Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar nereye gelecek.
hristiyanlar. hz isa şama mı? çamamı?.derken. çam kolik oldular. her yıl başlarında çam alıp dikiyorlar. bize gelsin diye. mehdide bir yere gelsede. ona göre tebir alsalar...
hele mehdi bir gelse. hz muhammetin ünü şöhreti kitabı kuranı rafa kaldırılsa. her yerden sıkıştırdılar. bir orası kaldı.. kuranı arapça okuyun yada siz okumayın biz okur işimize geldiği gibi size yorumlarız dediler. ama olmadı .. bir de bu hadis varken kurana ne gerek var ... ben ondan duydum oda şundan duymuş söyleyeninde eniştesi demiş. eniştesinede. babası demiş. babasınada ticaret yaptığı arkadaşı demiş. peygamber şöyle şöyle dedi...
al sana sahih hadis.... ya sütü dolaştırsan bu kadar bozulur. adam akşam yediğini unutuyor. teknoloji bu kadar ileri çağda olduğu halde. insanlar. bir iki gün önce birinin söylediği bir şeyi yazdığı halde tam olarak aklında tutamıyor.
deney yapıyorum bir hadis nasıl değişmeden bir birine aktarma yolu ile aynı kalır diye 5 tane bardak alıyorum. bardağın birine ölçü ile su koyuyorum. ve tek tek diğer bardaklara aktarmaya başlıyorum. isterseniz deneyin.. birinci bardaktan beşinci bardağa gelene kadar su yarıya iniyor. diğer bardaklarda az da olsa su kalıyor.
demmeki.. ilk bardaktaki su.. ile beşinci bardaktaki su aynı değil. mutlaka bir eksiklik oluyor. o eksikliğide. dişarıdan takviye yaparak ... gideriyorum.. artık sizler anlayın...
mehdi hak ile gelse ne ala ne yapabilir. hep merak etmişim dir. kuran dese ilk. bu kapitelis düdükleri öter. kuran zıs değmeyin elini yakar. herkez kendi dilinde kuranı okusun dese. vay onun haline.
mesih çiğirtkanlığı yapanların allah mesiği gözüne sokacaktı ama adamlar. görmedi. kısacası mehdi gelse. allah müslümanım diyenlerin gözüne soksa. ona karşı çıkanların en azılıları kim olur. sizler söyleyin.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
evet tebliğ vazifesi olması gerekir. ancak bir de şu var. resul muhammed tebliğlerini kendi elleriyle yazıp herkese buyrun bunları okuyun demedi. tebliğini ağzıyla yaptı. isteyene de yazdırdı. şimdi elimizde Kuran var. o olduğuna göre başkalarına alın Kuranı okuyun diyeceğimiz yerde niye onu açıklmaya çalışıyoruz. açıklama tebliğ midir. yoksa biz kuranı tebliğ değil tefsir mi ediyoruz.. yaptığımız tebliğ vazfesi midir, tefsir vazifesi mi.... sevgiler..
ate_mümin kardeş yorumunuzdaki ''ikincisi zaten mehdi demek
(kelime olarak), kendisi hidayete ermiş olan ve başkalarının da hidayetine
vesile olan demektir. bu anlamda hidayet vazifesini yüklenen her insan
mehdi olabilir.''cümlenizden dolayı teşekkür ediyorum.güzel bir cümle kurmuşsunuz.
Müminler Allah'tanda korkarlar,Allah'tan korkmayan zalimlerin zulmünden de
korkarlar.peygamberler eğer biraz cesur davrandılarsa Allah tarafından
korundukları içindi.yoksa zulüm görmeyi kim ister.yani müminler küfür idaresine
karşı başkaldırmadan önce bütün barışçıl yöntemlerini
kullanmalıdırlar,bu yöntemleri kullanmadan hemen cihada kalkışırlarsa yanlış
yol tutmuş olurlar,o liderleri de ölen diğer müminlerin vebalini yüklenmiş
olurlar.örneğin Hz.Hüseyin'in emevilere başkaldırısı ve bunun sonucunda Kerbela'da
yüzlerce müminin şehid edilişi çok yanlış bir yöntemdi.en son yapılması gereken
şeyler en önce yapılırsa böyle bir akibet kaçınılmaz olur veya
olabilir.Nahl125:''Rabbinin yoluna, hikmetle, güzel öğütle çağır;onlarla en
güzel şekilde tartış..''ayeti gözardı edilmemelidir.en güzel yöntemler neler
olabilir.tabiki akli yöntemler.çoğu zaman kılıçların yapamadığını akıl
yapabilmiştir.Hiçbir silah kullanmadan sırf nüfus sayısını çoğaltarak o ülkenin
idaresini ele geçiren kavim ve kabilelerin olduğunu görünce aklın ne kadar
önemli bir şey olduğunu anlayabiliyoruz.
Yusuf2:''Biz onu,anlayasınız diye, Arapça bir Kuran olarak indirdik.''Ayet bu
kadar açıkken bir ayet bu kadar çarpıtılabilir mi,insan hayret
ediyor.anlayasınız diye ifade edldiği halde anlayamayasınız diye anlayıp ibadet
dilini bile arapça yapan türklerin ve diğer milletlerin haline ne denir,yazık
çok yazık denilir.Halbuki arap bir peygambere ve onun kavmine gönderilen bir
vahyin arapça olduğu belirtiliyor yani anlayasınız diye de arapça olduğu
belirtiliyor.burada temel amaç dilin kendisi değil,hangi dili
anladığındır,anladığın manaya tefsirde edebilirsin,mealde yapabilirsin,ibadet
dili olarakta kullanabilirsin.Ama maalesef dinin önünde en büyük prangalığı
bazen dinin önderleri gibi görülen kurumlar yapabiliyor,ayetin amacını ve
kapsamını kendi amaçları doğrultusunda yönlendirebiliyorlar.soruyorum sizlere
sırf bu ayetin uygulanmadığı için yasal yollarla izin alıp kaç tane mümin
gösteri yaptı.bence çoktan yapılmalıydı.geç bile kalındı.''Kur'an mealleri
varya,bunlara ne gerek var'' da diyebilirsiniz,ancak burada önemli olan bir
tepkiyi ortaya koymak diye düşünüyorum.
Hidayet, doğruyola iletmek, kurtarmak ve şefaat etmekte Allah'ın elinde olan şeylerdir.
Eğer Allah dilemişse, dilediği bir kulu ile dilediğini yapabilir.
Allah dilediğini dilediğine zorla yaptırandır.
Mehdi'nin (ki asıl hidayete erdiren ve kurtaran Allah'tır), neler yapabileceğine dair bir bilgim yok, güç ve kuvvet anlamında.
Ancak bilgi ve açıklama ile ilgili -Allah bilir- birşeyler belki yapabilir diye düşünüyorum.
Allah dilediği insanları seçip alemlerden üstün kılandır. Bu üstünlük yaşadığımız boyutun dışındaki boyutları da kapsar.
Bu boyuta geçmişden cinler -görünmeyenler- boyutu, tevrat ve incilde ölüler boyutu, modern ve kurgusal anlamda ise matrix boyutu denir.
Mitolojiye bakıldığında yarı insan yarı hayvan karakterlerini görürüz ki bu karakterler tevratta -konuşan hayvanlar- olarak geçer. Bu karakterler cinler, ölüler, matrix boyutunda ki karakterlerdir ve aynı zamanda yecüc ve mecüc denilen varlıklar yani devler ve cüceler kuranda geçtiği gibi, mitolojide ve hollwood filmlerinde de anlatım konusu olmuştur.
İblise Adem'e neden secde etmediği sorulurkende "büyüklerden mi oldun" denir.
Ayrıca her iki boyutta yaşayan insanlar vardır. Bu insanlar hem bu boyutta hem de diğer boyutta evlenir, çoğalır vs...
Hz Süleyman örneği gibi. Hz Süleyman görünmeyen varlıklara hükmeden bir kraldı. Peki görmediğin varlığa nasıl hükmedersin? Görmediğin varlığa nasıl emreder ve kontrol edersin. İşte bu diğer boyutada hakim bir kral olmayı gerektiren çok özel yeteneklerdir.
Çok sıradan olarak gördüğünüz kişiler, ne bilirsiniz belki çok özel sizin bilmediğiniz yeteneklere sahiptir.
Diğer boyuttaki varlıklar, bu boyuttaki insanlarla da bağ kurarlar.
Nasıl mı?
Mısır Firavunları yeniden doğuş uzmanı olmuşlardı, şimdiki uzmanlar gibi.
"rahimlerin neyi kuşattığını Allah bilir."
Öyle uzman olmuşlardı ki;
"hani firuvun rahimleri yokluyor, rahimlerden çocuk alıyor..."
ve başka uzmanlarda vardı Nuh Kavmi gibi
"Allah'ım bunlardan bir kişi bile geride bırakma, eğer bırakırsan bunlar zalimleri doğurmaktan başka birşey yapmazlar."
Başka uzmanlarda vardı Hz Muhammed zamanında olduğu gibi,
"Oyaladı sizi çokluk tutkunuz, öyleki saydınız kabirleri"
ve hala var.....
Tıpkı Nemrut ve Firavun gibi "hayat veririm" diyen ve bunun karşılığında kendisine kul olunmasını ve kendisinin tanrı olduğunu iddia edenler hala var. Güneşte ve ayda cennet satanlar (arsa) ve yıldızlarda...
Mehdi denilen kişi geldi diyelim, sizde onun yanına gelecek ve hakikatleri doğrulayacak yürek var mı?
Mehdi denilen kişi geldi diyelim, acaba insanlar onu coşkuylamı karşılayacak yoksa daha önce peygamberleri öldürmeye kalkışanlar gibi, onu öldürmeye mi kalkışacaklar. Çok mu güvendedir Mehdi dediğiniz kişi, yada siz onunla beraber kelle koltukda gezmeye hazır mısınız. Mehdi dediğiniz kişiyi tırsaklıkla suçlayanlar, kendileri ne kadar cesurlar.
__________________ Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün Aydınlıkta İşitilecek, Ve Gizli Mekanlarda Öğrendiğiniz İnancı Bir Gün Çatılardan Haykıracaksınız. ...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma