Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
selam muhsin kardeş evet haklısın sadece kuran yetiyor cenabı ALLAH bize yeten kuranda ne buyuruyor ankebut suresi 50ve51 ayetlerindeona rabbinden ayet[mucizeler] indirilseya dediler.deki o ayetler [yani mucizeler]hep ALLAHın katındadır ben ancak açık bir uyarıcıyım YETMEDİMİ DAHA ONLARAKİ SANA KİTAP İNDİRDİK KARŞILARINDA OKUNUP DURUYOR şüphesizki onda iman edecek bir toplum içinmuhakkak bir rahmet ve ilahi bir ihtar vardır.ayetler burda bitiyor ama maalesef şimdiki çoğu sözde müslümanlaraALLAHın kitabı kuran yetmiyor.selamlar.
__________________ uyun sizden bir ücret istemeyen o zatlaraki ki onlar hidayete ermişlerdir.36 yasin suresi 21 ayet
SLM,kardesim,sabretmemin nedeni,cok sabirli olmamdir,ama bende beser bir insanim, bzen böyle SON noktayi koymak istiyorum, insanlarla ugrasmak gercekden zor, SEN sadece ÖGÜT ver gec,diyorum kendime,
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam Beyazmelek:
Kuran Allah tarafından peygamberin elçiliği ile bütün insanlara gönderilmiştir. Sen peygambere gönderildi beni bağlamaz dersen tercih senindir. Ancak beni bağlamaz demen senin Kurandan sorumlu tutulmayacağın anlamına gelmez, çünkü her beşer o Kurandan sorumlu tutulacaktır. Buna Hz. Muhammed de dahil.
Hepiniz Allaha emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Sevgili Beyazmelek:
Aşağıda adresi verdiğim linkte sen bu soruya ait bir cevap zaten vermişsin. Cevabını verdiğin soruları yeniden sormak adetmidir sende bilelim. Yoksa buraya geliş amacın farklı mı?
SELAMUN ALEYKUM. adım kemal. yaşım 32. istanbul'danım. nte te dolaşırken tevafuken buldum "cevşen saçmalığı" adlı başlığı ve merak edip okudum sonuna kadar. cevşen ve sid nursi hakkında yazılanları, hakaret derecesine varan edepsizce ifadelerin hepsini okudum. yıkmak çok kolaydır. bir sarayı 100 yılda yaparsınız ama 10 saniye içinde yıkarsınız. cevşenin putlaştırılmasına karşı olmayan çıkmaz zaten. şirk sağdan gelse de şirktir zaten.ama bir yanlışı düzeltmek isterken başka yüzlerce yanılışın içine düşmek te çok garip doğrusu. cevşene deli saçması diyen mi olmamış, said nursiye şizofren diyen mi. evvela şunu iyi bilmek lazım; cevşen bir dua, münacat ve zikir derlemesidir. bunu siad nursi velevki kendi uydurmuş olsun içinde yüce yaratıcımıza hitaben eşşiz münacatlar ve zikirler var. zaten aklı başında olan ve cahil olmayan hiç kimse cevşeni bu amaç dışında yani zikir ve münacat kastı dışında okumaz. cevşene deli saçması diyenler; cevşenin neresinde delilik ifade eden cümleler gördünüz. birini söyleyinde size inanalım. safsata diyenler, hakikate aykırı bir tek yerini gösterin de inanalım. cevşene ait olarak anlatılan rivayet doğru veya değil. velevki tamamen uydurma olsun.bu o kadar mühim değil. içinde Allahın yüzlerce esma ve sıfatlarını referans alarak yapılan dua, zikir ve münacatların neresi safsata neresi deli saçması? said nursi'ye şizofren diyen aklıevveller. ne kadar yazık. ne kadar saldırgan ifadeler. ömrünü kur'an hizmetine adamış hayatı hapislerde geçmiş, dünya adına tek bir gün rahat yüzü görmemiş, küfür sistemine karşı Allahın izniyle mücadele etmiş, "ümmetin imanını selamette görürsem cehennem ateşinde yanmaya razıyım" diyebilecek kadar diğergam bir insana nasıl şizofren dersiniz, nasıl deli dersiniz?!. yazık ki peygambere de aynı böyle ithamlarda bulunmuşlardı. deli, şizofren, ne dediğini bilmeyen, büyücü v.s. vs. Kur'an-ı mecid'e de uydurma, deli saçması, şiir, daha bilmem neler neler demişlerdi. sizin sözlerinizle müşriklerin sözleri o kadar benziyor ki. Kur'an-ı Kerim ile risale-i nurları veya cevşeni elbette bir tutmuyorum. kıyas bile kabul etmez. ben hakikatlere karşı gözünü saldırganlık bürümüşlere söylüyorum. bu gün onlarca ülkede binlerce alim, profesör, uzman bilim adamı ve daha niceleri said nursi ve risale-i nurlar hakkında sempozyumlar düzenliyorlar. deliliği aşikar dediğiniz birinin ardından yürüyen, onu anlatan, eserlerini okuyan bunca insan da deli ve şizofren o zaman. bi siz akıllısınız. risalelerde derki "yalancı olan birinin ardında hem binlerce yıl, hem aklı başında olan kimse gitmez. bunu peygamberimizin nübüvvetinin delilleri arasında gösterir. yani diyor ki yalancılığı eninde sonunda çıkar ortaya. ama efendimizin nübüvveti, binlerce yıldır yalanlanamadı ama arkasından gidenlerin sayısı her geçen gün katlanıyor. demekki dedikleri haktır ve doğrudur. demek said nursi nin dediklerinde de hakkın hilafına hiçbir şey yok ki bunca yıldır onu okuyan ve konuşan, öğretilerine sahip çıkan binlerce müslim ve gayrimüslim var. biri de çıkıp demiyor ki yahu bu adam deliydi, şizofrendi yazdıkları deli saçmasından başka bir şey değildi. İslama hizmet eden biri çıkmayagörsün. bir takım güçler hemen onu yok etmeye , karalamaya, ezmeye çalışır. birileri de buna alet olurlar. said nursinin eserlerinde hakkın hilafına bir şey mi buldunuz. söyleyin delillerinizi. cevşen putlaştırıldı demek bir bakıma doğru olabilir. bütün imdadı ondan beklemek elbette ti şirktir. ama bunun yanlışlığını anlatılırken saldırıya geçmek? haksız yere bir sürü haddi aşan edepsizce laflar etmek? cevşenin putlaştırılması ne kadar hatalı ise bunun yanlışlığını anlatmak için başka bir yanlışa düşmek de o kadar hatalı. cevşen bir dua, zikir ve münacat derlemesidir. ve sadece bu amaçla okunmalıdır. yanlışı anlatırken lütfen doğruları da söyliyelim.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam fakirsofi..
haksız yere bir sürü haddi aşan edepsizce laflar etmek? cevşenin
putlaştırılması ne kadar hatalı ise bunun yanlışlığını anlatmak
için başka bir yanlışa düşmek de o kadar hatalı. cevşen bir dua, zikir
ve münacat derlemesidir. ve sadece bu amaçla okunmalıdır. yanlışı
anlatırken lütfen doğruları da söyliyelim.
diyorsun...çevrene bir baktın mı hiç..o cevşeni şirk aracı yapanlara rastlamadın mı hiç...birini aracı ettinmi artık bitmiştir..bu ahmet efendi de olur bir dua da olur..cevşeni boynuna asıp''artık bana bşr şey olmaz diyenimi ararsın..arabasının aynasına asıp sonra 100 km lik yerde 130 basıpta bak bana bi şey olmaz aha trafiklerde orda..ama beni durdurmadılar deyip cevşeni bir görünmezlik aracı gibi görenleri mi dersin..kardeşim..isyanımız..artık arı diri dinin anlaşılmasıdır..
Ben diyorum ki; cevşenin, anlattığın şekilde putlaştırılması elbetteki sonsuz kere sonsuz yanlıştır. Adam cevşeni boynuna takıp afedersiniz geneleve de gider. Ama bu cevşenin kabahatimidir? Hayır. İnsanların kabahatidir. Yanlışı bu şekilde anlatmalı. Cevşene hücum etmek yerine onun kullanım şeklinin yanlışlığı ve doğrusunun nasıl olması gerektiği anlatılmalı. Oysa bunlar yapılmıyor, sırf insanlar cevşeni yanlış kullanıyor, ona haddi aşan manalar yüklüyorlar diye, içinde Allah'ın esması ve sıfatları bulunan çok değerli bir zikir kaynağı "vurun abalıya" misali haksız yere ve haddi aşarak yerle bir edilmeye çalışılıyor ve bunu telif etmiş olan zata da ne hakaretler. Bunlar yanlış metodlar. Ben bunu söylüyorum. Peygamber metodu bu değil. Peygamber her zaman yapıcı oldu. Birinin hatasını söyliyeceği zaman asla onu incitmez sözünü ortalığa söyler, mesaj gerekli yere ulaşırdı. Hal böyle iken insanların hataları sebebiyle, hakka ulaşmak adına bir vesile olabilecek cevşene bu kadar itham bence çok yanlış. Şöyle anlatılmalı bence: "Cevşen sadece Allaha yaklaşmak ve ona yalvarmak için okunur ve sadece bu amaca münhasır olarak derlenmiştir. Ondan meded ummak, boyuna asmak, üzerinde taşımak, ona koruyuculuk vasfı vermek şirktir ve cezası büyüktür. Koruyan, kollayan, yardım eden sadece ve sadece alemlerin rabbi olan Allah-ü zül celal ve tekaddes hazretleridir. Cevşeni zikir olarak, dua olarak okuyunuz. Evrad yapınız. O zaman felah bulursunuz. Çünkü Rahman, Kuran-ı mecidde ; -dikkat edin kalpler ancak Allah'ı zikretmekle huzur bulur- buyurmaktadır." işte metod bu olmalı. Farkında olmadan, Rabbimizin ism ve sıfatlarıyla dolu bir zikir ve münacat kaynağını külliyen reddederek Rahman'ı gücendirmiş olmayalım. Benim diyeceklerim bunlar. Gerisi sizlerin tercihi. Selametle.
Katılma Tarihi: 05 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 113
Merhaba fakir sofi.cevşenin uydurma vede bir şirk vasıtası olduğuna dair arkadaşlarımız ayetler ışığında güzel yazılar yazdı. öncelikle formu baştan sona okumadan eleştiri yazısı yazma. ayrıca cevşene dua ve zikir gibi sıfatlar yüklemişsin. sen zikrin kuranda geçen anlamını biliyormusun arkadaş? bilmediğin için uyduruk şeylere dua ve zikir deme gafletinde bulunmuşsun. kalplerin Allahı zikretmekle huzur bulduğunu söyleyen ayetteki zikir neymiş bakalım istersen:
Sizi uyarması için içinizden bir adam aracılığıyla Rabbinizden size bir zikir (vahy ve öğüt) gelmesine şaştınız mı? Hatırlayın ki, Allah sizi Nûh kavminden sonra onların yerine getirdi ve sizi yaratılış itibariyle daha güçlü kıldı. Allah'ın nimetlerini hatırlayın ki kurtuluşa eresiniz." araf 69
sizi uyarması ve sizin de Allah'a karşı gelmekten sakınıp rahmete ulaşmanız için, içinizden bir adam aracılığı ile Rabbinizden size bir zikir (vahiy ve öğüt) gelmesine şaştınız mı? araf 63
Dediler ki: "Ey kendisine Zikir (Kur'an) indirilen kimse! Sen mutlaka delisin!" hicr 6
Ey Muhammed!) Sana geçmişin haberlerinden bir kısmını böylece anlatıyoruz. Şüphe yok ki sana katımızdan bir zikir (Kur'an) verdik.taha 99
Andolsun, Zikir'den (Tevrat'tan) sonra Zebûr'da da, "Yere muhakkak benim iyi kullarım varis olacaktır" diye yazmıştık. enbiya 105
dinî inanışlarda) duymadık. Bu ancak bir uydurmadır. O zikir (Kur'an) içimizden ona mı indirildi?" diyerek kalkıp gittiler. Hayır, onlar benim Zikrimden (Kur'an'-dan) şüphe içindedirler. Hayır, henüz azabımı tatmadılar.sad8
Haddi aşan bir topluluk oldunuz diye vazgeçip Zikir'le (Kur'an'la) sizi uyarmaktan geri mi duralım? zuhruf5
Allah, ahirette onlara şiddetli bir azap hazırlamıştır. O halde, ey iman etmiş olan akıl sahipleri, Allah'a karşı gelmekten sakının! Allah, size bir zikir (Kur'an) indirdi. talak 10
demekki neymiş fakir sofi: ZİKİR eşittir KURAN'DIR. yani allahın isimlerini papağan gibi tekrar ederek sağına soluna bıçak şiş saplamak ve bağıra çağıra aciyip hareketler yapmak,çakıl taşları etrafında halka kurup beş taş oynamak değilmiş.
bu ayetler ışığında KALPLER ANCAK ALLAHIN ZİKRİ OLAN KURAN İLE HUZUR BULUYORMUŞ DEĞİLMİ? zikrin kurandaki gerçek anlamını öğrenmeden üfürükten teyyare şeylere zikir filan deme.
özelliklede taha 99 a dikkat et.zikrin bir özelliğininde Allahın katından indirilmiş olmasıdır. şimdi fakir sofi, zikir dediğin bu cevşenin hala allah katından indirilmiş olduğunu iddia edebilecekmisin?
ben kuranın yüceliğini tartışmaya açmadım. veya onun zikir kitabı olma vasfını inkar etmedim. senin bu dediğin ne kadar cahilce. o zaman peygamberin yaptığı yüzlerce zikir (en büyüğü "le ilahe illallahu vahdehu le şerikeleh" ...) bütünü birebir lafzen kuranda olmadığı için saçma ve din dışı. yazık, vallahi yazık. anlıyorum ki sizler misyonerlerin bir çeşidisiniz. insanları sünnetten, peygamberden ve onun yaptığı külli zikirlerden uzaklaştırark güya tek kaynak olarak kuran'ı kerimi gösteriyorsunuz. dinde kaynak 4 tür. kuran , sünnet, icma ve kıyas. bilmiyorsan öğren. ve zikir sadece kuran lafzı değildir. elbetteki kuran en büyük zikirdir. ama tek zikir kaynağı kurandır bunu dışında zikir aramak şirktir demek cahillerin sözlerinden başka birşey değildir. AYRICAAA... çok bilgili kardeşim yazımı ANLAYARAK okumadığın belli. ben cevşene ilahi vahiy, hak katından gelme gibi uydurma sıfatlar yapıştırmadım. önce yazdıklarımı bir oku ondan sonra gel tartışalım. bu dini saflaştırıcaz diye yozlaştıran sizler ne yaptığınızın farkında bile değilsiniz. benim buraya üye olmamın tek amacı cevşene ve said nursiye yapılan saldırıvari ithamlara cevap vermektir. yoksa siteyi çok beğendiğim için değil. sitenin başka bir yerinde de güya uydurma hadislere ışık tutacak çok bilgili arkadaşlar büyük hadis alimlerine ağzına gelenleri söylüyorlar. anlaşılıyor ki bu site misyonerlik faaliyetinin bir kolu. üyeliğimi silin. artık sizlerle muhattap olmak gereksiz. isteyen varsa telefonla görüşelim. yüz yüze tartışalım. verin telefonunuzu aramazsam nağmerdim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma