Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
selamünaleyküm kıymetli dostlar günümüzde cemaatler neden birbirinden bu kadar farklı yaşayış ve çaba içerisindeeler gidilen yol aynı degil mi aynı degilse dogru yolda olan hangisi nerden bilebiliriz.Şayet yol aynı ise neden farklı yollardan gidiyorlar beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim saygılarla ALLLAHA EMANET OLUNUZ
Aşağıdaki siteden başlamanı öneririm. Kurandaki din, dine yapılan ilaveler, mezhepler, tarikatlar gibi konular başta olmak üzere daha pek çok konuda derli toplu bilgi bulabilirsin.
Katılma Tarihi: 11 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 77
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
tevhid anlayışından ne kadar uzaklaşırsak,o kadar ilahlarımız olur.eskiden ilahları taş,toprak,kahinler,gök cisimleri,totemler idi ama günümüz ilmiyle artık bunlar prim yapmıyor.Ama ilah edinme anlayışı hiç değişmemiş.Çoğu cemaatte kendi alimlerini ilah ediniyor.Cemaat alimleride üyelerini kul ediyor.Bu şekilde devam ediyor.Bu sadece tarikatlerde değil,çoğu gruplarda böyle.Kurandaki ilah ve rab kavramları olayı aydınlatır.
insanların çoğunluğu teknolojiyi rab edinmiş durumda..geldikleri nokta itibarıyla böbürlenmekteler..
kendilerinde olmayıpta başkalarında olan teknolojiyi bile büyüklük saymışlar..
şu yüzyıl teknolojisi insanların bilinçaltlarında ki en büyük ilahtır..
atom bombaları var..nükleer santralleri var..marsa dahi ulaşılmış..
bitmez tükenmez güçleri var..
bu arada bunlara şeytanişi diyen cemaat baş şeytanları var..
selamün aleyküm, burda almanyadaki cemaatlar epey cogalmaya basladi-son olarak tekke de cikdi, Milleti bi oraya bi buraya cekmek istiyorlar-bilgisiz insanlar cok sayilarda mevcut,(koyun) misali hareket etmekde.Yazik yazik bence DINI sömürüden baska birsey degil ve tabiki benim cebim daha dolsun maksadlari da bunun icinde.yazik yazik. üye isen sende iyisi yok,degilsen,senin ismin neden listede yok,sanki (hasa)müslüman degilmisiz anlamdaki ark düsünceler,insalarin kafasinda yeralmis!!! Diyanet icin calisan imamlar, salla basini al maaasini misali,ee ne olsa 2500euro brüt,az para degil,sen diyanet ne diyorsa onu söyle,baska seyler söylersen,aciga alinirsin!SIKI ise söyle, hemen sikayet edenler cogalir,kicina yersin tekmeyi))))Yillardir bu böyle devam etmekde artik DUR!!ve DURUN deme zamani geldi bence diyorum. Bizlere sirf Kuran´dan söz etsinler-aciklasinlar gercekleri-diyorum! Bu sitede almanya da katilanlar varise,onlar ile görüsmeye hazirim,bilgim az oldugun dan,yararlanmak isterdim. Yardimlariniz icin Allah razi olsun.
BENIM DAVAM HAKTIR DEMEYE HAKKIN VARDIR AMA HAK YANLIZCA BENIM DAVAMDIR DEMEYE HAKKIN YOKTUR.Cemaatlerin birbirlerine yaklasimi bu 2cumle temelinde olmali.
"BENIM DAVAM HAKTIR DEMEYE HAKKIN VARDIR AMA HAK YANLIZCA BENIM DAVAMDIR DEMEYE HAKKIN YOKTUR.Cemaatlerin birbirlerine yaklasimi bu 2cumle temelinde olmali."
Maalesef bu sözün sahibi yanlış düşünüyor.Benim dinim olan İslam,yani Allaha teslimiyet dini tek hak din ve onun kaynağı olan Kuran tek din kitabımızdır.Bu nedenle izafiyet kokan ve Kuran dışı anlayışlara kapı açan bu düşünceyi reddediyorum vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Kur'an'dan uzaklaştıkca aramıza fırkalar sokmayı birileri başardı malesef ve bu uzaklaşma ümmet bilincinide yerlebir etti, onun yerine birşeyler koymayı başardılar ve bu birşeylerde hep din adına ortayı çıktı ve bizler artık herhangi bir konuda Allah ve resulu nediyor yerine, şeyhim, liderim, önderim nediyor demeye başlatık, Allah'ta vahdetini bizlerden çekip aldı.
Ve inanın arkadaşlar tekrar dönüşümüz Kur'an'a olmadığı sürece vahdetin oluşması imkansız gibi görünüyor.
__________________ Yanlız sana ibadet eder ve yanlız senden yardım bekleriz.
Mser1 yazdı: "Ve inanın arkadaşlar tekrar dönüşümüz Kur'an'a olmadığı sürece vahdetin oluşması imkansız gibi görünüyor."
Kardeş,sen şimdilik vahdeti,biraraya gelmeyi boşver de Kurana tek kaynak olarak sımsıkı sarıl.Rabbim hayırlarda yarıştığımız zaman bizi biraraya getireceğini bizzat taahhüt ediyor.Bu nedenle vahdet gibi yapay konuları gündeme getirerek rabbimizin işine karışmayalım vesselam.
2/148- Herkesin (her toplumun) yüzünü çevirdiği bir
yön vardır. Öyleyse hayırlarda yarışınız. Her nerede
olursanız, Allah sizleri biraraya getirecektir.
Şüphesiz Allah, herşeye güç yetirendir.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma