Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam ve sevgiler.
Kardeşim tabiiki herkes kendi kafasına göre tefsir yapmamalı,insaflı olmalı,.Kur'anın tefsire ihtiyacı kalmamıştır. 14 asırdır anlaşılmaktadır.kuran anlaşılmıştır.ku'anın anlatılmaya ihtiyacı vardır.
Ancak sağa-sola eğip bükerek insanları,genç dimağları kandırmanında anlamı yoktur.Üst yazıyı okuyunca üzüldüm.Tarikattan bahsediyor.Allah rahmet etsin şeyh M.Raşidi de tanırım.
Başımdan geçen bir olayı anlatırsam inşaallah konu anlaşılır.
Arapçayı mükemmel bilmeme rağmen,yıllarca islami kitapları okumama rağmen. yaklaşık 20 yıl önce dost belleldiğim bir müslüman kardeşim(şimdi ölmüş Allah rahmet etsin).Bana dediki.:
Gel Şeyhe gidelim virt al,mürit ol.
Ben dedimki,gerek yok,gerek görmüyorum.
O bana dediki.Şeyhi olmayanın,şeyhi şeytandır.Fazla incitmeden hafif bir münakaşadan sonra orayı terk ettim ve arkadaşa güvenim kalmadı.
Ben kendisine demiştimki,Kardeşim,Hakiki mürşit ilimdir.Şeyh dediğin olsa olsa bir öğretici olur.bende ona hürmet eder ellerinden öperim.Ama bugün ben öğretici isem.Ona ihtiyaç hissetmem.(Kardeşlik veya ilim için değil)Mürit olmak için ihtiyaç hissetmem.
Şeyh=Başkan demektir.Bir grup insan varsa aralarında bir başkan seçebilirler.Şeyhul Beled=Belediye Başkanı gibi.
İnsanlara aşırı,bağlılık,kişiyi şirke götürür.
Peygamberimiz dahi,vefatına yakın,sahihi buharide şöyle diyor:(Korkarım yahudi ve Hıristiyanlar gibi kabrime tapar hale gelirsiniz)...-Sakın böyle yapmayın demek istiyor.
Biz ise Şeyh diye kümbetler yaptık,insanları ölüsüne bile taptırdık.Dirisine haliyle taparlar.
Dedimya hoca gibi bilip ders almak,oygundur.Ama ders değilde,Huuu çektirip.Sömürmek,insanları köleleştirmek islamda yoktur.Kardeşlik vardır.
Hem İmanı elde etmek gerekiyorsa.Dolanbaçlı yollardan değil.Kısa yoldan,okuyarak ve amel ederek varmak gerek.ilim öğrenmek Farzdır.Tasavvuf veya bir şeyhe bağlanmak o kadar önemli bir şey değildir.
Eskiden belki olabilirdi,okuma-yazma yetersizliği vardı,cahillerinde kulaklarına üfleyenler vardı.
Şimdi Tarikat zamanı değildir,Hakikat zamanıdır.onun yoluda öğrenmekten geçer.Eskiden kalem kağıt bulunmazken.Şimdi kağıda bile gerek görmeden öğrenme imkanları varsa,kişide de akıl varsa yeterlidir sanırım.Zaten islam akıllıya hitap eder,deliye değil.
muhabbetle.
__________________ melekisrafil
|