Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
kadir abi,
mesajının ahlak ile ve ifade temizliği ile bölümüne katılıyorum.
ama herkesi "din kardeşiyiz, hepimiz kardeşiz" anlayışında birleştirmene şiddetle karşı çıkıyorum.
mümin mümindir, kafir kafirdir, müşrik müşrikdir. net tanımlamalar Kuran da vardır. ben aynı inançta olmadığım bir kişiye BİZİZ demem. şahitlik açısından başı belaya girer kıyamet günü insanın. adam der ki beni niye uyarmadın BİZİZ dedin ben de doğru yoldayım zannettim deyiverir.
hep soruyorum : derdimiz tekfir edilmemek mi? KAFİR OLMAMAK MI?
içinde yaşadığım toplumun çok büyük çoğunluğu onların dinini terk ettiğimden beri bana KAFİR SAPIK v.b. sözler söylüyor bir çoğunuza söylendiği gibi. zerre kadar üzülmüyorum korkmuyorum. neden? eminim çünkü elh.
dolayısı ile burada Allah'ın haram kıldığı bir işi ya da helal kıldığını tersini yapan kusura bakma ama abi müşrikdir. bir de delillere rağmen dinlemiyor ve saldırganlaşıyorsa hakaret edip dayatmaya kalkıyorsa LÖK GİBİ EL-MÜŞRİKİİN dendir.
" Allah'a ve ahiret gününe iman eden hiçbir kavim (topluluk) bulamazsın ki, Allah'a ve elçisine başkaldıran kimselerle bir sevgi (ve dostluk) bağı kurmuş olsunlar; bunlar, ister babaları, ister çocukları, ister kardeşleri, isterse kendi aşiretleri (soyları) olsun. Onlar, öyle kimselerdir ki, (Allah) kalplerine imanı yazmış ve onları kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacaktır; orada süresiz olarak kalacaklardır. Allah, onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte onlar, Allah'ın fırkasıdır. Dikkat edin; şüphesiz Allah'ın fırkası olanlar, felah (umutlarını gerçekleştirip kurtuluş) bulanların ta kendileridir. " mücadile 22
ha bu hakaret edilmeyi gerektirmez tabiki, güzel sözle nasihat edilir ta ki o hakaret edene kadar. hakaret ederse haddi bildirilir. Müminin izzet ve şerefi vardır Allah ın veridği, müşrik ağızlara ezdirilmez.
Allah yardımcımız olsun, öğüdün için sağolasın.
(maksadı aştığını düşündüğüm mesajımı senin iletinden önce de silmiştim zaten abi )
selam ile.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
|