Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 05 ekim 2006 Yer: Iran Gönderilenler: 29
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
“Küfrü hasım saymayan, ‘en iyi şey yanlış şeydir’ demiş olur. Bu, Müslüman olmayan birinin söyleyeceği şeydir. İslamiyet, Allah katında yegâne dindir, bu anlamda diğerleri din değildir. Onun için dinlerarası diyalog, doğrudan doğruya kâfir tezgâhıdır. Bunu savunanların hepsi kâfirlerin köpeğidir.”
"Küfrü hasım saymayan, ‘en iyi şey yanlış şeydir’ demiş olur. Bu, Müslüman olmayan birinin söyleyeceği şeydir. İslamiyet, Allah katında yegâne dindir, bu anlamda diğerleri din değildir. Onun için dinlerarası diyalog, doğrudan doğruya kâfir tezgâhıdır. Bunu savunanların hepsi kâfirlerin köpeğidir.”
Gerçekten bunu İ.Ö. söylemişse kariyerine ve çapına hiç yakışmamış.gerçi son zamanlarda dengesizleştiğini biliyordum,ama bu kadarını da beklemiyordum,yazık,hem de çok yazık..
Bir Kuran müslümanı başka dinlerin mensuplarıyla biraraya gelmekten gocunmaz.Onun görevi insanları tek bir kelimede buluşturmaya çabalamaktır: LA İLAHE İLLALLAH.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Bir Kuran müslümanı başka dinlerin mensuplarıyla biraraya gelmekten gocunmaz.Onun görevi insanları tek bir kelimede buluşturmaya çabalamaktır: LA İLAHE İLLALLAH.
eski türklerdeki göktanrı inancı aynı zamanda tek tanrı inancıdır.hıristiyanların,yahudilerin de ezici çoğunluğu tek tanrı inancına sahip.bunların yanında bir de hiçbir dine,peygambere inanmayıp Allaha tek tanrıya inanan milyonlarca insan var dünyada.yani dinsiz olup allaha inanan bireyler.
uzun lafın kısası ateistlerin dışında insanların ekserisi tek tanrı,bir allah inancına sahip.bahsettiğn tek kelimede buluşmakta bir mesele çıkmamış.
kavganın büyüğü elçiye bağlılıkta.lailahe illallah diyor yahudilerin hepsi.ama sonra muhammeden LÂ resulululah(hâşâ)diyorlar.demek ki hanifleri,müslümanları diğerlerinden ayıran ikinci kelime.bu arada yeri gelmişken belirtmekte fayda var.mekkeli müşriklerde sonuç itibariyle Allahın tek olduğunu kabul ediyorlardı.fakat ona yaklaşmak için putlar icad ediyorlardı.putları bıraksalar onlardan vazgeçseler yine müslüman olamayacaklardı çünkü bu seferde Allahın resulü Muhammed değildir(haşa)demekten vazgeçmeleri gerekiyordu.
saygılar
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
Selam Ebu Turab, Yukarıdaki yazıyı senin yazmış olmana şaşırdım.İnsanların tek tanrıya inandıklarını söylüyorsun ama bu tek Tanrıya inanmalarının lafta kaldığını ve gerçek anlamda Ondan ve bize söz verdiklerinden dolayı emin olmayıp kendilerine peygamberlerr de dahil,bir sürü yapay tanrılar ve sahte ilahlar edindiklerini unutuyorsun. Üstelik şu anda iman etme olayı vefat etmiş resüle değil,canlı olan=ruh olan şu anki son ilahi kelamadır vesselam.
Dinler arası diyalog en basit örneğiyle: Sen biraz hristiyan yada başka birşey oluyorsun,oda biraz müslüman oluyor,orta yolu bulacağız derken topyekün kafir oluyorsun:)
Selam Ebu Turab, Yukarıdaki yazıyı senin yazmış olmana şaşırdım.İnsanların tek tanrıya inandıklarını söylüyorsun ama bu tek Tanrıya inanmalarının lafta kaldığını ve gerçek anlamda Ondan ve bize söz verdiklerinden dolayı emin olmayıp kendilerine peygamberlerr de dahil,bir sürü yapay tanrılar ve sahte ilahlar edindiklerini unutuyorsun. Üstelik şu anda iman etme olayı vefat etmiş resüle değil,canlı olan=ruh olan şu anki son ilahi kelamadır vesselam.
selam adalet,benim kastettiğim bu değil ki.meseleyi şöyle açıklamaya çalışayım:
mesela bir insan düşünelim,Allaha inanıyor ve senin dediğin gibi hiçbir eş ve ortak koşmuyor Allaha.kurani mesajı almış.hz muhammedin tebliği yapılmış fakat bu insan tekrar ediyorum yalnızca bir Allaha inanıyor hiçbir ilah edinmemiş fakat kuranı Allahın kitabı olarak kabul etmiyor ve hz.muhammedi de resulullah olarak red ediyor.şimdi biz bu insanı kurani bir bakış açısıyla değerlendirdiğimizde müslüman olarak kabu edebilir miyiz?bana bu sorunun cevabını kısaca verebilir misin?
selam ve dua ile
A.selam Ebu Turab, Ben senin yazına göre cevap verdim.Ancak bana sorarsan,Kurana tam teslim olunmadan şirkten kaçınmanın imkanı yoktur.Senin özellikleri taşıyanın daha ilerisinde olan M. Watt diye bir oryantalist biliyorum. Bu kişi Kuranın ilahi kelam olduğuna inanıyor ve Hz Muhammedi de peygamber sayıyor.Ama diliyle ikrar edip Kurana teslimiyetini net olarak ifade etmiyor.Bu durumda görünen doneleri esas alırsak bu kişi bile imanetmiş,yani müslüman olmuş birisi değildir vesselam.
o zaman mutabıkız yani.asıl mesele muhammed resulullah demekte değil mi?yani diyalogçuların asıl gayesi de bu yani hepimiz bir tanrıya inanıyoruz deyip ardından hz.muhammedin yerine birtakım isimler empoze edip onu tamamen müslümanların gündeminden düşürmek.zaten bu projeyi ilk ortaya atan papalık olmuştur.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma