Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bismillahirrahmanirrahim..
Alperen demiş :
Diyorsun ki burada bir hesap verme hatırlatması var. Evet öyle. Ama aradan bir ayet atlamadan öyle. 23. ayette bizleri yaşatan ve öldürenin Allah olduğu hatırlatılıyor. 24. ayette öncekilerin ve sonrakilerin bilgisinin yalnız Allah'ta olduğu bildiriliyor. 25. ayette ise hepimizi yeniden yaratacak olanın Allah olduğu ve tümden hesaba çekileceğimiz haber veriliyor. Yani senin iddia ettiğinin aksine bir bütünlük var.
..ben sana muhalefetin çıktığı iki kelimeyi verdim değil mi ?
Senin iddian yanlıştır mı diyorum yok ayet muhkem değil senin dediğinde anlaşılıyor (filolojik açıdan)..Gelelim izaha :
Biz böylece o inkâr ve alayı suçluların kalplerine sokarız. Geçmiş ümmetlerin başlarına gelen felaketler ibret teşkil ettiği halde yine de onlar iman etmezler.
Hatta o kâfirlere gökten bir kapı açsak, onlar da yukarı yükselip çıksalar, yine de "Galiba gözlerimiz bağlandı, belki de büyüye tutulduk!" derler.(12,13,14,15)
Kafirlerin tutumundan bahsediyor değil mi ?? Şimdi de o kafirlere seslenecek :
Gerçekten Biz, gökte burçlar yarattık ve onları seyredenler için yıldızlarla süsledik.Hem onu kovulmuş her şeytandan koruduk. Ancak kulak hırsızlığı edenler olursa, onu da parlak bir ışık kovalar
Yeri de yaydık, genişlettik ve oraya sağlam dağlar çaktık ve orada hikmetle ölçülmüş olarak her türlü nebatı yetiştirdik.
Orada hem siz insanlar için, hem rızkını sizin vermediğiniz daha nice yaratıklar için geçimlikler meydana getirdik.Hiçbir şey yoktur ki onu meydana getiren hazinelerin anahtarları elimizde olmasın. Biz onu ancak belirli bir ölçü ile indiririz
Aşılayıcı Rüzgârlar gönderdik. Derken gökten yağmur indirip onunla sizi suladık.Halbuki o suyu hazinelerde depolayan da sizler değilsiniz.(hicr 16-22)
Burada herkesin mealden okuyup anlayabileceği nimetler anlatılıyor şimdi davamıza gelelim :
Elbette biz diriltiriz ve biz öldürürüz! Ve hepsinin varisleri de biziz.(elmalılı)
Muhakkak ki hayatı veren de Biz'iz, hayatı geri alıp öldüren de ve elbette hepsine vâris olacak, hepsinden sonraya kalacak olan baki de Biz'iz.(S.Yıldırım)
Bunca nimetin sonu ne ? Benim diyor Cenabı hakk ben ..! Varisi benim benim mulkum bana kalıyor..Ben böyle yarattım ben böyle varettim sonunda dönüş kime bana herşey benim Varis miras sahibi de benim açık mı ?
Doğrusu sizden, önden gidenleri de, geri kalanları da Biz pek iyi biliriz.(S.yıldırım)
Elmalılının mealini vermiştim siz meal bakarsınız..
Senin Rabbin, elbette onları mahşerde toplayacaktır. Çünkü O hakîmdir, alîmdir(S.Yıldırım)
Şüphesiz Rabbin O'dur ki, onları kıyamet gününde hesaba çekmek için toplayacaktır. O, hikmet sahibidir, bilendir. (elmalılı)
Tehditi kabul ettin değil mi ? Allah herşeyi biliyor diye meşhur bir sığınma vardır toplumumuzda..Al sana bunun kurani örneği..Bahsi geçen hadiste öyle davrananların bunu unuttuklarını Rabbim işaret ediyor ki
Şöyle bir tablo düşün:
Bu işi bugun birinin yaptığını düşün..Yani birine gizlice böyle bakıyorsun şayet imanın kuvvetli değilse Allah'tan korkmuyorsan böyle bir davranış sergilersin bu birinci hakikat,İkincisi sağı solu gözetlersin sana bakan biri var mı diye çünkü ayıplanacak bir şey yapmaktasındır halbuki Allah'ın senin gördüğünü ve yaptığını bildiğini biliyorsundur şeytan sana işini güzel gösterir..Aldanırsın İşte ibni Abbas tan gelen hadiste bu durum sözkonusu Zira Vahiy geldi mi efendimiz bunu açıklıyordu ibn-i abbas da bu durumu görmüş ve ayetin neden nuzul olduğunu anlamıştır...Mesele bundan ibaret..
veyahut sizin yakıştırdığınız başka manaları hadise yüklemiyor aksine karanlığın içinde ayın parlaması gibi hakikat ortada..
Hasan öktem başta bu hadise dayanarak sahabeye sapık dendiğini savunmuştu..
Dava batılmıdır şimdi değilmidir ?? Biz diyoruz ki dava batıldır ilimsizlikten gelen ve ispatınıda yaptık..
Gelelim diğer fikre Alperen kardeşim ben senin dediğinin tersini savunmuyorum senin dediğin de haktır..Mesele sadece iki kelimeden dolayı çıkıyor ve bu kadar tafsilata gerek duyuluyor..Bu kapsamda Ali imran süresinin 7.ayetine bidaha göz atalım birlikte..
netice:tirmizi nin işi gücü yok ta hicr süresinin 24. ayetine bir mesele uyduracak öyle mi ? Bu iddia ne kadar akıldan uzaktır nasıl anlatayim ki Kaldı ki bu adam yalan sözün neticesini ve kurana hakaret etmenin onu nereye götüreceğini bizden de iyi biliyor..
Bu halde uydurması mumkun mu ? Hadi onu uydurdu buna bir ravi zinciri eklemesi mumkun mu ? Onu da ekledi diğelim ibn-i Abbas'a dayanmış hadis ''Ahirette İbn-i Abbasın yakasına yapışacağını bilmiyor mu '' onu da geçtik peygamberin hadis uydurmayın hadisini o rivayet etmemiş mi ? onu da bıraktım hadi bu kadarına he diyelim.. böyle bir şeye kanaat getiriyorlar.
Buyur bu çıkmazdan beni çıkar..Bunu da ispat ettik demiyorum artık siz anladınız..ve yazdıklarımı güzel okuyun
Alim olan İlmi dilediğine verir..!
Mod.Notu : uygunsuz kelimeler editlenmiştir...
|