Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Sevgili Hasan Akcay Abim,
İyim teşekkür ederim, umarım sen de iyisindir.
Açıklamaların için teşekkür ederim abicim, okulun zamanına kadar biriktirilen deneyimlerin, bilgilerin aktarılma yeri olsa gerek.Şu bir gerçek ki çocuklara mutlaka birileri bir şeyler yükleyecek, fakat herkesin profesyonel olduğu bir toplumda çocuklar özgür kalacak,
Toplum ile devlet ilişkisi ne ise, ebeveyn ve evlat ilişkisi de o bana kalırsa, vatandaşlar devletin, çocuklar ailelerinin malı değil,
Herhalde okullar bölünmeli, din temelli, iş temelli, dil temelli, bilimsel temelli, ve öğrencilerin okul,sınıf,öğretmen bağımlılığı olmamalı.Devlet bu gruplar arasında profesyonel yöneticilik yapmalı, dinsiz, felsefesiz, ideolojisiz,taassupsuz.
Şu anda toplumun bunu kaldıramayacağı aşikardır, bu çözüm yolu olamayabilir, çocuk olmak gerçekten çok zor,
Çocukları her türlü bir hayata itiyoruz, her türlü bir yerlere sürüklüyoruz, soramıyoruz da onlara, belki çok büyük bir müzisyeni kaydebiyoruz, belki çok büyük bir sporcuyu yok ediyoruz, ya da fark ediyoruz ama devletin ve ailelerin takıntıları nedeni ile yol veremiyoruz.
Çocukları yetiştirmek mi onların yetişmesine olanak tanıyacak araçları sunmak mı,
Çocuk olmak gerçekten çok zor, bedenleri üzerinde, gelecekleri üzerinde, benlikleri üzerinde tasarruf hakkı, ne ailelerde ne de devlette olmalı,
Peki sosyal hayat nasıl sağlanacak, galiba işin çıkmaza girmesinin nedeni evcilleşen hayvan olmamız olsa gerek.
Araçlarımızı değil, buluşlarımızı değil, felsefelerimizi, dinlerimizi, taasuplarımızı aktarma gerekliliğini duymamız.
Fakat sistem gene de kendisini tamamlıyor, en nihayetinden insanın kendisi insanlığın, dinlerin, kanunların depolamalarından öz gerçekliklerine dönebiliyor,
Çocuk ve eğitim hakkı aslında çocuklara karşı değil ailelerine karşı bir sorumluluk olsa gerek,
Bu çocuk mevzunu çözemedim ben abi :),
Esen kalasın
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|