Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 15 nisan 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 50
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Ben Bİr Hanİfİm!!!
evet ben bir HANİF inanış mensubuyum... islamın son din,hz.muhammedin son peygamber olduğuna inanıyorum...
evet ben bir HANİF inanış mensubuyum... insanlığın son dönemi (altıncı dönem) yaşadığına, bu dönemim hz.ibrahim ile başladığına,hz.muhammed ile sona erdiğine ve son devrin zamanın ve mekanın sonu olduğuna inanıyorum...
evet ben bir HANİF inanış mensubuyum... benim inanışıma göre;hz.musanın ve hz.isanın anlattıkları değiştirilmiş siyasi olarak üzerleri örtülmüştür, yine benim inancıma göre kur'an herekelenmek sureti ile anlam bakımından sabitlenmeye çalışılmış asıl vermek istediği mesaj avamın anlayışı ile sınırlandırılmış,emevi abbasi ve osmanlı diyalektiği ile siyasi erg uygulanmasına alet edilmiştir.
ve yine benim inanışıma göre zamanın ve mekanın sonunun yaklaştığı son dönemde hanif inanış mensupları ezoterik toplumlar olmaktan sıyrılmanın zamanının geldiğini, akaid farklılıkları dışında aynı inanca(amentü) sahip olmalarının verdiği güçle birlikte hareket ile semavi öğretiyi siyasi güçlerine alet edenler ile mücedele etmeleri zamanı olduğunu düşünmektedir...
evet ben bir HANİF inanış mensubuyum... belki ilginizi çeker...
Bu yol hz İbrahim ile hz İsmail arasındaki kurban hadisesi ile başlar…
Hz.ismail dost olanın dostluğunu seçmiş HANİF olmuş, ve dostluğunu seçtiği hz.ibrahime dostuna mahçup olmasın diye canını teslim etmiştir…
DOST , Hz.İbrahimdir O HALİLULLAHTIR…
KELAMULLAHIN (hz.musa), RUHULLAH(hz.isa) ve HABİBULLAH (hz.muhammed)in geleceğini bilen ve müjdeliyen…
Halilullah önce dostuna emanet etmiştir sırları ona anlatmıştır MOR OLANI VE ÖTESİNİ…
Son dönemin ilkidir o, öyle vahy getirmiştir Cebrail son dönem habibullah ümmetine nasiptir…
Allah sünneti gereği son dönemi zaman ve mekanın sona ermesi ile sonlandıracaktır…
Artık insanlara helak yoktur, helak zamana ve mekana…
Ve AMENTÜ yü anlamıştır hz isamail AMENTÜNÜN İLK ŞEKLİNİ…
ALLAHIN VARLIĞINA BİRLİĞİNE ŞAHİTLİĞİ…
MELEKLERİNE İMANI
KİTAPLARINA İMANI
PEYGAMBERLERE İMANI
AHİRET GÜNÜNE, KADERE, HAYRIN VE ŞERRİN ONDAN GELDİĞİNE…
VE ÖLÜMDEN SONRA HAYATA …
Anlamıştır, hz.ismail anlamış ve kabul etmiştir..
Anlamıştır, hz.ismail amentüyü ve tastik etmiştir sonunu…
HAKKIN EŞHEDÜ EN LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE İBRAHİME ABDUHU VE RESULUHU HALİLULLAH….
Mekanın zamanı devam etmiştir, adetullah gereği…
Hz.şuayip vardır şimdi…
Tebliğ yapan geçmişi tastik geleceği müjdeleyen…
Hz.musa dadır sıra, mekanın zamanında…
Yolculuk hep MOR’A dır, MOR VE ÖTESİ’NE…
Şimdi hz.harun
‘’HAKKIN EŞHEDÜ EN LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUSA ABDUHU VE RESULUHU KELAMULLAH’’
demektedir.
Mekanın zamanı sonun bir öncesine ilerlemektedir. Yahya çırpınmaktadır Kızıldeniz kenarlarında onu haber vermekte onu anlatmakta insanları tevbeye çağırmaktadır.Tevbe edenleri suda yıkamaktadır. Hz.ibrahim den beri olduğu gibi…
Adı artık vaftizcidir…
VAFTİZCİ YAHYA…
Şimdi mekanın zamanında zaman RUHULLAH içindir…
Ruhullah gelmiştir, gelişi mucizelerle dir.
Kendinden öncesini tastik, son geleceği müjdelemek için geldiğini söylemektedir…
12 dir havariler…
12 si ayrı değer…
GREGORİ vardır yanında, vaftizci yahyanın emaneti, MOR YOLCUSU, hanif olan…
Şimdi gregori
‘’HAKKIN EŞHEDÜ EN LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE İSA ABDUHU VE RESULUHU RUHULLAH’’ demektedir…
Mekanın zamanı artık sona yaklaşmaktadır…
Sonun , ahir zamanın sahibi yoldadır…
Geçmişi anlatmak geleceği öğretmek için…
Zamanın ahir zaman olduğunu anlatacak…
Son olduğunu söyleyecek…
Ve Allah indinde din İSLAM dır diyecek…
Ve son kitapta din tamamlanmıştır diyecektir…
İşte bunları bilmek bunları kabul etmek ve bu şekilde iman etmek HANİF YOLUDUR…
HANİF... BUNDAN UZUN YILLAR ÖNCE, HANİF İLE İLGİLİ BİR KONUYU TESADÜFEN ÇOK YETKİLİ BİR AĞIZDAN DİNLEMİŞ AMA İNANAMAMIŞTIM!
ÖYLE YA, İSLAMİYETİN BAŞLANGICININ HZ.İBRAHİME DAYANDIĞINI, SONRA DA GELENLERİN TASTİK_MÜJDECİ OLDUĞUNU SON GELENİN İSE (HZ.MUHAMMED), TASTİK İLE SON DÖNEMİ HABER VERİCİ OLDUĞUNU KABUL EDEN BİR TOPLULUK OLDUKLARINI,EZOTERİK KÜLTÜR İLE YAŞADIKLARINI, İSEVİ,MUSEVİ VE MUHAMMEDİ HANİFLER OLDUĞUNU, HATTA ZERDÜŞT, BRAHMANİST VS. HANİFLERİN BULUNDUĞUNU,İNANIŞ AÇISINDAN BİR FARKLARININ BULUNMADIĞI SADECE YAŞAYIŞTA İTİKADİ FARKLAR OLDUĞUNU, HEPSİNİN ORTAK ANLAMDA BİR BİRLERİNİ BİLDİKLERİNİ VE BİR BİRLERİNE BAKIŞLARININ (İHVAN-I MÜSLÜM) ŞEKLİNDE OLDUĞUNU ANLATMIŞTI O SOHBETTE KONU İLE İLGİLİ DERİN BİLGİSİ OLAN YETKİLİ AĞIZ...
DAHA SONRALARI, ANLATILANLARIN BÜYÜK ÖLÇÜDE DOĞRU OLDUĞUNU,İSLAM HANİFLERİNİN, İSLAMİ COĞRAFYA DA ÜÇ BÜYÜK KOLDAN YAYILDIKLARINI, KOLLARDAN EN BÜYÜYÜĞÜNÜN İRAN_SURİYE-IRAK-TÜRKİYE COĞRAFYASINDA OLDUĞU, BURADA Kİ KOLUN İSEVİ HANİFLERLE, BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE, SOSYAL DAYANIŞMADA, VE EĞİTİM (EZETORİK) DE İÇ İÇE OLDUKLARINIDA ÖĞRENDİM.
BU KOL, ÜYELERİNİ YA AİLE ÇEVRESİNDEN, VEYA MANEN İŞARET İLE KENDİLERİNE ULAŞANLARDAN SEÇMEKTE, SEÇTİKLERİ KİŞİLERİ İLAHİYAT BİLGİLERİNDE ÜST DÜZEYDE EĞİTMEKTE, EĞİTİM ESNASINDA BİRBİRLERİNİN MİSTİK KURUMLARINI KULLANABİLMEKTEDİRLER.(BİR MUHAMMEDİ KİLİSEDE, BİR İSEVİ MEDRESEDE EĞİTİM ALABİLMEKTEDİR.)...
EĞİTİM, KİŞİYE GÖRE ÇOK DEĞİŞİK VE ZAMAN SÜRELİ OLABİLMEKTEDİR.VE EĞİTİM SONU ELVEREN DENEN KİŞİNİN ELVERMESİ İLE SON BULMAKTA, TALİP İHVAN SAYILMAKTADIR. HANİFLER KENDİ ARALARINDA HEP ABDULLAH'DIR, BAŞKA HİTAP ŞEKLİ, MEVKİ VE MAKAM FARKI YOKTUR...
GENELLİKLE BU KOL, MELAMİ YAŞAR, GİYİM- KUŞAM VE SOSYAL YAŞAMLARINDA HALKIN İÇİNDE DİRLER, FARK ANLAŞILMAZ.CEMAAT VE TARİKATLARDAN UZAK DURUP, ARALARINDA OLMAMAYA DİKKAT EDERLER, ANCAK İSTEDİKLERİNDE HER CEMAAT VE TARİKAT İÇERİSİNDE, (BİLGİ AÇISINDAN YÜKSEK SEVİYEDE OLDUKLARINDAN) KENDİLERİNE YER BULABİLİRLER.
TEK VE ÖNEMLİ MAKAM ''ELVEREN MAKAMI'' DIR. AMA HİÇ BİR ELVEREN OLANIN, ŞEYH'LER, ŞIH'LAR VE EFENDİLER GİBİ BİR ADRESİ,BİR CEMAATİ YOKTUR.KENDİ ARALARINDA O DA, DİĞERLERİ GİBİ BİR ABDULLAHTIR...
YILLAR ÖNCE DUYDUĞUM, DUYDUĞUM YILDAN BERİ KENDİ KENDİME ARAŞTIRDIĞIM KİMSE İLE PAYLAŞMADIĞIM BU KONU HAKKINDA NEDENSE BU FORUMDA YAZMAK İSTEDİM.DİLERİM HAK NAZARINDA NASİP AÇISINDAN BİR ÖNEMİ VARDIR
Her ne kadar romantik temelde etkileyici metinler olsa da... ve görüşlerinize saygı duysam da.. Maalesef "Hanif" Kavramı kişisel çıkarımlarla değil Vahy ile çerçevelenir.
Selam hanifdostlar, Mor ve ötesinin söylemleri konusunda Azadeh'e katılıyorum.Buradaki hanifleri provake etmeye yönelik bu tür ajitasyon ürünü düşüncelerin kendisiyle tanışmamaktan mutlu olduğum şu bilim çevrelerini bile şarlatanlığına hayran bırakacak kadar yetenekli olup son yüzyılın büyük dahi Türkleri kategorisine girecek olan light hanif hans von ayberk patentli olduğunu düşünüyorum. Efsane geri döndü!! Sığınırım insanların Rabbine,sığınırım şafağın Rabbine..
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
AZADEH DEMİŞ Kİ...
Her ne kadar romantik temelde etkileyici metinler olsa da... ve görüşlerinize saygı duysam da.. Maalesef "Hanif" Kavramı kişisel çıkarımlarla değil Vahy ile çerçevelenir.
Saygılar.
İBLİSAVAR DEMİŞ Kİ...
Selam hanifdostlar, Mor ve ötesinin söylemleri konusunda Azadeh'e katılıyorum.Buradaki hanifleri provake etmeye yönelik bu tür ajitasyon ürünü düşüncelerin kendisiyle tanışmamaktan mutlu olduğum şu bilim çevrelerini bile şarlatanlığına hayran bırakacak kadar yetenekli olup son yüzyılın büyük dahi Türkleri kategorisine girecek olan light hanif hans von ayberk patentli olduğunu düşünüyorum. Efsane geri döndü!! Sığınırım insanların Rabbine,sığınırım şafağın Rabbine..
BENDE DİYORUM Kİ...
öncelikle yazdıklarımı daha dikkatli okuyun kardeşler, anlatmak istediklerime dikkat edin...
sonra bahsadilen kişi ve fikirler ilebiiznillah alakamız yoktur ve olmaması içinde allaha hergün niyazımız vardır...
eğer biliyorsanız konuşun bilmiyorsanız takip edin, sadece karalamamüslümana yakışmaz...
semavi dinlerin siyasal artçıları ile ilahi dinleri dünyevi amaçlarına aletetmekten sakınmayanlardan sayılmaktan allahasığınırız...
hırıstiyanlık, yahudilik gibi dinlerin olmadığını bilengerçek dinin şeksiz şüphesiz hz ibrahimden beri islamiyet olduğunu vehz.musa ile hz.isanın din değil zamana göre islami terminolojiye akaideklediğini o nedenle isevilik ve musevilik olduğunu bunundaakaidden ibaret olduğunu bilenlerdeniz elhamdülillah...
bunu bizim gibi bilip kabul eden isevi ve musevi kardeşlerimizindeolduğunu, onlarında hanif öğreti ışığında hz.muhammed(sav) ile kur'anainandıkları görmüş, onlarla beraber yaşamışolanlardanız elhamdülillah...
batmayan güneş gregoryanlar ile kadim süryanilerin nasılyaşadıklarını,kiliselerinin mimarilerindeki özellikleri ve içerisinde ibadetediş şekillerini de görüp yaşayanlardanız elhamdülillah...
kadir gür kardeşim sormuş...
Merhaba arkadasim mor ve otesi,
Sizce Hz Nuh hangi ismi tasiyordu.Sura suresi/13 ile baglanti kurarak izah edermisiniz lutfen.
BENDE DEMİŞTİM Kİ (ben bir hanifim yazımda)...
evet ben bir HANİF inanış mensubuyum... insanlığın son dönemi (altıncı dönem) yaşadığına, bu dönemim hz.ibrahim ile başladığına,hz.muhammed ile sona erdiğine ve son devrin zamanın ve mekanın sonu olduğuna inanıyorum...
sayın kardeşim biraz dikkat edersen sorduğun sorunun cevabının orada olduğunu görürsün...
yüce rabbimiz ilk andan itibaren, ilk elçisi ile başlayarak bize fıtratımıza uygun tek yaşayış olan islamı emretmiştir...
sevgili kardeşim kadir gür ''şöyle demişsin ''Kusura bakmayin anlayamadim, haniflik hz Ibrahim ile basladigina gore Hz Nuh"un hanif degil yalnizca muslim oldugunumu soyluyorsunuz?Tekrar yordugum icin ozur dilerim.''
aşağıya amentü ile ilgili ilk anlatımı yazdım,farkında isen hanif inanış; _piyasadakiler ile karıştırılmasın_ başlangıçtan beri olan peygamberlere ve gönderilen kitaplara, kitapların vahy yolu ile geldiğine,ahiret gününe,kadere,hayrın ve şerrin allahtan olduğuna ve ölümden sonra hayata inancı gerektirir.
Bizim anlatmaya çalıştığımız her peygamberin geliş zamanına ve geldiği toplumun özelliklerine göre kendisine verilen görevi ifaya çalıştığı ve hepsinin islamı anlattıkları ve hanif yaşadıkları,son dönemin hz.ibrahim ile başladığı bu dönemi eski dönemler gibi kavimlerin helakını değil,zamanın ve mekanın helakını getireceğidir.
ve anlatmaya çalıştığımız, hz.isa akaidi(isevi) ve hz.musa akaidi (musevi) yaşayan ve hz.muhammedin son peygamber kur'anın son kitap olduğunu kabul eden hanif topluluklarda olduğudur.
hz.muhammedin hayatına dikkatli bir bakış attığınızda çeşitli zamanlarda karşılaştığı kitap ehli topluluklar hakkındaki sözlerinden bu gerçeği yakalayabilirsiniz...
konu haddinden fazla önemli ve uzun zaman ezoterik bilgi olarak taşındığı için şaşırtıcıdır.
bu konu hakkında işaret yolu ile verilen bir çok bilgi vardır,ama konu hep kapalı tutulmuştur, bu satırları sonlandırırken okuyan kardeşlerimden allah rızası için 2 şeyi istirham edeceğim...
1-anlattıklarım ile güncelde olanların arasında sadece bir isim benzerliği vardır.dikkat edilmesi...
2-hz.ibrahim ile ilgili araştırma yaparken; ibrahim-abraham-brahma isimlerine soy ağacı şeklinde yaklaştığınızda ilginç bulgular ile karşılaşacaksınız. o zaman bazı bilgilerin ne kadar temelsiz olduğunu göreceksiniz ve bazıları da sizi çok şaşırtacak...
Ve AMENTÜ yü anlamıştır hz isamail AMENTÜNÜN İLK ŞEKLİNİ… ALLAHIN VARLIĞINA BİRLİĞİNE ŞAHİTLİĞİ… MELEKLERİNE İMANI KİTAPLARINA İMANI PEYGAMBERLERE İMANI AHİRET GÜNÜNE, KADERE, HAYRIN VE ŞERRİN ONDAN GELDİĞİNE… VE ÖLÜMDEN SONRA HAYATA …
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma