Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
kirpi sen vahdeti vücutçu sapıkların dediğini mi söylemeye çalışıyorsun ?
gıbta ettiğimiz hal ve makam ALLAH ın zatı ve sıfatları karşısında yokolma safsatası değil , ALLAH ın zatı ve sıfatları karşısında muvahhid bir kul olarak varolmanın izzetli ve şerefli bilincine ulaşmaktır.
Ne yazık ki bazı şaşkınlar ''gerçekte varolan sadece ALLAH tır. ALLAH ın karşısında ben diyerek varlık iddia etmek , ALLAH a eş koşmaktır'' diyorlar. Oysa vahdeti vücütçuların yaptığı gibi yaratılmış mahlukları Yaratıcıyla cem etmeye bütünleştirmeye kalkmak , mahlukatı ALLAH a eş koşmaktır. Çünkü cemetme veya bütünleştirme yönelişinde, mahlukata ilahilik nispet etmek , Yaratıcı nın sıfatlarını , yaratımışlara vermek vardır. Halbuki ALLAH ın karşısında ben demek ALLAH a eş koşmak değil ALLAH ı yaratılmış olan kendi nefsimizden münezzeh tutmak ve ALLAH ın karşısında bir kul olarak varolduğumuzu idrak ve ikrar etmektir. Nitekim Kuranı kerim de birçok peygamber bu bilinçle ''ben'' ifadesini kullanmıştır.
Şayet herhangi bir insan kendi nefsine bazı ilahi vasıfları nispet ediyorsa bu insan ister kendini ALLAH tan ayrı isterse de kendini ALLAH ile haşa bütün kabul etsin her iki durumda da müşriktir.
Çünkü tevhid gerçeğinde yaratılmışlara ilahi sıfatları nispet etmemek olduğu gibi
aynı zamanda Yaratıcı ya da beşeri sıfatları nispet etmemek vardır.
|