Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
teşekkürler.verdiğin ek bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Yalnız başörtüsü zaten vardı diyorsun islam gelmeden önce.Yani bu dinden değil de gelenekten kaynaklanıyor demek istiyorsun herhalde değil mi?amenna ve saddekna.. selamlar..
Katılma Tarihi: 25 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 156
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Kardeşim zaten olan baş örtüsünün yanlara veya arkaya değil göğüs kısmını kapatacak şekilde örtülmesi emredilmekte. aksi halde göğüs örtüsü diye bir örtü olması gerekirdi. zaten cahiliye tarzı açılıp saçılma yasaklanmıştır.
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
azhab suresiyle verdiğim örnekler benim seçimim değil di çünkü
şimdi mademki siz göremiyorsunuz belki burada görenler çıkar diye şöyle buraya bi taşyalım örtünmenin yani sizin tabirinizle sakınmanın gerekliliğini bi öğrenelim birlekte allahtan allah zihnimizi fikriyle açık etsin
28. Ey Peygamber, eşlerine de ki: “Eğer dünya hayatını ve süsünü istiyorsanız, gelin size boşanma bedellerinizi vereyim ve sizi güzelce boşayayım.”
29. “Yok, eğer Allah'ı, Resulünü ve âhiret mülkünü isterseniz, haberiniz olsun ki Allah sizin gibi iyi hanımlara büyük mükâfat hazırlamıştır.” *
30. Ey peygamber hanımları! İçinizden kim çirkinliği aşikâr bir günah işlerse, onun cezası, iki kat olur. Bu, Allah'a göre kolaydır.
31. Ama kim Allah ve Resulüne itaat eder, güzel ve makbul işlere devam ederse ona da mükâfatını iki misli verir ve ona cennette kıymetli bir nasip hazırlarız.
32. Ey Peygamber hanımları! Siz herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Takvâ sizin sıfatınız olduğuna göre, namahrem erkeklere hitab ederken tatlı ve cilveli bir eda ile konuşmayın ki kalbinde hastalık bulunan bir şahıs, şeytanî bir ümide kapılmasın. Ciddi, ölçülü konuşun.
33. Hem vakarla evinizde durun da, daha önceki Cahiliye döneminde olduğu gibi süslenip dışarı çıkmayın,namazı hakkıyla ifa edin, zekâtınızı verin,hülasa Allah ve Resulüne itaat edin.Ey Peygamberin şerefli hane halkı, ey Ehl-i beyt! Allah sizden her türlü kiri giderip sizi tertemiz yapmak istiyor. *
34. Oturun da evlerinizde okunan Allah'ın âyetlerini ve Resulullahın hikmetlerini anın.Allah muhakkak ki latif ve habirdir (ilmi en gizli şeylere bile nüfuz eder).
35. Allah'a teslim olan erkekler ve teslim olan kadınlar,İslâm dinine iman eden erkekler ve iman eden kadınlar,taate devam eden erkekler ve taate devam eden kadınlar,dürüst erkekler ve dürüst kadınlar,sabreden erkekler ve sabreden kadınlar,mütevazı erkekler ve mütevazı kadınlar,hayır yolunda infak eden erkekler ve infak eden kadınlar,oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve ırzlarını koruyan kadınlar,Allah’ı çok zikreden erkekler ve çok zikreden kadınlar var ya,işte Allah onlara mağfiret ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır. [49,14; 39,9; 2,238; 3,43; 30,26]
36. Allah ve Resulü herhangi bir meselede hüküm bildirdikten sonra, hiçbir erkek veya kadın müminin, o konuda başka bir tercihte bulunma hakları yoktur.Kim Allah'a ve Resulüne isyan ederse besbelli bir sapıklığa düşmüş olur. [4,65; 24,63]
burdan da anlayamadıysanız şeytanın tanrı yanılgısı diye bir kitabı var ona bakın
zira allah ali imran 7 de
7. Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası (aslı) demektir. Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir. Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.
bir ayetle nereye varacaksınızda insanların akıllarını ve kendi akıllarınızı
bi yere mıhlayıp tartışıp duruyorsunuz
müteşabih yani tartışılan yani birden fazla anlam çıkarılabilecek bir ayetin peşine düşüyorda fitne çıkarıyorsunuz
yine söylüyorum kur anda kıçörtüsü diye bi ibare yok ben göremedim
haydin kıçlarınızı açın da gezin o zaman
fecrde secde istiğfar etmiyorsan kalbini düzelt ve öyle gel
geyik zamanı değil amel zamanı
selam inananlara
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
aynı konu ama başka bir formda bi kadın ve samimi olmalıyım ki çok seksi bir kadın ki resmi var orda yani bilmiyorum ona bakarak orgazma olurken bazı sapık tipler aceba bu fuhşiyata izin verdiği için allah kızmazmı ama
bi erkeği etkileyecek kadar şuh bir poz vererek kuraanı savunmaya çıkmış başörtüsü konusunda ve incilden ayetler getirmiş
savunduğunuz başörtüsü incilin emirleridir ey hadisçiler diye
ve ben bir kuran mümini olarak kuranda çok sayıda gördüğüm şu ayeti bir kere düşünmenizi istiyorum tabii inananlar
bu kitap hakkı gösterici ve kendinden önce gelenleri tastik edicidir
tanrı yanılgısı bile (rechard havkins) allahın ayetlerinin tefsiridir kurana doğru bakıldığında
bak nasılda inkar ediyorlar ayetini şeytan kendi elleriyle tefsir etmiş
herhangi bir kitabın allahtan gelmediğini iddia edebilirmisiniz
allah izin vermeze kasırga tüyü uçurabilirmi
selam inananlara
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 672
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sayın Hayrullah41,
Sizce bu kadın konusu ne netameli bir konuymuş.
Yok bakmak haram yok şu bu.
Kadının örtünmesi erkeklerin vereceği rahatsızlıktan kaçınmak içindir, Ahzap suresine göre. Edebli, ölçülü bir giyim yeterlidir.
Böyle olan bir kadına , kötü olmayan, cinsellik içermeyen bir bakışla bakarsın ne var bunda. Bu günlük hayatın zaruri icabıdır.
Adam kadınlara terlik satıyor. Ama müşterinin yüzüne bakamıyor. Kadınlar bile gülüyor böylesine. Yani kadınlar bunun moderni veya tesettürlüsü farketmiyor günlük hayatta erkeklerle olan münasebetlerinde çok rahat, ama erkekler lüzumsuz kendini sıkıntıya sokuyor. Geçiniz bunları.
Güzel bir kadının yüzünü gördün ne var bunda , hadi bundan hoşlandın ne var bunda. Hayranlık duydun. ne olur yani. Hormonların tavan yaptı. Ne olacak yani. Kalbin heyecan yaptı. Ne olur yani.
Kadına yanlış bir bakışla bakmadıktan ve onu rahatsız etmedikten sonra
hayatın akışının gerektirdiği normal bakışla istedin gibi bakabilirsin.
Yanı başımda üç tane inşaat işçisi kara çarşaflar içinde giden dört tane kadına bir bakış baktılar ki. Bakışın saçmalığından ben rahatsız oldum. Bir kadınlara baktım. Döndüm işçilere baktım. Tövbe Allah tövbe. Bunlar manyakmı ya. Hani olsa şöyle dört modern giyimli manken gibi kadın. Hadi diyecem onlarda böyle açık giyinip bakışları davet etmeseydi. Öyle bir durum da yok.
Durum sadece edepsizlik.
İlla kadınları eve mi kapayalım. Çarşafa, Tesettüre mi sokalım.
Hadi soktuk. Güzel yüzlü olanlarını da peçeyemi sokalım.
Bırakın bu beşeri mülahazaları. BUnlar Arabic way of life. Kur'anla alakası yok.
Allahın emri kadınlara kendilerini erkeklere göstermeme hususunda değilki , onların hayatın genel akışında erkeklerin rahatsız etmesinden sakınmak üzere tedbir almaları ile ilgili. O tedbir de cilbab. Yani peçe değil. Yerel kültüre göre cilbabı uygularsın. Kapalı bir kazaktan tut. Manto, pardesü, çarşaf. Her tarafa gider.
Erkekleri de doğru eğitelim ki kadınları rahatsızlık etmesinler. Kadınlara da hayat hakkı tanıyalım.
Herkese selamlar,
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
59. Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.
anlamadıysan bide ben anlatayım
diyoki tanınmamak için örtünsünler kendi iyilikleri için
isteyen yapar isteyen göz tecavüzüne uğrar
allah birilerinin göz zinasına vesile oldukları için şeytan gibi doğru yolun üstüne oturup zemin hazırladıkları için
allah onlara sorarmı sormazmı
ya da onlara bakan erkeklere kızarmı kızmazmı bunlar benim sorunum değil
ayet diyorsa bişey
ben bişey diyemem
ama siz cüretkarsınız kendi yorumunuzu yaparsınız o da sizin bileceğiniz iş
kadın tanınmamalıdır
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
diyoki tanınmamak için örtünsünler kendi iyilikleri için...
Merhaba mistikbalim. Tanınmamak için değil tanınmak için (انيعرفن) diyor. Bu önemli. Çünkü cilbabın tesettürle zerre kadar ilgisinin olmadığını gösteriyor. Tesettür gözden kaçıp silinmek için giyilir; cilbab isegöze batıp tanınmak için.
Ayetin siyakını, sibakını inceleyin. Tesettürcülerin gerçeği örtüp (kafirlik edip) tesettür bid'atını Ahzab 59'a yamamak için Allah'ın sözlerini nasıl çarpıttıklarını göreceksiniz.
ve şimdi size en önemli ayrıntıyı olurya çelişkiye düşmeyesiniz diye çok mealcinin çevirisiyle yapacağım ki kafanız artık karışmasın
bismillah
ahzab suresi
59. Ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve inananların kadınlarına örtülerini üzerlerine salmalarını söyle. Bu, onların (erdemli kadınlar olarak) tanınıp hakarete uğramamaları için daha elverişlidir. ALLAH Bağışlayandır, Rahimdir. &am p;nb sp; Edip yüksel
59. Ey Peygamber, eşlerine ve kızlarına ve inananların kadınlarına söyle; dışarı çıkacakları vakit dışarıya mahsus elbiselerini giysinler; bu, onların tanınıp incinmemelerini daha iyi sağlar ve Allah, suçları örter, rahimdir. &am p;nb sp; &am p;nb sp; Abdülbaki gölpınarlı
59. Ey Peygamber! Zevcelerine ve kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına de ki, üzerlerine feracelerini sıkı örtsünler. Bu, onların tanınmalarına ve eza edilmemelerine en yakın (en muvafık) bir sebebdir. Ve Allah en çok mağfiret edendir, çok merhametli olandır. Ö nasuhi bilmen
59. Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve [öteki] bütün mümin kadınlara [toplum içine çıktıklarında] dış kıyafetlerini üzerlerine almalarını söyle: bu, onların [temiz kadınlar olarak] tanınmalarını ve rahatsız edilmemelerini temin eder. 74 Ama [unutma ki] Allah, çok bağışlayıcıdır, rahmet kaynağıdır! 75 muhammed essed
59. Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınmaları ve incitilmemeleri için çok daha uygun bir yoldur. Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir. &a mp;n bsp; Y NURİ ÖZTÜRK
59. Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mümin kadınlara söyle: Ev dışına çıktıkları zaman dış elbiselerini üzerlerine salıversinler. Böyle yapmaları onların iffetli tanınmaları ve kendilerine sarkıntılık edilerek incitilmemeleri yönünden en uygun bir davranıştır. Allah gafurdur, rahîmdir (çok affedicidir, merhamet ve ihsanı boldur). [24,31] {KM, I Korintos. 11,5-6} * suat yıldırım
ve özür dileyerek burdaki ayrıntıyı belirtmek istiyorum suat yldırım bu ayeti korintos inciliyle tastiklemiş hadisleştirilmemiş yekten incil
neyse demem oki
mütercimlerin hepsi çelişkisiz bu yorumu yaptıklarına göre anlam birliğine vardığına göre ey mümin kadınlar
dışarı çıkarken başınızıda örtmeden nasıl tanınmayacaksınız çok merak ediyorum
tanınmaları için örtünsünler artık ne demekse
rabbimiz bizleri doğru yolunda sebat edenlerden eyle
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma