Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
dediğiniz sitelere baktım,bu konuyu zaten forumdaki yazılarımdada yazmıştım.Elbette kadınların kök hücrelerinden sperm elde ederek babasız çocuk doğurma eylemi teorik olarak mümkün.hatta bu olay vatikan'ada sorulmuştu onlarda yapabiliyolarsa babasız erkek çocuk edinsinler(İsa gibi)mealine gelen bir cevap verdiler.Genetiğin bu kısmının Allah'lık iddiasında olmak anlamına geldiğini söylüyorlar.İlk bakışta masum ve hakikaten semavi dinleri koruma amacı güden bir anlayış gibi gözüksede bu altında sinsi bir amaç olan bir cevap.Çünkü asıl niyet materyalizme ve ateizme savaş görüntüsü altında İsa'nın Rabliği teorisini korumak.Şimdi benim teorim zaten kadın kök hücresi ile elde edilecek olan sperm değil.Çünkü bu yolla sadece dişi cinsiyete sahip çocuk elde edilebiliniyor.Ben hem xx hemde xy kromozomlarına doğuştan sahip olan tam hermafroditlere dikkat çekiyorum.Kuran daki Meryem ile ilgili ayetler güzel bir kılavuz olabilir bilime...
__________________ Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir...
Onca resul ana-babalı doğarken bu durum onların şerefine zeval mi getirmiş? Ne olur, yani Meryem bir erkekle beraber olmuşsa -Allah'ın izni ile- bu onu lekeler mi?Yine onlarca Kuran ayetinde evlilik önemsenmişken bir erkeğin kadına dokunması neden bu kadar gücünüze gidiyor?Şu yazdıklarınızla düştüğünüz duruma bir bakın tam komedi!
Size bir soru:Allah'a göre (size göre değil) evlenmek mi fazilet evlenmemek mi?
Tamam kardeşim hata bendeki fikrimi buraya yazdım...Desteklemiyorum bence böyle olmuştur diyerek işi bitirebilirdin ulu-yol...Ben ne milletin cinsiyeti nede evlenip evlenmemesi ile ilgilenmiyorum.Eğer babasız çocuk mümkünse mantıki bir açıklama aradım bir nevi beyin fırtınası yapalım istedim.Ama komedyen oldum,acayip oldum.Herneyse artık bu foruma yazacak birşey kalmadı,Allah selamet versin.
Sevgili Ulu-yol,anlıyorumki alaycı bir uslupla bana cevap yazarak ve ''bilim üstadı''diye nitelendirerek aklınca tatmin oluyorsun.Ben ''bilim üstadı'' falan değilim;aklını,Kuran'ı ve ilmi aynı potada eritmeye çalışan hanif bir müslümanım.Doğruyum demedim,mükemmelim demedim.Saygı gösterileceğini sanarak yanlışda olsa bu forumdaki insanlara gerçekten saygı duyduğum için fikrimi çekinmeden yazdım.İsterdimki Kuran delilleri ile beni çürütesin.Sen delilsiz inkar ve alayı seçmekle bence düzeyli bir tartışma fırsatını kaçırdın neyazıkki.Bu sebeple aşağıdaki ayeti(eminim defalarca okumuşsundur)bir kere daha sana hatırlatıyorum ve Rabbime havale ediyorum.Diğer arkadaşlardanda olayın kişiselleştiği için özür ve af diliyorum.
Ey inananlar! Bir topluluk başka bir toplulukla alay etmesin! Olabilir ki, alay ettikleri topluluk kendilerinden hayırlıdır. Kadınlar da başka kadınlarla alay etmesinler. Alay ettikleri, kendilerinden hayırlı olabilir. Öz benliklerinizi ayıplamayın/kendi nefislerinizde ayıplar aramayın; birbinize lakaplar yakıştırmayın. İmandan sonra sapıklıkla adlanmak ne kötü şeydir! Kim ki tövbe etmez, işte böyleleri zalimlerdir. Hucurat-11
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Sevgili Ulu-yol,anlıyorumki alaycı bir uslupla bana cevap yazarak ve ''bilim üstadı''diye nitelendirerek aklınca tatmin oluyorsun.Ben ''bilim üstadı'' falan değilim;aklını,Kuran'ı ve ilmi aynı potada eritmeye çalışan hanif bir müslümanım.Doğruyum demedim,mükemmelim demedim.Saygı gösterileceğini sanarak yanlışda olsa bu forumdaki insanlara gerçekten saygı duyduğum için fikrimi çekinmeden yazdım.İsterdimki Kuran delilleri ile beni çürütesin.Sen delilsiz inkar ve alayı seçmekle bence düzeyli bir tartışma fırsatını kaçırdın neyazıkki.Bu sebeple aşağıdaki ayeti(eminim defalarca okumuşsundur)bir kere daha sana hatırlatıyorum ve Rabbime havale ediyorum.Diğer arkadaşlardanda olayın kişiselleştiği için özür ve af diliyorum.
Ey inananlar! Bir topluluk başka bir toplulukla alay etmesin! Olabilir ki, alay ettikleri topluluk kendilerinden hayırlıdır. Kadınlar da başka kadınlarla alay etmesinler. Alay ettikleri, kendilerinden hayırlı olabilir. Öz benliklerinizi ayıplamayın/kendi nefislerinizde ayıplar aramayın; birbinize lakaplar yakıştırmayın. İmandan sonra sapıklıkla adlanmak ne kötü şeydir! Kim ki tövbe etmez, işte böyleleri zalimlerdir. Hucurat-11
Sevgili arkadaşım amacım alay etmek falan değil.Ben düşüncelerimi ifade ettim.Ama bu sana farklı yansımış belli ki bundan dolayı özür dilerim.
Bu başlık altında yazılanları doğru bulmuyorum.Bu Meryem'i yüceltmek değil,bilakis onu eşrefi mahlukat olmanın ötesine taşımaktır.
Sevgili yunusemre senın bu başlıkta yazdıklarını da onaylamıyorum ama kastım sen değilsin ,aslında artık çok da önemli değil.Takmayın kafanıza konuya dönelim.
Sevgili Ulu-yol,Kuran gene bizi birleştirdi.Bende yanlış anlamış olabilirim.Ama benim kırıldığımı anlamışsın ve büyüklük gösterip özür dilemişsin.Bu forumda benim bu konuda Hz.Meryem ile ilgili bir teori olarak sunduğum bu fikire benim artık ekliyecek pek birşeyim şu anda kalmadı.Ne düşündüysem(doğrusu ve yanlışı ile)yazdım.Şimdi fikrimi destekleyenler varsa eklesinler ,desteklemeyenlerde gene Kuran ile çürütsünler.Herkese medeni tartışma kuralları içinde saygı ve sevgim sonsuz.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma