Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Semazen yazdı
Değerli Dostlar,
Bir süreden beri, bu başlık altında yoğun bir biçimde yazışma trafiği yaşanıyor. Birçok forum takipçisinin, mâlum kişinin şirk yüklü yorumları (kendilerinin görüşüdür) karşısında sağduyulu tepki verdiklerini ve tepkilerini ilmi olarak da delillendirdiklerini görmek mutluluk verici.
Naci Çelik.
Ha işte,böyle yere inerek eleştiride bulunun.Bundan böyle,destek vereceğin eleştiriler konusunda da dikkatli ol.Her ilahlığa soyunana tapmak zorunda değilsin.
Dostum, hokus pokus yapma,bana verilen tepkilerin seni yeterince tatmin etmediği ortada ki,bana sansür uygulanmasını arzu etmektesiniz.Bu tavır,size tam uyuyor.Çünkü bu tavır kendini aşamamış,inancından emin olamayan,kiralık beyinlerle ancak düşünebilen zavallıların tavridir.
Semazen yazdı.
Bugünlerde, bu başlık altında tanıklık ettiğimiz garip düşünceler (domuz eti, fahişelik, yeni bir şirk tarifi, İsa ve Yahya’nın aynı kişiler oldukları vd..) düşünce tarihinde ve dinler tarihinde tam olarak “sapkınlığa” tekabül ediyor. Meselenin, küçümsenecek, gülünüp geçilecek veya mâsum görülecek bir tarafı yok..
Naci Çelik.
Doğru söylüyorsun! Eğer benim yaptığım yorumlar ve bilhassa peygamber isimleri ile ilgili yaptığım yorumlar doğru ise,bu durumda sizin ilahlarınızın Kur"an"dan bihaber cahiller olduğu ifşa edilmiş olacaktır.Senin tek endişen bu.Sen ilahlarının bizler gibi birer aciz yaratıklar olduğuna inanmak istemiyorsun.
Benim yorumlarımı okuyanlar,benim yorumlarıma inansa ne olur,inanmasa ne olur.Benim yorumlarım bir iman konusu değil.Ben benim inandığım gibi inanmayan dinden çıkar falan da demedim.Sen,okurların benim yazılarımı okumasından neden endişeleniyorsun?
Semazen yazdı
Bununla beraber, yapılacak fazla bir şey de yok! Çünkü, din öyle bir saha ki ağzı olanı konuşmaktan alıkoymak mümkün değil!
Naci Çelik yazdı.
Vah zavallı,elinizden gelse,sizin beyninize tahakküm edenler gibi sizde insanların beyinlerine tahakküm edeceksiniz.
Semazen yazdı
En fazla, mesela forum ortamında sansür uygulayabilirsiniz.. Ama aslında, “okuyucu” bilinçlenerek ve daha fazla bilgilenerek kendisi sansür uygulayabilmeli.. Yâni, “ben Naci Çelik’i okumuyorum” diyebilmeli!
Naci Çeli yazdı
Olur beyefendi,başka bir emriniz var mı?!
Semazen yazdı.
Şimdi efendim; daha önce vurgu yaptığımız detaylı cevabımıza gelelim ve yarım kalan yerden devam edelim. Bu detaylandırmayı, muhtemelen son kez bir safsatanın çürük yerlerini yakalamak nasıl olura örnek olsun düşüncesiyle sunuyoruz.
Naci Çelik yazdı.
Neden son kez.Eğer kendi mantığınla,kendi beyninle benim yorumlarımı eleştireceksen,seninle tartışmaya her zaman hazırım.Fakat benim karşıma ilahlarını çıkarırsan seninle tartışmam ama ilahlarına saldırırım.Sende o zaman askeri olduğun ilahlarını,koruyabiliyorsan onları benim saldırılarımdan korursun.
Semazen yazdı.
Lütfen çok dikkat!
6 Mart tarihli, Zekeriyya (A.S.) konusunda yazışırken, N. Çelik Âli İmran:44’ün mealini şöyle veriyor...
“Bunlar sana vahyettiğimiz,görünmez alemin haberlerindendir. Meryem”e hangisi kefil olacak diye (kur”a) oklarını atarlarken,sen onların yanında değildin,birbirleri ile çekiştikleri zaman da sen yanlarında değildin”3/44
Evet, bu meali N. Çelik’in mesajından dikkatinize sunuyorum.
Peki, burada sakıncalı bir durum var mı? Hayır! Yok!
Nitekim, bu âyeti kerimeye ben de atıfta bulunmuştum. Ancak, bu âyetin tam mealini verdikten sonra N. Çelik’in şu cümlelerine lütfen çok dikkat!!!
“Senin dikkat çektiğin,benimde yukarıya verdiğim ayetlerin tasvir ettiği sahne,tekerrür ederken,Hz.Zekeriya bu dünyadan ayrılmıştı. Çünkü, Hz.İsa doğmuş ve böylece yeni bir peygamber gelmişti.”
Garip bir durum var! 44 numaralı âyette Hz. Meryem için yapılan kur’adan açık bir biçimde bahsediliyor; öyle değil mi? Peki, Hz. İsa için kur’a çekildiği meselesi nerden çıktı???
Yorumcu (!) şöyle devam ediyor.
Naci Çelik Yazdı:
Şimdi geçelim,yukarda verdiğim ayetin asıl tefsirine.Ancak,bu ayeti anlayabilmek için,daha doğrusu bu sahneyi okuyabilmek için,başka bir sahneyi görmemiz gerekir.
“(Meryem)Onu taşıyarak kavmine getirdi:Ey Meryem,dediler,sen tuhaf bir iş yaptın.Ey Harunun kız kardeşi,baban kötü bir adam değildi,annen de fahişe değildi.(Meryem) Çoçuğu gösterdi.Dediler ki:Beşikteki çocukla nasıl konuşuruz.(Çocuk) Ben Allah”ın kuluyum,dedi;(O) bana kitap verdi,beni peygamber yaptı… 19/27-30.
Soru:Hz.Meryemi fahişelikle suçlayan muhatapları,beşikteki Hz.İsa konuşmaya başlayınca ne yaptılar?
El cevap:Hepsi,Meryemin masumiyetine ve İsa”nın peygamberliğine iman ettiler.Ve hepsi,Meryem ve oğlunun bakıcılığına gönüllü olarak ve hararetle talip oldular.İşte… o zaman Hz.Meryem kura çekimine baş vurulmasına karar verdi.Çünkü,onca gönüllü arasından birini tercih etmek,Meryemin asaletine ve zerafetine yakışmaz idi. |
|
|
Anlayabildiniz mi???
Biz daha Âli İmran:44’deki Hz. Meryem’i (sâdece Meryem'i) himayesine almak isteyenler arasında çekilen kur’adan bahsederken; birden kendimizi bu çekilişin Hz. İsa için de yapıldığı iddiası (!) ile karşı karşıya bulduk...
İlgili âyete lütfen bir daha bakınız! Hz. İsa’nın adını görebilecek misiniz?
Elbette, hayır! Nitekim, âyetin yukarıdaki mealini N. Çelik’ten almıştık...
Naci Çelik yazdı.
Dostum.Hz.İsanın adı ayette yok ama resimde var.Resim okumakta ancak meleke kazanmakla olur.Ayrica,ayeti resmederek okumadan da Hz.İsa"yi görmek çok mümkün,Hz.İsa,Hz.Meryemin kucağında,kucağında.Meryem biraz önce işaret ettiği çocuğunu ne yaptı?Cami avlusuna mı bıraktı?
Semazen yazdı.
Biz başa dönelim ve Hz. Meryem için çekilen kur’ada Hz. Zekeriyya için de neden bir kalem (Ali İmran:44) bulunduğunu soralım? Öyle ya, Zekeriyya Peygamber eğer Hz. Meryem’in babası ise (?!) ve ebeveyn olarak Hz. Meryem’i hür olarak adamışlarsa, neden hür olarak adadıklarının himayesine tekrar talip oluyorlar ve diğer taliplilerle birlikte kur’aya katılıyorlar.?? Hem adamak; hem de adadığını geri almak o devir için mâkul ve makbul işlerden midir?? Dahası, yorumcumuz bu nevi kur’alara dair usul bilgisini detaylı biçimde hangi kaynaktan alıyor? Biz, bugüne kadar söylediklerinden Kurân dışı ilmî kaynaklara iltifat etmedikleri düşüncesine kapılmıştık...
Naci Çelik yazdı
Asıl sen,Hz.Zekeriyanında kuraya katıldığını nerden çıkariyorsun.Hz.Zekeriya için bir kalem bulunduğunu ayetin neresinde gördün.
Ama şunu iddia ediyorsan,bu kura çekiminin isa doğmadan çok önce yapıldığını iddia ediyorsan bunu anlarım.Çünkü o zaman bakıcılığına talip olunan kişi Meryem olmuş olur.Yani kuraya katılan kişiler arasında Hz.Zekeriya da varsa,ozaman bakıcılığına talip olunan kişi de sadece meryem"dir.
Allah şahittir ki,ben bu konuyla ilgili rivayetleri hiç bilmiyorum.Belli ki siz,rivayetler doğrultusunda benim yorumuma itiraz ediyorsun.Yani gene kendi mantığınla düşünmüyorsun,ölmüş beyinlerle düşünüyorsun.
Dostum,senin daha doğrusu atalarının verdiği bilgilerin yanlış olduğunu sana bile ispat edebilirim.
Şöyle ki:Hz.Zekeriya o toplumun imamıdır.Yani hem lideridir,hem de peygamberidir.Hal böyle iken,Hz.Zekeriya meryemin bakıcılığını almak isteyecek,fakat toplumu buna riza göstermeyip,hayır efemdim kura çekeceğiz diyecek,öyle mi? Pes doğrusu.İşte senin ataların bu kadar beyinsiz idi.
Son alarak, bütün tarihi kaynaklar Hz. Zekeriyya, Hz. Meryem ve Hz. İsa hakkında aynı yönde soyağacı bilgileri verirken, İmran’ın Zekeriyya, İsa’nın Yahya ve de Musa, Harun ve Meryem’in aynı anne babadan özkardeş olduklarını belgeleyecek bir tek Kurânî delil bulamayız... Şu ana kadar “delil” diye sunulanların neye delâlet ettiklerini aklı selîminize havâle ediyorum.
İyi Geceler!
Neyzen_Semazen
Naci Çelik yazdı.
Dostum,tarihi kaynaklar benim için asla ölçü değildir.Benim için iki ölçü var.Birincisi,yazılı Kur"an ayetleri ve Allah"ın,bizzat bana fıtraten üflediği ruh (akıl,mantık,bilgi ve iman kaynağı) tur.
Semazen yazdı.
Not: Bu akşam yeterli vakit bulamadığım için “Hârun’un Kızkardeşi” meselesine temas edemedim.. İnşaALLAH, bu konuya ait kısa incelemeyi yakın zamanda dikkatinize sunmak niyetindeyim.. Bununla, “bana göre” diyerek sağlıklı yorum yapmanın mütevâzı bir örneğini sergilemek istiyorum.
Naci Çelik yazdı
Hay Allah razi olsun.Demek ki,seninle iletişim kurabileceğiz.Umarım dediğiniz gibi kendi mantığınızla ve Kur"an ı konuşturarak konuya değinirsiniz.Eğer hakikaten konuyu kendi beyninizle düşünerek,incelerseniz,bende o beynin dışındaki alnı saygıyla öpeceğim.
Selam ile.
|