Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kadın ve erkeklerin, vucutlarının şuralarına buralarına taktırdıkları hatta cinsel organlarına bile taktırdıkları pir sing denen küpeler, çağdaş yaşamın gereği olan aksesuarlarmıdır? Dinen sakıncası varmıdır?
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam... bırakalım pirsing'i aslında küpe takmanın bile bir usulü vardır...kıskaç kullanarak kulağı delmeden küpe tak...ama kulağı deldin mi...işte orada dur... insanı iki cins olarak yaratan Allah dileseydi hanımların kulak memelerinde küpe takılsın için farklı bir yaratmaya gidebilirdi...demek ki gitmemiş..gitmediğine göre ise kulağı delmeyecek şekilde kıskaç kullanarak küpe takılmasında sakınca yok...diğer türlü ise sünnet edilmeyle neredeyse aynı bir durum mevcut.. şimdi gelelim o pirsing'e.... görülüyor ki anadoluda ilk pirsingi ayılar kullanmışlardır...genelde burunlarına takılmak suretiyle...efenim anlatıyorum ama bir taraftanda ben ne saçmalıyorum diyorum.. yav bırakalım şimdi onu bunu benim şahsi kanaatime göre bu pirsing'i takanların aklından zoru olmakla beraber akıllarınında dumura uğramış olduklarını düşünüyorum.. şeytan bunlara emretmiş bunlarda okey paşam demişler işte bu kadar basit yav... hay pirsinginede...tövbe tövbe..la havle la havle
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Şu sitede; Efrayim58'in soruları, her şekliyle hadis ve sünnet konusu, başörtüsü konusu, tarikat,şeyh,rabıta konusu baydı artık kardeşim baydı yav..Kilitleyin şu konuları da(yalnız bu Efrayim nasıl kilitlenecek?)azıcık kafamız dinlensin,salim bir akılla Kuranla yolculuğumuz devam etsin..
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Katılma Tarihi: 06 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 107
Selam din dostlarım...;
Bu pirsing(adı herneyse o zımbırtının) konusu dikkatimi çekti...Ama ben pirsing takmıyorum ve takanıda savunmuyorum...velhasıl gelelim bu konunun dikkatimi çeken yönüne:) ;
Benim şuanda sadece sol kulağımda küpe var...Ama bunu islamla tanışmadan(tanışmakdan kasıt sözde müslümanlıktan yavaş yavaş özde müslümanlığa geçmek) önce deldirmiştim!Biliyorum bayanlara daha çok yakışıyor ve onların yaradılışından bir ziynet takma hevesi olduğundan toplumlarda erkeğin küpe takmaması gibi bir inanç ve etik bir kural vardır..!Ama ben taktırdım işte yaşım da 15 nekadar İslamla tanışmış olsamda küpe takıyorum şuan bile!Yakışıyor ve hoş duruyor...
Ben dinime bir sakıncası olmadığı için takmakdan çekinmiyorum;)...Eğerki sakıncası varsa veyada bir bilgisi olan varsa bu konuyla ilgili en kısa sürede cevap yazmasını rica ederim... (Ama sallama kaynakları bana göstermemenizide rica ederim ) Şunu eklemeyi unuttum pirsing bana göre çok saçma ve pirsingi takanlarda zaten küpe takanlar kadar masum olamıyor ve olamazlar da zaten onların savundukları şeyler pirsing takmayı emreder zaten;)
Kur'an la ve esenle kalın...
__________________ ZUHRUF/22:Hayır!"Sadece,biz babalarımızı bir din üzerinde bulduk,biz de onların izinde gidiyoruz"derler.
Selam Ömertsl, Genç olduğundan ve moda denen meret böyle buyurduğundan sol kulağına küpe takmayı garip karşılamıyor olabilirsin.Ama özellikle erkeklerin sünnet edilme vahşetiyle ilgili olarak zikredilen ayeti iyi düşünürseniz,değil bir insanın kendisine böyle bir kulak delme işkencesinin yapılması,sırf bir hayvanın tanınması için işaret konulmasını bile o ayet şeytan işi olarak tanımlıyor.Bu ayet çerçevesinde durumunuzu yeniden gözden geçirmenizi bekler ve hoş geldiniz derim.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Katılma Tarihi: 06 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 107
Biliyorum yaptığım şey bir moda işi ve ilk başlarda canımı acıtmıştı ama şuanda hoş gözüküyor onun için takıyorum;).Birde Rica etsem bana o ayeti yazabilir misin?...Seni daha iyi anlayabilmem için veya cevabını daha doğru alabilmem için;).Şimdiden teşekkürler...
Esenle ve KUR'AN la kalın...
__________________ ZUHRUF/22:Hayır!"Sadece,biz babalarımızı bir din üzerinde bulduk,biz de onların izinde gidiyoruz"derler.
"Onları
mutlaka saptıracağım, mutlaka onları boş kuruntulara sokacağım ve
onlara emredeceğim: hayvanların kulaklarını yaracaklar; onlara
emredeceğim: Allah’ın yaratışını değiştirecekler!"Kim Allah’ın yerine
şeytanı dost tutarsa, muhakkak ki açık bir ziyâna uğramıştır." 4/119
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma