Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Evvettt,
Sevgili Yavuz kardes,
Övgününde bir siniri vardir,bunu siniri astikmi, bizii ciddiye almazlar ve söylediklerimiz insanlarin üstünde yan tesir yapar.
Benim kayin peder din adamiydi,bir gün nerden bulduysa gencce birini yemeye getirdi.
Adam ilk önce ,beni yemeye davet ettiginiz icin,hocam sana tesekkür ederim dedi.
Bir iki kasik attiktan sonra, Tanri sizide ahrette bol sofrali yapsin dedi.
Kayin peder bana bir bakti.
Bir iki kasik daha atinca,
Cok cömertsiniz dedi.
Kayin pederin kulaklari kizarmaya basladi.
Bir iki kasik daha attiktan sonra,
Allah sofranizi,Halil ibrahim sofrasi yapsin deyince ,kayin peder patladi,oglun duayi birakta yemeyine bak dedi.
Yemek biter bitmez,adam amin deyip duaya baslamazmi,Yok Allahdi,yok Ebubekirdi,yok Ömerdi,yok Ayseydi,yok Fadimeydi yok Muhammetti ,saydida saydi,bende kislada görevliyim,acele gitmem gerek ama adam duayi bir türlü bitirmek istemiyor.
Kayin peder dayanamayip ,evladim sunu kisa kessene,damat kislada görevli derhal gitmesi gerek deyince duayi sip diye kesdi ve artik gidiyim bende diye ekledi.
Kayin peder iyi edersin dedi ve adam kalkip gitti.
Sonra ,aksam yemeyinde kayin peder söyle diyordu.Damat,övlede yemeye getirdigim adami nasil buldun dedi ,güldüm ve ekledim,sizin düsündüyünüz gibi dedim.
Ve basimdan gecen bir kitap olayini anlattim.
Türkiye gazatasi,peygamberin dogumu hakkinda,kücük bir el kitabi göndermisti bana.Yazilari iri,manzara resimli güzel bir kitabcik,
Sunu bir okiyim dedim,bin pisman oldum.
Muhammedin dogmasi yaklasinca,melaikeler kapida siraya girip,bilmem kacar kacar iceri girip cikiyorlarmis.
Yüzlerce güvercinler,yüzlerce,bübüller,evin etrafinda ucusuyorlar,Evin üstüne bir bulut gelip günesin sicagina mani oluyor.
Yahudilerin hep yanan tapinagin atesi sönüyor.Her tarafi nurlar kapliyor,peygamberin annesinin yüzünü görülmez bir güzellik kapliyor gibisinden nerdeyse kitabin ücte birini bitirdim ama kitabin övmesi bir türlü bitmiyor.Asabin bozuldu, kitabi kaldirip attim ve birdaha alip elime kitabi okumadim.
Insanlar bukadar sisirmeyle,akillarinca bu kisilere ilgimi cekeceyini saniyorlar,nedir bunlarin zorlari?
Güney Amerika kitasinda yasiyan insanlarim adini söylemek nerdeyse 30 saniye Alir.Araplardada uzun ad almak ve uzun ad takmak,bir büyüklük sayilir ve uzun adla anmakla.
Örneyin :Ali kerremellahu Vechehu.Ömer Radiyellahu Ahn gibi.Bu fazla ad alma ve fazla adla anma hastaligi bizede derinden islemistir.
Örneyin:Halide Edip Adivar.
Mehmet Akif Ersoy.
Necip Faruk kisakürek gibi, Bir zamanlar Habesistanin basinda bir kral vardiki,adi dillere destan olmustu,bakin nasil.
Bu adam kalkip Türkiyeye gelir resmi ziyarete.
Ankara radyosu kiralin adlarini söyle siralar:Krallar krali,Aslanlar aslani,kaplanlar kaplani,Allahin sevgili kulu Habesistan imparatoru,Haile Selasiye.
Adi cok büyük ve uzun emme ülkesinin insanlari acliktan ölüyorlar,Akbabalarda baslarinda bekliyor.
Demekki fazla ad almak vaya vermekle,yerli vaya yersiz gereksiz fazla övme hic bir seyi deyistrmedigi yaninda ,zararlida olabilmektedir.
Buna dikkat etmek gerek.
Kalin saglicahla
tolonbeg
__________________ mutlu,kutlu,umutlu günlere
|