Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam kardeşler,
feridun abi umarım iysindir, vuruş serbest :) canım acımıyor paylaşılmış bir bardak çay yüzüme mimiklerni getiriyor ve kızmıyorum sana ama ben gak dediğimde guk demen hafif tebessüm ettiriyor yüzüme, Allah biliyor ya ben o yazıyı asıl olarak en son zina ve banka faizi ile ilgili yaptığın yazışmalardan ötürü dedim ve ne sen ne de birilerini savunmak veya fikrin doğru veyayanlışlığı için değil sadece insanın değerini söylemek adına onu yazdım, yoksa hakaret ve küfürler eden bir adamı savunmak için bunu yapmadım, unut artık o arkadaşı her olayda ana konu olarak o gelmesin aklına :), veya yaşadıklarını unut normal bir insan olarak hatırla:),
sevgili asım ve ayhan abilerim umarım iysinizdir,
cennet varsa doğruluk var, cennet yoksa dolandırıcılık var, mükafat varsa mazlum var, mükafat yoksa zalim var, ceza varsa sakınma var, ceza yoksa salmak var,
Bizlerin önüne bir miras koydular alın bu yün yumağını çözün doğru adam olmanın yolu burdan geçiyor dediler, herkesin doğrusu en doğru herkesin dini en doğru, resim sergisinde fırça darbeleri hakkında tartışan insanların durumuna döndük, mirim bu fırça darbesi ressamın şu ruh halini yansıtır diyen pisikolojik bakış açısına karşın, hayır mirim bu fırça darbesi şu sosyal statünün simgesidir d,yen sosyal bakış açısından, yo yo mirim bu fırça darbesi şu marka fırçadan çıkmıştır diye kapitalist bakış açısında ve alt sınıflarından guruplaşmalar, kutuplaşmalar başladı,kırmızı - mavi, açık kırmızı - koyu kırmızı, açık mavi - koyu mavi, ve devam edegeldi ve devam ediyor, bu kimin işine gelir,
İktidar, Para, Asker, Din, para ile ekmek derdi, din ile mekkenin "m"si bekkenin "b" si, asker ile karşı duruşun dipçiği, iktidar ile vaad ve umud ve beklemek.Sistem tıkırında işliyor ve büyük parçanın içinde bize sadece öss'ye hazırlanan gençlerin problemin çözüm yollarında konuştukları gibi fikir paylaşımları kalıyor, kur'an kendini gündem etmiyor, gerçekleri olmayanların tasavvurları da olamaz, biz ise üstümüze vazife olmayan bir çok işi sadece sanal gündemlerin ve soruların çözümü için sorun etmeye başlıyoruz ama böyle bir gerçekliğimiz olmadığı için tasavvurlarımız da olamıyor ve başlıyoruz yunusu idi hınzır idi, Bir meselede bir rant elde etmek istiyorsanız yapacağınız ilk şey o şeyi karmaşık hale getirmek ve çözümünü kendi ellerinize vermek, karmaşa insanı yorar karmaşayı söyleyen adama gücen artar ve çözüm yollarının başında o adam durur, bu durum kurancılar dahil bir çok gurupta mevcut, dünyadaki savaşlar hep bu adam kapma hep bu onaylanma savaşından dolayı değil mi, benim fikrim, benim gurubum, benim söylemlerim, oysa mesele tüm sadeliği ile ortada sadece bize düşen sadakat.Doğrunun tarifi doğrunun sadakatından daha ön planda malesef.
selam hak gelenek abim, umarım iysindir, lütfen sözlerimi yanlış anlama umarım yazacaklarımdan ötürü kırılmazsın,
ben elinize bir kağıt yazıp veriyorum, ve diyorum ki beni sevin bunu başara bilir misiniz :), Allah'ın ipini boynumuza takıp, Allah'a sağa sola çevirttirmeyelim kendimizi, ve menasik dediğimiz olayı dinin kendisi gibi görüp, dini kurumsallaştırmanın bir alemi yok, varsın süt anne süt kardeş olmasın, varsın zıhar olmasın, yani, gerçeği olmayanın tasavvuru olmaz demiştik ya, böyle bir durumda ne dememi bekliyorsun ki veya bir şey demesem ne olacak ki, veya desem ki evelenebilirsin veya desem ki evlenemezsin ne değişecek ki, Allah için düşünün Rabb egolarını tatmin etmek isteyen , ha ha ha ben emrettim onlar da yaptı diyecek gibi, kardeş, insan neyle muhattapsa onunla sorumludur,kur'an paket programların, hazır linklerin, kaynağı değildir, daha öncede dediğim gibi bir adamın hayatında nokta işareti yoksa veleki putperest olsun o adam kıble de kardeşimdir, velevki adına müslüman diyen bir adam olsun ama hayatı nokta işaretleri ile doluysa o adam da kıble de zıttımdır.Yerleşik her din ve insan tehlike çanlarıyla ezan okumaktadır vay o musallinlerin haline ki onlar bu çağrının peşinden gider,tek mesele noktasız bir hayat, kıbleye dair güç kaynakları, virgüller ve düşkünlük, annenin çocuğuna düştüğü gibi düşmek.
Mümin - elçi - salat zincirinde,
Birey - gök gürlemesi - yağmurluk giymek.
Birey - ağlayan çocuk - göz yaşı silmek,
Birey - bomba sesi - kalkan,
Birey - fuhuş yaşının orta okula düşmesi - eğitim ve öğretim,
Birey - bağıran koca sesi - kadınların şiddetten korunması,
Birey - zam - istihdam,,,,,,,,,
Bu üçlüyü senin için sunuyorum :), hayat yaşamaya değer ve ve mekkenin m si bekkenin b sine feda edilemeyecek kadar değerlidir, kur'andan sorumlu olmak veya kur'an'ı yaşamak gibi bir sorumluluğumuz yok, gerçeğiniz yoksa tasavvurlarınız da olamaz, kur'an bu dünyaya ait bir şey değil, yani hayatın normal akışında bir yere sahip değil, ekstra ikincil bir müdahale ve dolayısıyla hayatımızda ne zaman bir gerçek oldu işte o zaman benzeyenlerimiz muhkem olur.
Bir hırsla bir metni çözmeye çalışmanın bir anlamı yok, bir metinden bir hayat kurulmaz, bir hayat ile bir metin anlamlı kılınır.Ruh'u olmayanların esmaları sadece zandır.
Esenlik dilerim Rabbimizden,
|