Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
hiç konuyu düşünemden okuduğum ile konuya dalacağım balıklama toslamayız inşallah. Zekat bir nevi vergidir. Sadaka ise özel hizmet karşılığı alınan bir nevi harç diyebiliriz. İnfak ise artandan kalanı vermek. Artan nedir ? İhtiyaç nedir ? Araba bir ihtiyaç mıdır ? Uçak bir ihtiyaç mıdır ? Tatil ihtiyaçmıdır ? Sağlık bir ihtiyaç mıdır ? Yaşlılıkta bakım bir ihtiyaç mıdır? Sinema tiyatro gezinmek bir ihtiyaçmıdır ? Arkadaşınızla bir çay kahve içmek ihtiyaçmıdır ? Dışarıda yemek yemek bir ihtiyaç mıdır ? Çoçuğun yabancı dil öğrenmesi için kursa göndermek ihtiyaçmıdır ? Cep telefonu bir ihtiyaç mıdır ? Yaşamsal ihtiyaçlar mı yoksa günümüz ihtiyaçlarımı ? Mal biriktirmek ? örneğin Bağkur primi Mal biriktirmek midir ? uzar gider .... Bolluk zamanında bolca mı yaşamalı yoksa kötü gün için bir şeyler saklamalımı ? Elektrik için yada içmek için yada sulama yapmak için baraj kurulmalı mı ? (sonuçta bir su yığınması var ve hayvanlar ve doğa zarar görüyor)
İhtiyaçları sadece insanlara özgü kılmak ne kadar doğru ? Yabani hayatı ne yapacağız ?
Herşeyin en ince ayrıntısını bilmeden düşünmeden konuşmak ne kadar doğru ?
Hemen cehennem ile korkutmak ne kadar doğru ? Cehennemin sahibi insanlar olsaydı kendilerinden başka herkesi oraya atarlardı. Şükürler olasun ki cehenneminde cennetinde sahibi Allah.
İnfaktan bahseden arkadaşlar ilk önce ihtiyaçyan bahsetseler ne kadar güzel olur.
Tüm bu ayetler doğru olarak mealendirilip günümüze tefsir edilmeli.
Ekonomi modelide sınırsız ihtiyaç üstüne değil sınırlı ihtiyaç üstüne kurulmalı. Ancak ondan sonra infak konuşulmalı.
Herkafadan ses çıkıyor ve her ses tefekkür ettim diyor ve mal biriktirmeyin diyor. EN CAN ALICI SORU İSE ŞU
Mal biriktirmek ne demek ? Tasaruf etmek mal biriktirmek midir ?
Hanginiz yapıyorsunuz İNFAĞI gerçek manada ? Sanki sadece zenginleri kapsıyor hayır fakirleri de kapsar infak Evinizde no frost buzdalabımı varmı ? Varsa eğer içinde en ufak bir şey olmamalı. Örneğin yazdan bezelye alıp buzluğa koyamzsınız çünkü cehennemlik olursunuz. Köyden 10-15 kilo salça getirip evde saklamayın. Köy makarnasını da zahmet olacak ama yazdan yapmayın. Biraz düşünün cehennemlik demeden önce.
Bu arada ne evim var ne arabam var ne param var karnımı zor doyuruyorum. ancak kimseyide ceheneme göndermek gibi bir niyetim yok. Allah karar verir buna ben değil.
Pirireis YAZDI :
Biraz düşünün cehennemlik demeden önce.
Bu arada ne evim var ne arabam var ne param var karnımı
zor doyuruyorum. ancak kimseyide ceheneme göndermek gibi
bir niyetim yok. Allah karar verir buna ben değil.
Selam Pirireis,
Bu samimi ve güzel yazınız için teşekkür ederim
öncelikle..Bu konuda Tevbe34'ü vb.Ayetleri de
değerlendirmemize almak suretiyle ve üzerinde durarak/
genişleterek sizinle mütalaa edelim inş.Bu konu hakikaten
benim de ilgilendiğim bir konu. Şu an müsait değilim,
yarın inş.
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Acele etmeden yavaş yavaş gidelim inş.
Pirireis YAZDI :
İnfak ise artandan kalanı vermek.
İnfak ise artandan kalanı vermek.
Bence infak, ortaya öyle gelişigüzel bırakılmış bir
emirden veya nafile bir ibadet uygulamasından ziyade,
R.İhsan Eliaçık'ın da düşündüğü gibi : düzenleyici,
oluşturucu,yaptırım ifade eden, ekonomi-politik bir
ilkedir.Bakara 274'te :
Mallarını gece ve gündüz, gizli ve aşikar harcayanlar,
karşılığını mutlaka alacaklardır.Böylece korkularınızı
yenmiş, sıkıntılarınızı da gidermiş olursunuz.
Bence buradaki sıkıntı ve korkulardan emin olma hâli
sadece öte alemi yani ahireti değil, bu dünyayı da işaret
etmektedir...Çünkü gecekondu vb.fakir ve muhtaç durumda
olan insanlar ile kendi aralarında yüksek ve çok
güvenlikli(!) duvarlar örmek de bir zaman sonra artık bir
işe yaramaz/ yaramayacaktır!..O yüksek duvarlar yerine
yüksek ruhların kaynaştığı, birliktelik ruhuyla dünyayı
paylaşabildiği sevgi ve merhametin hakim olduğu
ortamlarda elbetteki toplum fertlerinin aç ve açıkta
kalma, barınma, hastalık, eğitim ve benzeri çaresizlik
nedenlerinden kaynaklanan korkuları olmayacak, bu
nedenlerle kaygı duymayacaklardır..
Ne buyruluyor:
Allah'ın dostlarına korku,üzüntü yoktur!...
Bunun hayat ile bakışımı olması gerekmez mi?
Hem, " iman" emniyet, güven ,demek değil miydi?..
" İman " kelimesi ile yeryüzünde yaşayan beni Ademlerin
huzur ve güven ortamı içinde olmaları arasında bir ilişki
var belliki..
"İman "kelimesi , ayağı yere basan en mühim bir kelime
olması gerekmez mi..
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma