Yazanlarda |
|
hasanoktem Admin Group
Katılma Tarihi: 10 eylul 2006 Gönderilenler: 2837
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
6 EN'AM SURESİ :
Süleyman Ateş |
85. Zekeriyya'ya, Yahya'ya, Îsa ve İlyas'a da (yol göstermiştik). Hepsi iyilerden idi. |
|
|
Süleyman Ateş |
86. İsma'il'e, el-Yesa'a, Yunus'a ve Lut'a da (yol gösterdik), hepsini alemlere üstün kıldık. |
|
|
Süleyman Ateş |
87. Babalarından, çocuklarından ve kardeşlerinden bazılarını da... Onları seçtik ve onları doğru yola ilettik. |
|
|
Süleyman Ateş |
88. İşte bu, Allah'ın hidayetidir, kullarından dilediğini bununla doğru yola iletir. Eğer (onlar Allah'a) ortak koşsalardı, yaptıkları (güzel) şeyler hiç olur, giderdi. |
|
|
Süleyman Ateş |
89. İşte onlar, kendilerine Kitap, hüküm ve peygamberlik verdiğimiz kimselerdir. Şimdi şunlar, (yani Kureyş kavmi), bunları inkar ederse, (bilsinler ki) biz, bunları inkar etmeyecek (koruyacak) bir toplumu, bunlara vekil bırakmışızdır. |
7 A'RAF SURESİ :
Süleyman Ateş |
79. (Salih), onlardan öteye döndü de: "Ey kavmim, ben size Rabbimin mesajlarını duyurdum ve size öğüt verdim; fakat siz öğüt verenleri sevmiyorsunuz!" dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
80. Lut'u da (gönderdik). Kavmine dedi ki: "Siz, sizden önce dünyalarda hiç kimsenin yapmadığı fuhşu mu yapıyorsunuz?" |
|
|
Süleyman Ateş |
81. Siz, kadınları bırakıp şehvetle erkeklere gidiyorsunuz ha! Doğrusu siz, israfçı (aşırı) bir kavimsiniz! |
|
|
Süleyman Ateş |
82. Kavminin cevabı: "Onları (şu Lut taraftarlarını) kentinizden çıkarın, çünkü onlar, fazla temizlenen insanlarmış!" demelerinden başka olmadı. |
|
|
Süleyman Ateş |
83. Biz de onu ve ailesini kurtardık, yalnız karısı geride kalanlardan oldu. |
|
|
Süleyman Ateş |
84. Ve üzerlerine bir (taş) yağmur(u) yağdırdık; bak, işte suçluların sonu nasıl oldu! |
|
|
Süleyman Ateş |
85. Medyen'e de kardeşleri Şuayb'i (gönderdik): "Ey kavmim, dedi, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka tanrınız yoktur. Size Rabbinizden açık bir delil geldi. Ölçüyü ve tartıyı tam yapın, insanların eşyalarını eksik vermeyin, düzeltildikten sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın; eğer inananlar iseniz, böylesi sizin için daha iyidir!" |
9 TÖVBE SURESİ :
Süleyman Ateş |
69. (Siz de), sizden öncekiler gibi (yaptınız). Onlar kuvvetçe sizden daha yaman, mal ve evladça sizden daha çok idiler. Onlar, (dünya malından) kendi paylarına düşenle zevklerine baktılar, sizden öncekilerin, (dünyadan) kendi paylarına düşenle zevklerine baktıkları gibi, siz de kendi payınıza düşenle zevkinize baktınız ve (batıla) dalanlar gibi siz de(batıla) daldınız. Onlar, eylemleri, dünya ve ahirette boşa gitmiş kimselerdir ve ziyana uğrayanlar da onlardır. |
|
|
Süleyman Ateş |
70. Onlara kendilerinden öncekilerin, Nuh, Ad, Semud kavminin, İbrahim kavminin, Medyen halkının ve başları üstüne ters dönen şehirlerin haberi gelmedi mi? Elçileri, onlara açık deliller getirmişti (Ama inanmadılar, bundan dolayı Allah'ın gazabına uğradılar). Allah onlara zulmediyor değildi, onlar kendi kendilerine zulmediyorlardı. |
devam edecek inşaAllah
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|
Yukarı dön |
|
|
hasanoktem Admin Group
|
|
|
|
11 HÛD SURESİ :
Süleyman Ateş |
69. Elçilerimiz, İbrahim'e müjde getirip "selam!" demişlerdi. O da "selam!" dedi; çok durmadan hemen (elçilere) kızarmış bir buzağı getirdi. |
|
|
Süleyman Ateş |
70. Ellerinin buzağıya uzanmadığını görünce durumlarını beğenmedi ve onlardan ötürü içinde bir korku duydu. "Korkma, dediler, biz Lut kavmine gönderildik." |
|
|
Süleyman Ateş |
71. Ayakta durmakta olan karısı, güldü. Biz de ona İshak'ı müjdeledik. İshak'ın ardından da Ya'kub'u. |
|
|
Süleyman Ateş |
72. Vay, dedi, ben bir kocakarı, bu kocam da bir pir iken doğuracak mıyım? Bu, cidden şaşılacak bir şey! |
|
|
Süleyman Ateş |
73. Dediler ki: "Allah'ın işine mi şaşıyorsun? Allah'ın rahmeti ve bereketleri sizin üzerinizdedir, ey ev halkı! O, övülmeğe layıktır, iyiliği boldur." |
|
|
Süleyman Ateş |
74. İbrahim'den korku gidip kendisine sevinç gelince, Lut kavmi hakkında bizimle tartışmağa başladı (onlardan azabı kaldırmamızı veya hafifletmemizi rica ediyordu). |
|
|
Süleyman Ateş |
75. Çünkü İbrahim, gerçekten halimdir, içlidir, (Allah'a) yüz tutup yalvarandır. |
|
|
Süleyman Ateş |
76. (Melekler): "Ey İbrahim, dediler, bundan vazgeç (boşuna uğraşma). Zira Rabbinin emri gelmiştir. Mutlaka onlara, geri çevrilmez azab gelecektir!" |
|
|
Süleyman Ateş |
77. Elçilerimiz Lut'a gelince onlar yüzünden kaygılandı. onlar için arşını daraldı (ne yapacağını şaşırdı): "Bu, çetin bir gündür!" dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
78. Daha önce de kötü işler yapmakta olan kavmi koşarak ona geldiler. (Lut): "Ey kavmim, dedi, işte kızlarım, onlar sizin için daha (güzel, daha) temiz! Allah'tan korkun, konuklarımın içinde beni rezil etmeyin! İçinizde aklı başında bir adam yok mu sizin?" |
|
|
Süleyman Ateş |
79. Dediler ki: "Senin kızlarında bizim bir hakkımız olmadığını bilmişsindir. Ve sen bizim ne isteğimizi de pekala bilirsin!" |
|
|
Süleyman Ateş |
80. (Lut): "Keşke sizi savacak gücüm olsaydı, yahut da çok sarp bir kaleye sığınabilseydim!" dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
81. (Melekler) dediler ki: "Ey Lut, biz senin Rabbinin elçileriyiz. Onlar sana asla dokunamazlar. Gecenin bir kısmında aileni yürüt; içinizden karından başka hiç kimse geri dönüp bakmasın. Çünkü ötekilerine erişen (azab) ona da erişecektir. Başlarına gelecek azab zamanı, sabah vaktidir. Sabah da yakın değil mi?" |
|
|
Süleyman Ateş |
82. (Azab) emrimiz gelince oranın üstünü altına getirdik, üzerine de taş yağdırdık: Çamurdan pişmiş, (azab için) hazırlanmış, istif edilmiş. |
|
|
Süleyman Ateş |
83. Rabbinin katında işaretlenmiş (taşlar). O, zalimlerden uzak değildir. |
|
|
Süleyman Ateş |
84. Medyen'e de kardeşleri Şu'ayb'i (gönderdik): "Ey kavmim, dedi, Alah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka tanrınız yoktur; ölçüyü ve tartıyı eksik yapmayın. Ben sizi bolluk içinde görüyorum ve ben sizin için kuşatıcı bir günün azabından korkuyorum!"
|
|
15 HİCR SURESİ :
Süleyman Ateş |
51. Onlara İbrahim'in konuklarından haber ver; |
|
|
Süleyman Ateş |
52. Onun yanına girmişler: "Selam" demişlerdi. O da: "Biz sizden korkuyoruz." dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
53. Korkma dediler, biz sana bilgin bir çocuk(un olacağını) müjdeleriz! |
|
|
Süleyman Ateş |
54. Bana ihtiyarlık dokunduktan sonra mı beni müjdelediniz? Ne tuhaf bir şey ile müjdeliyorsunuz beni? dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
55. Sana gerçeği müjdeledik, umut kesenlerden olma! dediler. They said: We bring thee good tidings in truth. So be not thou of the despairing. |
|
|
Süleyman Ateş |
56. Sapıklardan başka kim Rabbinin rahmetinden umut keser? dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
57. (İbrahim gelenlerin Hak elçileri melekler olduklarını anlayınca): "Ey elçiler, dedi, işiniz nedir?" |
|
|
Süleyman Ateş |
58. Biz suç işleyen bir kavme gönderildik, dediler. |
|
|
Süleyman Ateş |
59. Yalnız Lut ailesi suçlu değildir. Biz onların hepsini kurtaracağız." |
|
|
Süleyman Ateş |
60. Ancak karısı hariç. Onun da (suçlularla beraber) kalanlardan olmasını uygun gördük. |
|
|
Süleyman Ateş |
61. Elçiler Lut ailesine geldiklerinde: |
|
|
Süleyman Ateş |
62. (Lut): "Siz hiç tanınmamış kimselersiniz!" dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
63. Dediler ki: "Doğrusu, biz onların, hakkında şüphe ettikleri((tanrı azabı)nı sana getirdik," |
|
|
Süleyman Ateş |
64. Sana gerçeği getirdik, biz elbette doğru söyleyenleriz! |
|
|
Süleyman Ateş |
65. Hemen gecenin bir parçasında aileni yürüt, sen de arkalarından git, içinizden hiç kimse ardına dönüp bakmasın. Emredildiğiniz yere gidin! |
|
|
Süleyman Ateş |
66. Ona: "Şunlar sabaha girerlerken arkaları kesilecektir!" buyruğunu bildirdik. |
|
|
Süleyman Ateş |
67. (Lut kavminin oturduğu Sodom) Kent(inin) halkı, (Lut'un genç konuklarını duyup) sevinerek geldiler. |
|
|
Süleyman Ateş |
68. (Lut onlara): "Bunlar benim konuğumdur, dedi, beni mahcubetmeyin!" |
|
|
Süleyman Ateş |
69. (Ne olur), Allah'tan korkun, beni rezil etmeyin! |
|
|
Süleyman Ateş |
70. Seni alemlerden (başkalarının işine karışmaktan) menetmemiş miydik? dediler. |
|
|
Süleyman Ateş |
71. Eğer yapacaksanız, işte kızlarım. dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
72. Senin ömrüne andolsun ki, onlar, sarhoşlukları içinde bocalıyorlardı. |
|
|
Süleyman Ateş |
73. Güneşin doğma zamanına girerlerken korkunç ses onları yakaladı. |
|
|
Süleyman Ateş |
74. O kentin üstünü altına getirdik ve üzerlerine de çamurdan pişmiş taşlar yağdırdık. |
|
|
Süleyman Ateş |
75. Şüphesiz bunda işaretten anlayanlara (nice) ibretler vardır. |
|
|
Süleyman Ateş |
76. Ve o (kent, herkesin gelip geçtiği) bir yol üzerinde durmaktadır. |
|
|
Süleyman Ateş |
77. Elbette bunda inananlar için bir ibret vardır. |
|
devam edecek inşaAllah
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|
Yukarı dön |
|
|
hasanoktem Admin Group
|
|
|
|
21 ENBİYA SURESİ :
Süleyman Ateş |
74. Lut'a da hüküm (hükümranlık, peygamberlik, hikmet) ve ilim verdik ve onu çirkin işler yapan bir kentten kurtardık. Gerçekten onlar yoldan çıkan kötü bir kavim idiler. |
|
|
Süleyman Ateş |
75. Ve onu rahmetimizin içine soktuk. Çünkü o, Salihlerden idi. |
|
|
26 ŞU'ARA SURESİ :
Süleyman Ateş |
160. Lut (kavmi) de gönderilen elçileri yalanladı. |
|
|
Süleyman Ateş |
161. Kardeşleri Lut, onlara "Korunmaz mısınız?" demişti. |
|
|
Süleyman Ateş |
162. Ben sizin için güvenilir bir elçiyim. |
|
|
Süleyman Ateş |
163. Allah'tan korkun ve bana ita'at edin. |
|
|
Süleyman Ateş |
164. Ben sizden buna karşı bir ücret istemiyorum. Benim ücretim yalnız alemlerin Rabbine aittir. And I ask of you no wage therefore; my wage is the concern only of the Lord of the Worlds. |
|
|
Süleyman Ateş |
165. Alemlerin içinde erkeklere mi gidiyorsunuz? |
|
|
Süleyman Ateş |
166. Ve Rabbinizin sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyorsunuz? Siz sınırı aşan bir kavimsiniz. |
|
|
Süleyman Ateş |
167. Dediler: "Ey Lut, andolsun, eğer (bundan) vazgeçmezsen, mutlaka sürülenlerden olacaksın. |
|
|
Süleyman Ateş |
168. (Lut) dedi: "Ben sizin bu işinize, (kadınları bırakıp erkeklere gidişinize) kızanlardanım." |
|
|
Süleyman Ateş |
169. Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar! |
|
|
Süleyman Ateş |
170. Biz de onu ve ailesini tamamen kurtardık. |
|
|
Süleyman Ateş |
171. Yalnız geride kalanlar arasında bulunan bir koca karıyı (kurtarmadık). |
|
|
Süleyman Ateş |
172. Sonra ötekilerini hep yıktık, helak ettik. |
|
|
Süleyman Ateş |
173. Ve üzerlerine bir yağmur yağdırdık, uyarıl(ıp da yola gelmey)enlerin yağmuru hakikaten çok kötü oldu! |
|
|
Süleyman Ateş |
174. Muhakkak ki bunda bir ibret vardır, ama yine çokları inanmazlar. |
|
|
Süleyman Ateş |
175. Şüphesiz Rabbin, işte üstün O'dur, merhamet eden O'dur. |
|
|
Süleyman Ateş |
176. Eyke halkı da gönderilen elçileri yalanladı. |
|
|
Süleyman Ateş |
177. Şu'ayb, onlara demişti ki: "Korunmaz mısınız?" |
devam edecek inşaAllah
|
Yukarı dön |
|
|
hasanoktem Admin Group
|
|
|
|
29 ANKEBUT SURESİ :
Süleyman Ateş |
25. (İbrahim kavmine) dedi ki: "Siz dünya hayatında birbirinizi sevmek için Allah'ı bırakıp birtakım putlar edindiniz. (O putlara tapmanız, dünyada aranızda bir sevgi meydana gelmesine sebep olsa bile) daha sonra kıyamet gününde birbirinizi inkar eder vebirbirinizi la'netlersiniz. Varacağınız yer de ateştir ve hiçbir yardımcınız da yoktur. |
|
|
Süleyman Ateş |
26. Bunun üzerine Lut ona inandı ve (İbrahim, kavmine) dedi ki: "Rabbim(e ibadet edeceğim yer)e göç edeceğim. Kuşkusuz O, galibdir, hüküm ve hikmet sahibidir." |
|
|
Süleyman Ateş |
27. Biz ona İshak'ı ve (torunu) Ya'kub'u armağan ettik. Onun nesli içine peygamberlik ve Kitap koyduk. Ona dünyada (yaptığı güzel işin) karşılığını verdik. Şüphesiz o, ahirette de iyilerdendir. |
|
|
Süleyman Ateş |
28. Lut'u da (gönderdik). Kavmine dedi ki: "Siz, sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı bir fuhşa gidiyorsunuz." |
|
|
Süleyman Ateş |
29. Siz (kadınları bırakıp) erkeklere gidiyorsunuz, yol kesiyorsunuz ve toplantılarınızda edepsizce şeyler yapıyorsunuz ha?.. Kavmi'nin cevabı, sadece: "Eğer doğrulardan isen, haydi Allah'ın azabını getir!" demeleri oldu. |
|
|
Süleyman Ateş |
30. (Lut): "Rabbim, şu bozguncu kavme karşı bana yardım et," dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
31. Elçilerimiz İbrahim'e (oğlu olacağına dair) müjdeyi getirdikleri zaman dediler ki: "Biz şu (Sodom) kenti(ni)n halkını helak edeceğiz. Çünkü oranın halkı zalim oldular." |
|
|
Süleyman Ateş |
32. (İbrahim) dedi: "Ama orada Lut var?" dediler: "Biz orada kimin bulunduğunu daha iyi biliriz. Onu ve ailesini kurtaracağız. Yalnız karısı (azabda) kalacaklardandır." |
|
|
Süleyman Ateş |
33. Elçilerimiz Lut'a gelince (Lut) onlar yüzünden fenalaştı ve onlar hakkında arşını daraldı. (Melekler): "Korkma üzülme, dediler, biz seni ve aileni kurtaracağız, yalnız karın, kalacaklardan olmuştur." |
|
|
Süleyman Ateş |
34. Biz yoldan çıkan şu ülke halkının üstüne gökten bir azab indireceğiz. |
|
|
Süleyman Ateş |
35. Andolsun biz, aklını kullanan bir toplum için ondan, (harab ettiğimiz o ülkeden) açık bir işaret bırakmışızdır. |
|
|
Süleyman Ateş |
36. Medyen'e de kardeşleri Şuayb'i (gönderdik): "Ey kavmim, dedi, Allah'a kuluk edin, ahiret gününü umun, yeryüzünde karışıklık çıkarıp bozgunculuk yapmayın!" |
37 SAFFAT SURESİ :
Süleyman Ateş |
133. Lut da gönderilen elçilerdendi. |
|
|
Süleyman Ateş |
134. Onu ve ailesini kurtardık. |
|
|
Süleyman Ateş |
135. Yalnız (azabda) kalacaklar arasında bulunan acuze bir kadın hariç. |
|
|
Süleyman Ateş |
136. Sonra ötekileri kırdık (geçirdik). |
|
|
Süleyman Ateş |
137. Siz onların yanlarından geçip gidiyorsunuz; sabahleyin, |
|
|
Süleyman Ateş |
138. Ve geceleyin. Düşünmüyor musunuz? |
|
|
Süleyman Ateş |
139. Yunus da gönderilen elçilerdendi. |
51 ZARİYAT SURESİ :
Süleyman Ateş |
30. Dediler ki: "Rabbin böyle dedi. O, hüküm ve hikmet sahibidir, bilendir." |
|
|
Süleyman Ateş |
31. (İbrahim): "O halde göreviniz nedir ey elçiler?" dedi. |
|
|
Süleyman Ateş |
32. Dediler: "Biz suçlu bir kavme gönderildik." |
|
|
Süleyman Ateş |
33. Ki onların üzerine çamurdan taş(lar) salalım. |
|
|
Süleyman Ateş |
34. Rabbinin katında, haddi aşanlar için işaretlenmiş (taşlar). |
|
|
Süleyman Ateş |
35. Orada bulunan mü'minleri çıkardık. |
|
|
Süleyman Ateş |
36. Zaten orada bir ev(halkın)dan başka müslüman da bulmadık. |
|
|
Süleyman Ateş |
37. Acı azabdan korkanlar için orada bir ibret bıraktık. |
|
|
Süleyman Ateş |
38. Musa'da da (ibret alınacak şeyler vardır). Onu açık bir delil ile Fir'avn'e göndermiştik. |
devam edecek inşaAllah
|
Yukarı dön |
|
|
hasanoktem Admin Group
|
|
|
|
54 KAMER SURESİ :
Süleyman Ateş |
32. Andolsun Biz Kur'an'ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur? |
|
|
Süleyman Ateş |
33. Lut'un kavmi de uyarıları yalanladı. |
|
|
Süleyman Ateş |
34. Biz de üstlerine (taşlar savuran) bir fırtına gönderdik, yalnız Lut ailesini seher vakti kurtardık; |
|
|
Süleyman Ateş |
35. Katımızdan bir ni'met olarak. Biz şükredeni böyle mükafatlandırırız. |
|
|
Süleyman Ateş |
36. Lut, onları bizim yakalamamıza karşı uyarmıştı, fakat uyarılara karşı kuşku duydular. |
|
|
Süleyman Ateş |
37. Onun (güzel delikanlılar şeklinde görünen melek) konuklarından murad almağa kalkıştılar. Biz de gözlerini siliverdik: "Haydi azabımı ve uyarılarımı tadın!" |
|
|
Süleyman Ateş |
38. Sabah erken, onları kararlı bir azab yakaladı. |
|
|
Süleyman Ateş |
39. Azabımı ve uyarılarımı(n akıbetini) tadın! |
66 TAHRİM SURESİ :
Süleyman Ateş |
10. Allah inkar edenler hakkında Nuh'un karısı ile Lut'un karısını misal verdi. Bu ikisi, kullarımızdan iki Salih kulun (nikahı) altında idiler, onlara hiyanet ettiler. Kocaları Allah'tan (gelen) hiçbir şeyi onlardan savamadı. (Onlara): "Haydi, girenlerle beraber siz de ateşe girin" denildi. |
|
69 HAKKA SURESİ :
Süleyman Ateş |
9. Fir'avn ve ondan öncekiler ve altüst olmuş kentler(in halkı olan Lut kavmi) de hatalı iş yaptılar. |
|
|
Süleyman Ateş |
10. Rablerinin elçisine karşı geldiler. O da onları şiddeti gittikçe artan bir yakalayışla yakaladı. |
|
Yukarı dön |
|
|
|
|