Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Spin gerek galaksi gerekse atom boyutunda olsun benim fikrim Allah'ın kudretidir.
-1 +1 örneğini toplayın diye vermemiştim :). Yani matematiksel bir gözlemle 0 "yokluk"tur demek kolay ama -1'e ne diyeceğiz bu durumda? Birşey yoksa yoktur bundan daha azını kavrayabilir miyiz?
Bunlar matematiksel izahatlerdir. Quantum Mekaniği ilminde topu bir masa üzerinde yuvarlarsınız masanın kenarına geldiği zaman top düşmek yerine geri gelir. Bunlar matematiğin beklenmeyen sonuçlarıdır ancak yinede kabul edilirler.
Bu soru felsefede çok tartışılmıştır ancak benim naçizane fikrim zaman ve mekan bünyesinde bu anlaşılamaz. Allah bizi zaman ve mekan sınırlaması içersinde denemektedir. Biz kalkıp bu sınırlama içersinde zamansızlığı ve de mekansızlığı anlayamayız. Buna ihtimal yoktur. Kimse yapamamıştır. Evet 0 mekansızlıktır ve mekan içersinde kavranamaz.
Işık fotonu -1 falan değildir. Foton, ışığın wave-particle duality teoreminin bir sonucudur. Yani ışık hem parçacık hem de dalgadır. Ancak dalga olarak kabul edilmesi bilimin daha çok işine yaramıştır.
Katılma Tarihi: 29 nisan 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 20
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
-1 'i iyi algılayabilirsek yaşadığımız bu dünyanın gerçeklerini bambaşka bir açıdan görebiliriz..İnsan nedir?
+1 diyebileceğimiz bir madde beden ile aynı bedenin -1 i olan soyut bir algıları yaşayan bedenin birlikteliği ve (sadece inananların anlayabileceği bize ait olmayan fakat bizde olan emanet bir ruh beden)
işte asıl biz olan -1 bedenle her şeyi anlıyor görüyor algılıyoruz.şimdi bizim her şeyi var olarak algılayan IŞIK FOTONU'nun +1 bedenimizle ne ilgisi olabilir?
bize +1 olarak gelen -1'i algılayamayan bir yapımız olmazsa neyi nasıl algılayabilir?rüyalarımız bize bir ipucudur...Düşünürsek gerçek gibi yaşadığımız rüyalarımız tamamen -1 soyut olduğu halde yine aynı duyguları bize yaşatmıyor mu?tatmin olma doyma,sahip olma veya kaybetme...
düşüncede herşeyi çözebilme yeteneği ile donatılmış bir soyut akla sahip kılınmış olduğumuza inanıyorum...
saygı ve sevgiler
__________________ Şunu bil ki safları bozup dağıtan aslanla savaşmak kolaydır, asıl aslan, nefsini mağlup edendir. “
Allah'ın gökleri ve yeri hak olarak yarattığını görmedin mi? Dilerse sizi yok eder, yepyeni bir halk getirir.
Ayrıca Allah'ın yarattıkları, gözlerimizle görmesek, alıcılarımızla algılayamayasak da gerçektir. Zaten gerçeklik o şeyin algılanmasıyla değil, Allah'ın yaratmış olmasıyla ilgilidir:
Tevbe
26. Sonra Allah, resulünün üzerine de müminlerin üzerine de sükûnetini indirmiş, ayrıca sizin görmediğiniz orduları göndermiş de küfre sapanlara azap etmişti. Kâfirlerin cezası işte budur.
Hakka
38. Hayır, sandıkları gibi değil! Yemin ederim gördüklerinize,
Bu,
gayb haberlerindendir ki, sana vahyediyoruz.Onlar, Meryem’in bakımını
kimin üstleneceğini belirlemek için kalemlerini atarlarken sen
yanlarında değildin.Çekiştikleri sırada da yanlarında değildin.
Ve sen, biz seslendiğimizde, Tûr tarafında da değildin.
Sen, senden öce kendilerine uyarıcı gelmemiş bir toplumu uyarmak için
Rabbinden bir rahmetsin. Bu sayede onların düşünüp öğüt almaları
umuluyor.
Sonra buhar/duman
halindeki göğe yöneldi de ona ve yerküreye şöyle seslendi: "İsteyerek
veya istemeyerek gelin!" Onlar şöyle dediler: "İsteyerek geldik!"
Sayın cin13 ve sayın Emre_1974tr.Sözleriniz bir bakıma doğrudur kabuş edilebilir amma benim anlamadığım şu!.Madde ve Mana iki ayrı şeymidir acaba?.Bilgilendirirseniz seviniriz.Bir de Madde'nin varlığı veya yokluğunu kanıtlayabilirmiyiz,kanıtlanabilirse nasıl kanıtlanabilir?.Saygılar.Aşk ile huu...
__________________ Ben FEHMİ'yim âr etmem Kuş gibi karâr etmem
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma