Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
[QUOTE=barış]
-A.MEYVA
1.ARMUT
2.ELMA
ARMUT=ELMA diyebilir miyiz ?
Armut ve elma şekilsel olarak farklıdır.
İşlevsel olarak aynı noktada birleşir.İkisi de meyvadır,dışı kabuklu,içi çekirdekli, yenmesi ağızdan mideye inmesiyle işlevsel olarak aynıdır.
İşlevsel olarak aynı olması Armut=Elma denklemini doğrulamaz.Armut meyvedir,elma da meyvedir ama ikisi aynı şey değildir. Meyve dediğimizde her ikisini de anlamamıza engel yoktur. Ama elma dersek elmayı kasdederiz, armutu değil.
Selam barış
Emek verip çok güzel denklemler kurmuşsunuz.Teşekkür ederim.Ama kurduğunuz denklemler benimde söylediğim gibi şekilselliğin eşit olmaycağının ıspatı
Bakın şimdi elma armut kiwi domates bunların hepsi meyve dir ama elmayla domates şekil olarak birbirinden farklıdır çok doğru elma=domates olmaz ama elma,domates=meyvedir.
idrar yoluyla vucuttan luzumsuz madde atımı,regl yoluyla luzumsuz madde atımı=vucudun yaptığı temizliktir Zaten şekilsel olarak regl olma =çiş yapma demedim hiçbir zaman.
Elma yediğinizde yada armut yediğinizde meyve yedim dersiniz et yedim demezsiniz dimi?
regl olan kişi regl oldum der .çişimi yaptım demez.
A.KİRLİ EŞYAYI YIKAMAK
1.BULAŞIK YIKAMAK
2.ÇAMAŞIR YIKAMAK
BULAŞIK YIKAMAK=ÇAMAŞIR YIKAMAK DİYEBİLİR MİYİZ ?
Bu ikisi şekilsel olarak farklıdır.
İşlevsel olarak baktığımızda ikisi de kirli eşyayı yıkamak olup su deterjan kullanılır vs.gibi sebeplerle deriz ki işlevsel olarak ikisi de kirli eşyayı yıkamaktır.
Çamaşır yıkamak bulaşık yıkamak değildir ama ikisi de kirli eşyanın yıkanması anlamında işlevsel olarak aynıdır.
A.VÜCUTTAN İHTİYAÇ DIŞI MADDENİN ATIMI
1.REGL YOLUYLA KAN VE YUMURTA ATIMI
2.TUVALET YOLUYLA İDRAR VE DIŞKI ATIMI
REGL YOLUYLA İHTİYAÇ DIŞI MADDE ATIMI =TUVALET YOLUYLA İHTİYAÇ DIŞI MADDE ATIMI DİYEBİLİR MİYİZ?
Regl yoluyla vücuttan madde atımı vücuttan ihtiyaç dışı madde atımıdır,tuvalet yoluyla vücuttan madde atımı da ihtiyaç dışı madde atımıdır.
Ama 1=2 değildir.
Eğer ayette A ifadesi geçseydi, biz hem 1 hem de 2 A'dır deyip savananın sonucuna ulaşırdık.
Ama ayette A'daki ifade geçmiyor, 2'deki ifade geçiyor.
1 ve 2, A'nın içindedir, A dediniz mi hem 1 hem 2 içine girer.
Ama 1 dediniz mi, 2 demiş olmazsınız.
1=2 değildir.
Saygıyla.
bulaşık yıkmak ve çamaşır yıkamak eyleminde yapılan İŞ teMİZlemektir.
İşlevsel olarak her iki durumda yapılan İŞ temizlemek eylemi.Bu eylemin yapılış ŞEKLİ ve hatta hatta konuya dahil olan materyaller birbirinden şekilsel olarak tamamen farklıdır.
Yine benim anlattığım gibi idrar veya dışkı atımı ve regl olayı her üçüde farklı şekilde ve farklı yollardan yapılır.Ama yapılan iş Temizliktir.
şekilsel olarak çiş yapmak=regl hali değildir
Arkadaşların bazıları abdestin amacının temizlik olmadığını. abdestin namaza başlamak için bir rütüel olduğunu söylemişler.
Lütfen arkadaşlar akla ve mantığa gereken önemi verelim
Elinizi yıkadığınızda el temizlenir yüzününüzü yıkarsanız yüz temizlenir.Yapılan eylem temizliktir
8 yaşındaki kızıma sordum yemeklerden önce neden ellerimizi yıkamalıyız diye cevabını aynen yazıyorum
-çünkü ellerimizde mikroplar olabilir yemek yerken bu mikroplar bize bulaşabilir
-Peki ellerimizi yıkayınca ne olur.
-Ellerimiz TEMİZLENMİŞ olur!
İçinizde çocuğuna ellerini yemekten önce yıkamayı öğretirken bu yapılan iş yemeğe başlamak için gerekli hazırlıktır diye öğreten oldumu? olmamıştır sanıyorum olduysada başarısız olur.Çünki o çocuk neden ellerini yıkadığını bilmek ister mantıklı bir açıklama yapmazsanız o çocuğa ellerini yıkatamazsınız.
Teyemüm meselesi maksat temizlenmekse teyemmüm edin hükmüde neyin nesi toprakla temzilik olurmu diye anlatılmış.
Teyemmümle vurgulanan namaza başlamadan önce namzın farzı olan abdestin önemi.Su bulamadığınız zaman abdestsiz namaz kılın demiyor. TEMİZ bir toprak bulup teyemmüm edin diyor.
Toprakla temizlik olurmu?Evet olur . hayvanların çoğu temizlenmek için toprağı kullanır.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|