Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
kadının sesi ziynetidir.kadının dudakları ziynetidir.eltürki
sana birşey diyecem ama kalsın.sühanallah!!!!kardeşim dudaklarını kapatması için burka türü giymesi lazım ya da peçe.O zaman ayette görünenler müstesna ifadesini iptal etmiş oluyorsunuz.
Haqq yolu tutub gedenlere selam olsun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Başörtüsü Allah’ın Emri Değildir bu yanlış bir fikir. Allah Nur suresi 31 ayede bunu tam izan eder. Mömin qadınlara de ki, gözlərini haram buyurulmuş şeylərdən çevirsinlər
(naməhrəmə baxmasınlar), ayıb yerlərini (zinadan) qorusunlar (və ya
örtülü saxlasınlar); öz-özlüyündə görünən (əl, üz) istisna olmaqla,
zinətlərini (zinət yerləri olan boyun, boğaz, qol, ayaq və s.
naməhrəmə) göstərməsinlər; baş örtüklərini yaxalarının üstünə çəksinlər
(boyunları və sinələri görünməsin); zinət yerlərini ərlərindən, yaxud
öz atalarından, yaxud ərlərinin atalarından (qayınatalarından), yaxud
öz oğullarından, yaxud ərlərinin oğullarından, yaxud öz qardaşlarından,
yaxud qardaşlarının oğullarından, yaxud bacılarının oğullarından, yaxud
öz (müsəlman) qadınlarından, yaxud sahib olduqları (müşrik)
cariyələrdən, yaxud kişiliyi qalmamış (onlarla birlikdə yemək yeyən)
xidmətçilərdən, yaxud qadınların məhrəm yerlərini hələ anlamayan
uşaqlardan başqasına göstərməsinlər; gizlətdikləri bəzək şeylərini
(xalxallarını) göstərmək üçün ayaqlarını (yerə və ya bir-birinə)
vurmasınlar. Ey möminlər! Hamınız Allaha tövbə edin ki, nicat
tapasınız! (Mətləbinizə çatasınız!) Bu aye size kifayet edirmi qardashler?
Katılma Tarihi: 25 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 156
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Hak yolcusu olmayana kifayet etmez. inancını menfaatine değiştirene ne dense boş. Allah açılmayı yasakladığı örtünmeyi yaşlı kadınlara dahi emrettiği halde bu bedbahtlar saçı başı açık gezmeyi iffete mani saymadan ayeti kendi yaşam tarzlarına göre yoruyorlar. kadını açmak sokağa salmak zaten dinin kaybedilmesi için yeterlidir. zira nesli yetiştiren annelerdir. çocuklar annelerindeki inancı esas alır. bana kim gösterebilir ki başı açık olduğu halde diğer tüm zinet yerlerini örtebilmiş olsun? başı açık kadınların yakası kapalı giyindiği olsa bile göğüslerinin belli olmamasını nasıl sağlayacaklar. ayette farkettirecek şekilde ayağı yere vurmayın dediği zinetlerden olan göğüsler! oysa zamanımızda sinesi ve göğüslerinin çoğu meydanda gezen kadınlar teşvikçi ve azgınlığa tahrik eden hallerini nasıl izah edecekler?
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
sanki kadının göğüsleri kaplı olurken belli olmuyormuş gibi.Kadının özellikleri ancak düz bir karton kutuya girmesiyle belli olmaz.Yoksa kot kumaşta bile kadının kadınlık özellikleri belli olur.atmasyonu bırak!
Allah açılmayı yasakladığı örtünmeyi yaşlı kadınlara dahi emrettiği halde bu bedbahtlar saçı başı açık gezmeyi iffete mani saymadan ayeti kendi yaşam tarzlarına göre yoruyorlar. kadını açmak sokağa salmak zaten dinin kaybedilmesi için yeterlidir.
Selam Dostlar,
Yukarıdaki satırları ibretle okuyunuz. Bugün ülkemizdeki "türban kavgasının" altında, büyük ölçüde yukarıdaki zihniyet ve bu zihniyetin yarattığı ürküntü yatmaktadır.
Bu zihniyetin, bu başlığa konu olan bakış açısına göre, başörtüsü takmadan gezmek iffete manidir, yani onlar iffetsizdir...
Bu görüş maalesef çok yaygındır, "kütüphaneci" gibi hepsi bunu açık açık söylemeye cesaret edemese de, bir kısmının da bilinç altında bu tanımlama maalesef mevcuttur.
Muhabbetle.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Bas ortusu icin verilen mucadelenin zerresi takva ortusu icin verilmiyorsa burda bir samimiyetsizlik var demektir. Takva ortusu olmayan cogunlugun kafasina gecirdigi bir bez parcasi hic bir deger tasimaz. Hele birde bu bez parcasi orjinal olarak Allah'in emri degilse.
...
selam, muhlis kulun söylemlerine katılıyorum.
Bu konuyu sürekli erkeklerin gündemde tutması ve genişletmesi de, sırıtmaktadır
Katılma Tarihi: 13 agustos 2008 Yer: France Gönderilenler: 40
Evet Kardeşlerim Çok Haklısınız Saç Cinsel bir obje olamaz Eğer olsaydı Kadınlarla birlikte Erkeklerinde başlarını örtmeleri gerekirdi
eğer saç kadını güzel çekici gösteriyor ise Aynı Saç Erkeğide Çekici ve yakışıklı gösterir.
Üstelik Kılın Hiç bir cinsel özelliği olamaz Eğer bir erkek Kalkıp ben Kadının Saçından Zevk alıyorum Beni Tahrik ediyor derse
Ya :
A-Ya O erkek öyle söyledi diye Kadına çarşafa Sokmamız gerekir B-Ya da O erkek Sapıktır cinselliği ve çekiciliğin nerden olduğunu bilmeyen sapıtmış bir sapıktır
Bana B seçeneği çok daha mantıklı ve çok yatkın geldi
Çünkü Erkeğin azgınlığı Kadını Kapatarak Çözemeyiz
biraz ağır olacak ama AÇ BİR KÖPEKTEN(SAPITMIŞ ERKEKLERDEN) ETİ SAKLAMAK(KADINI ÖRTMEK) HİÇ BİR FAYDA VERMEZ
Tabiki eti verelim demiyorum ama Kadını örtmek yerine erkekler biraz İffetli olmaya çalışsınlar Nur Suresi 30.ayette Erkeklerede iffetlerini korusunlar , Bakışlarını Sakınsın Denir
Müminler birbirlerinin dostlarıdır
İkinci bi Konuda Erkeğin Cinsel istekleri var da Kadının yok mu
Tabi Evet Vardır
E ozaman iki seçenek var
1-Erkek ve Kadını Hep birden Çarşafa saracağız (ki insanlığa yakışmaz ve Bu Temel bir çözüm olmaz) 2-ya da Erkekler ve Kadınlar Sakınacaklar (ister gözlerinden isterse cinsel organlarını vb..) --- (Kurandaki gibi)
Kadının Örtünmesi gereken yerleri erkekte örtmesi gereken yerleri örter ve ikiside iffetli olursa Bu sorunlar ortadan kalkar
Bu zihniyet
Erkek kadına bakınca ve hatta zina yapınca HOŞ Kadın Saçını açınca İFETSİZ
Katılma Tarihi: 11 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 70
muhliskul Yazdı:
Merhaba
Bas ortusu icin verilen mucadelenin zerresi takva ortusu icin verilmiyorsa burda bir samimiyetsizlik var demektir. Takva ortusu olmayan cogunlugun kafasina gecirdigi bir bez parcasi hic bir deger tasimaz. Hele birde bu bez parcasi orjinal olarak Allah'in emri degilse.
Ozgurluk acisindan bas ortusune, eldivene, ayakkabiya hic bir moda tarzina itirazim yok, her tur kabullenise saygi duyarim.
Insanlara inandiklari sekilde yasama hakki tanimayan despot kemalist rejim bu konuda yillardir zulum islemistir.
Kemalist azinlik yillarca har vurup harman savurduklari imkanlari paylasmaya baslayan diger cogunluk ile kiyasiya carpisiyor. Gidisat kemalist gucun kontrolu kaybedecegini gosteriyor. Bati dunyasinin destegi cogunlugu olusturan kesime dogru kaymakta.
Velhasili bu kavga Kuran ile ilgili degil Imkan dagitimlarinin paylasilmasi ile alakali. Bu yuzden bu konuya fazla ilgide duymuyorum.
Allah'a emanet
__
Tek soru sormak istiyorum.
Müslüman değilsen,Burada işin ne?.
Müslüman isen bu eleştirin niye?.
Günümüzde fıransızca kelime olan türbana örtünmeye karşı olduğunu anladım.
Dikkatli yazarsan daha iyi olur.öyle değilmi sevgili kardeşim?.
Günümüzde fıransızca kelime olan türbana örtünmeye karşı olduğunu anladım.
Dikkatli yazarsan daha iyi olur.öyle değilmi sevgili kardeşim?.
yazınızın başı ile sonunu aynı psikoloji ile yazmadığınız belli...
başında müslüman değilsen diyorsun...
sonunda da dikkatli yazmak lazım diyorsun...
bence aynı dikkati sizin göstermeniz gerekir...
bu sitede herkesin çok farklı görüşleri var...
bazıları sana yakın bazıları uzak...
saygı ile fikirlerini paylaşırsan seviyeyi yükseltmeye yardımcı olursun...
ama hakarete varan ifadelerin kimseye faydası yok...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma