Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
yasemin64 Yazdı:
Bu kadar basit düşündüğüne inanamıyorum, sevgili Hasan. Takı teşhirciliği yapmak yasak, alımlı yerleri açmak serbest ha!.. Takı teşhirciliği yaparak iffet nasıl korunuyor merak ettim doğrusu.Gel şu ben buldum havandan kurtul, kovulmuş şeytanın şerrinden rahmana sığın ve elini şakağına koyup yeniden düşün.
Al-i İmran 66 |
Siz, bilginiz olan şeyler hakkında tartışırdınız, ama hiç bilmediğiniz şey hakkında 52 neden tartışıyorsunuz? Halbuki Allah [onu] bilir, ama siz bilmezsiniz: |
|
|
|
Ah sevgili kardeşim; ziynet takmak başka, takı teşhirçiliği başka. Önce bunu bi güzel akledin. Lütfen. Tıpkı nasıl beden taşımak başka, beden teşhircililğin başka ise.
Sonra lütfen şunu akledin:
Sizin alay ettiğiniz hüküm tesettürcü hükümdür. Yani tesettürcülerin hükmü o ki inanan bir kadın Nûr 31'de anılan müstesna kişilere avret yerlerini açabilir; takılarını değil.
Örneğin o müstesna kişilerin arasında ma meleket eyman ühünne var. Lafzen inanan kadınların ant içip edindikleri. Ama tesettürcüler onlara kadınların ellerinin altında bulunan (dişi ve erkek köleler) diyor.
Şimdi lütfen anlaya anlaya okuyun. Bir yandan da yüzünüzün ne renk aldığını görmek için aynaya göz atın:
Mâlikesi, kölenin mahremdir. Evin içinde bunlardan kaçmak güçtür (Süleyman Ateş, Ahzab 55 tefsîri).
Âyette sayılan mahremler, kadının her yerine bakabilirler (Süleyman Ateş, Nûr 31 tefsîri
Yüzünüz kızardı mı kızarmadı mı? ... kadının her yerine bakabilirler. Kolyesini taktığı yer olan gerdana, altın zincirini taktığı yer olan memelerine...
Allah aşkına, yasemin kardeşim, siz bu tesettürcü iddiaya inanıyor musunuz; memelerinizi erkek köle misillu elin adamlarına açar mısınız?
Mümkü mü, güzel kardeşim: Allah bunu söylüyor olabilir mi? Asla! Onun söylediği şu:
Erkek köleniz, erkek hizmetçileriniz... sizin mahreminiz değildir: memelerinizi açamazsınız onlara. Ama yakınlarınızdır; güvenirsiniz onlara. Altın zincirinizi açıp gösterebilirsiniz. Ama tekrar ediyorum: memelerinizi asla!
O müstesna kimseler inanan kadının babası, ağabeyi değildir; mahremieri asla değildir; süleyman ateş misillu tesettürcülerin yüz kızartıcı iddialarının aksine, her yerini açamaz onlara.
Yoksa fuhuşa varır bu iş. İslam Allah'ın tertemizmndini olmaktan çıkar; fuhuş dini olur. Ve de olmuştur... Ne ki Allah deyip Peygamber deyip gözümüzü bağlamışlar. Görmüyoruz. Benim gibi yaşlı bir çocuğun "Kral çıplak!" diye bağırması o yüzden... Neyse.
*
Alperen kardeşimden ricam:
Mahrem, avret ve ziynet kavramları hakkındaki yazıları yasemin kardeşimizin okumadığı anlaşılıyor; başkaları da okumamış olabilir. Forumdaki o yazılar bir araya getirilip bir de topluca asılamaz mı? Lütfen.
Sevgi ile, Hasan Akçay
Mahrem, Avret, Ziynet
|