.Lat,menat,uzza ve tuva vasıtasıyla Allah"a ortak koşarak inanan müşrik.
Hiç boşuna ümitlenme.Meydanı sen ve ataların gibi,........... .........bırakmayacağım.
"...Sizden önce kitap verilenlerin yemeği size helal,sizin yemeğinizde onlara helaldir..."5/5/
Sen,yukarda sözünü ettiğim taşlaşmış ilahlarınla değil de,Allah"ın sana lütfettiği ruh"un ile,bu ayetten ne anladığını söyle.Ondan sonra hınzırın ne olduğunu tartışalım.Ama senin ruhun yok ki.Taklitcilikten,şablonculuktan senin de ......... ...............
"Allah'a ve ahiret gününe iman eden hiçbir topluluğun, babaları, oğulları, kardeşleri yahut kendi soy-sopları olsalar bile, Allah'a ve peygamberine düşman olan kimselere sevgi beslediğini göremezsin. İşte Allah onların kalplerine imanı yazmış ve onları kendi katından bir ruh ile desteklemiştir. Onları, içlerinden ırmaklar akan ve içlerinde ebedi kalacakları cennetlere sokacaktır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır. İşte onlar, Allah'ın tarafında olanlardır. İyi bilin ki, Allah'ın tarafında olanlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir." 58/22
Mod.Notu : uygunsuz kelimeler editlenmiştir. lütfen FORUM İLKELERİ'ne uyalım.
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2006 Yer: ABD Gönderilenler: 266
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Naci celik
Kendi yoz fikirlerinle, vehmin ile orttugun,uyusturdugun o akilla salat’a yaklasma.Bu halde ne kendine ne baskasina faydan olmuyor,ama sen bu sarhosluk icinde bunun farkinda bile degilsin.Git abdest al,Temizlen ondan sonra Basini Allah’in onunde eg.Daha sonra fetva ver.Bizimde vaktimizi bosa harcatma.Senin sorularin cevaplanmis sorular,sen sarhos oldugun icin anlayamamissindir.Gerci hicbir sarhosun ben sarhosum dedigini duymadim,hepsi ben sarhos degilim der.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma