Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selamlar
Değerli Dostlar
Hanifler ve Hanif düşünenler olarak, yazınsal anlamda paylaşımlar yapmış yıllardır bu paylaşımları sürdürmüş bulunmaktayız.
Zaman itibari ile, paylaşımların sesli ve yüzyüze, toplumsal bir hal alması adına bir adım olarak, toplu sesli sohbetler uygulamasına başlamayı düşündük.
Sesli Sohbet işleyişi şöyle olacaktır:
1 - Haftada 1 gün(Önceden ana sayfada duyurulacak) olarak, genel paylaşım şeklinde işleyecektir.
2 - Aşşağıda linkini verdiğimiz, inspeak adlı program ile gerçekleşecek sohbetimize katılım için, inspeak programını indirmeniz gerekmektedir.
3 - Katılım serbesttir,herkes katılabilir. Herhangi bir başvuruya gerek yoktur. Programı indirip sign-up(kayıt ol) butonuna tıklayıp, kayıt olmanız ve odaya girmeniz yeterli olacaktır.
5 - Haftada tayin edilen ilk günün ardından(sunum yapılan günün ardından), sunum yapmak isteyen arkadaşlar belirlenecek 2. gün için başvurabilirler ve bizlerle paylaşabilirler.
Bu çalışmanın faydalı olması dileğiyle.
İLK SOHBETİMİZ OLAN SALAT SOHBETİNİN ARDINDAN,
29 MART 2008 CUMARTESİ GÜNÜ AKŞAM 20.00 İTİBARİ İLE ŞİRK KAVRAMI ÜZERİNE SESLİ SOHBET GERÇEKLEŞECEKTİR. KATILIM İÇİN YAPILMASI GEREKEN :
Selamlar
Gayet güzel oldu, Seviyeli -kaliteli bir çalışma oldu Maaşallah.
yaklaşık 6.30 saat sürdü. Sırası ile;
İbrahimim'in güzel sunumu ve kamer, sorgulayıcı, Eren Erdem,hanif_42, HanifMüslim katkıları ve katılımcıların soru ve katkıları ile, verimi yüksek bir sohbet platformu oluşmuş oldu.
Ben sohbete katılıp, bizimle emfikir olmayan kişilerin mutmain olduğu kanısına vardım.
Bu sohbetlerin 2. sini yapmış bulunduk. İnşaAllah bu seri şekilde sürecektir. Katılımların artması ile daha geniş paylaşımlar olacaktır.
Bu akşam (29 Mart Cumartesi ) 20.00'da ŞİRK sohbeti yapılacaktır. Fikirlerini paylaşmak isteyen arkadaşlarında söz alabileceğı sohbete bekleriz.
muhabbetle
Gerçekten çok guzel verımlı ve anlaşılır bir sohbet oldu.Emegi geçen tüm dostlardan Allah razı olsun.
Ayrıca neredesınız Hanıf dostlar sohbet yapılıyo sızlerın katılımını da beklıyoruz.Yeni konu ve tarihi Eren dostum yazacak İnşallah herkezı bu sohbetlerı dınlemeye davet edıyorum.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
İnspeak'ta Kuran_okulu odasının 2 aylık ders proğramı . her cumartesi 22-24 arası 19-4-2008 başlıyacaktır
22 -23 Arası Sunan : Kuran_okulu Konu : Kur’an okulu Bilgi yarışması (Not:yarışma ödüllüdür)
23-24 Arası.Sunan :Heyet .Konu: Kur’an’ın inşa etmek istediği erdemli bir toplumun inşasına doğru.(NOT:Katılıma ve katkıya açıktır)
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
Gelecek program: 25 Nisan Cuma(Gelecek Hafta) Saat : 21.00'de,
''RESULE İTAAT - HADİS ve SÜNNET ile HANİF MÜSLÜMANLIĞIN BU KAVRAMLARA BAKIŞI'' üzerine yapılacaktır. Sohbette yapılacak sunumların ardından, soru-cevap şeklinde bir işleyiş gerçekleştirilecektir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma