Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar, zaten bizim mehdi içerde değilmi?Almanya dan geldi saçlarını civciv sarısını boyatmış milletvekili maaşı da alıyor adıda HASAN MEZARCI .. Sitede M ehdi ile ilgili yazıları sabırla okudum Mehdi ile ilgili deliller saçma sapan ,herkes işini yapsın Mehdi ye ihtiyaç olmaz bu beklenti tembel insanların işidir... Birilerinin peşinden koşarlar o kişi fos çıkar moralleri bozar o yüzden kimseyi yüceltmeyin beyindeki örtüyü kaldırın ve çalışın ,hokus pokusla hiç bişey olmaz.Herşey ALLAH ın kanunlarına uygun işler.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
hayır gondolcu bizi mehdi kurtaracak mehdisiz olmaz o olmadan olmaz boşverin kuranı sünneti hepsini bir kenara bırakın mehdiyi bekleyin mehdi gelince mucizeler ardarda gelecek melekleri göreceğiz,fantastik bir yaşamdan mahrum etmeyin bizleri,onunla beraber savaşacağız küffara karşı geleceğiz,cesaretleneceğiz vs vs..
yukardaki anlayış görüş çoğunluk için geçerli,benim içinse bir yada daha fazla peygamber belki gelir,belki gelmez Allah bilir.Sağlıcakla
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
İskender Evronosoğlu mühim bir adamdır ona adam demek ters düşer o adam olamaz o müthiş sezgileri ve güçleri olan mehdidir,lütfen mehdimize laf etmeyelim,bizim mehdi bu arada sizin mehdiyi fena pataklar onu söylüyeyim,yaşı biraz geçkin olsada bizim mehdi 40 mehdi gücündedir ve ona insan denilmez ters düşer o insan değil o mehdidir,arabistanın kera köyündeki mehdiyi bizim bu mehdi her daim hamamböceği gibi ezer,mehdinin diğer mehdilere sabrı asla yoktur,sakının onun gazabından çünkü o sizi ulaştıracak,
ama nereye ulaştıracak o belli değil,
Gondolcunun mehdisi hasan
Erenin mehdisi Evronosoğlu
Ferdinin mehdisi arabistan kera köyünde yaşayan
benim mehdim?...hımm..benim mehdim?yav kimdi..hatırladım şimdi..benim mehdim benim..evet bende mehdiyim,bu kadar bollukta arada kaynar gideriz, bu arada diğer arkadaşların mehdilerine başarısızlıklar dilerim ve hemen belirteyim ben mehdi olarak tüm karate kungfu matrix vs vs ne varsa tüm dövüş sanatlarının filmlerini izledim bu sebeple benden tırssın diğer mehdiler.
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Merhaba
Mehdilik anlayisi orjinal olarak nedir ilk nasil turemistir vesaire konulara girmeyecegim bence bizim icin cok aciklayici bir onem de tasimamaktadir. Benim dikkati cekmek istedigim islam toplumlarinda ortaya cikis seklidir.
Gayri mesru iktidarlarin kendilerine olan muhalafeti sona erdirmek icin ortaya attiklari bir anlayistir. Bir kurtaricinin gelecegi umidi, zalim idareye karsi mucadele azmini kirmistir. Enayiler kutsal insanin imdadini umarken, uyaniklar bu koyun surulerini rahatca yonetmisler.
Mehdi(olagan ustu guclerde donatilmis tanrisal insan!) hic gelmedi ve hic gelmeyecek.
Ama yuce Allah hep vardi ve hep var olacak, kurtarici arayanlar, siginacak arayanlar yalniz ona yonelsinler, yalniz ona guvensinler.
Sunu iyi bilmek gerekir ki;Allah degisim icin gayret etmeyenleri, olduklari hal uzere birakir.
Mehdimiz Yuce Allah, bizi uzerinde odullendirilenlerin bulundugu duzgun yola ihda etsin-iletsin.
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
muvahhit Yazdı:
İskender Evronosoğlu mühim bir adamdır ona adam demek ters düşer o adam olamaz o müthiş sezgileri ve güçleri olan mehdidir,lütfen mehdimize laf etmeyelim,bizim mehdi bu arada sizin mehdiyi fena pataklar onu söylüyeyim,yaşı biraz geçkin olsada bizim mehdi 40 mehdi gücündedir ve ona insan denilmez ters düşer o insan değil o mehdidir,arabistanın kera köyündeki mehdiyi bizim bu mehdi her daim hamamböceği gibi ezer,mehdinin diğer mehdilere sabrı asla yoktur,sakının onun gazabından çünkü o sizi ulaştıracak,
ama nereye ulaştıracak o belli değil,
Gondolcunun mehdisi has
Erenin mehdisi Evronosoğlu
Ferdinin mehdisi arabistan kera köyünde yaşayan
benim mehdim?...hımm..benim mehdim?yav kimdi..hatırladım şimdi..benim mehdim benim..evet bende mehdiyim,bu kadar bollukta arada kaynar gideriz, bu arada diğer arkadaşların mehdilerine başarısızlıklar dilerim ve hemen belirteyim ben mehdi olarak tüm karate kungfu matrix vs vs ne varsa tüm dövüş sanatlarının filmlerini izledim bu sebeple benden tırssın diğer mehdiler.
Tamam, Sen Mehdi ol. Ben sana tabi olurum :)
İşin diğer ilginç yönü şudur, Mehdiyyet insanları EYLEMSİZLİĞE sürüklüyor. Bunun Psikolojik bir altyapısı var. Bir etkisizleştirme ve Susturma silahı/fesadı.
Ne fesadmış ki, İslam Alemi anında hazmetmiş.
Mistisizm - Spiritüelizm düşkünlüğünün neticeleri bunlar olsa gerek.
Boş laflarla veya israiliyyat hadislerle insanları kandırmaktadırlar.Mehdi çıkacağı ne ayetle sabittir ve nede hadisle,uyduruk sözler piyasada dolaşmaktadır.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma