Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
bahse konu Maide 90-91.ayetlerin meal/anlamının şöyle daha Kuran bütünlüğünde olduğunu düşünüyorum :
" Ya eyyuhellezine amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabu vel ezlamu ricsum min ameliş şeytani fectenibuhu leallekum tuflihûn.
" İnnema yuriduş şeytanu ey yukia beynekumul adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddekum an zikrillahi ve anis salah, fe hel entum muntehûn. "
Ey iman edenler, şüphesiz ki sarhoşluk vericiler ve kumar ve dikili taşlar ve fal işleri şeytanın amelinden pisliklerdir, o halde bundan uzak olun ki kurtuluşa ulaşmış olasınız.
Şüphesiz bunlarla Şeytan, sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak, SİZİ ALLAH'IN DİNİNDEN yani ONU YAŞAMAKTAN alıkoymak ister, artık vaz geçtiniz değil mi"
Herşeyin en doğrusunu Allah bilir.
selam ve muhabbetle.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Aslinda mesele o kadar karisik degil, fakat cogunluk karanligi tercih ediyor.
Bilgiclik taslamak , kisinin bilmedigi halde biliyor gecinmesidir. Bunu yapanlar, bilgiclik taslamayanlara yani neyi bilip bilmediklerinin bilincinde ve yansitmasinda olanlara malumdur.
Ornek Abdurrahman kardesimiz arapca biliyor fakat filanca kimseler biliyor geciniyor.
Hasan abimizin guzel ingilizcesi var-yaptigi tercumeler gercekten seviyeli fakat Turkce yazima gereksiz bir sekilde bir kac Ingilizce kelime katarak hava atanlar bilgiclik tasliyor.
Cin 13 kardesimiz bilimsel konularda emek harcamis bir kimse fakat filancalarin bilgisi google dan okuduklari basliklarla sinirli.
işte çok iyi seviyede arapça, ingilizce, fizik bilgisi ancak insanı çok iyi bir uzman yapar, konusunun ALİMİ yapar, bilim adamı yapar AMA İNSAN olmak için HİÇ BİR ANLAM ifade etmez.
Bildikleri halde iman etmeyenleri yüklü eşşeğe benzetiyor kuran.
Önce İMAN, İMAN...
Mesela az önce bir iş başvurum için X firmasından aradılar. satınalma uzmanı arıyorlar, Cv imde 10 yıllık tecrübe zort diye orada, hemi de hatırı sayılır bir iş tecrübesi. neyse, insan kaynaklarının (ilim, bilim ve metoda göre) o klasik telefon mülakatını yaptılar. Her şey güzel, dedi ki, ingilizcenizi test edelim. ingilizce anlat dedi, tecrübelerini :)...10 yıldır çalıştığım firmalar hep uluslararası :) iki tane yabancı genel müdürle direk çalıştım. Bunnarı da biliyor. Ama metoda göre devam, dedim kilitlendim, konuşmuyorum. Öyle raporlayın dedim, ingilizcesi, 10 yıldır yetmiş ona, ama benimle konuşamadı deyin....
Şimdi ingilizce konu iş için bir ARAÇTIR. Oraya ingilterenin köyünden bir adam getirseler, en iyi ingilizceyi o konuşur.
Maalesef, firmalarda çalışanlar bilir, insan kaynakları SÖZDE metodlarla, bilimsel metodlarla, hep bişeyler yaomaya çalışır, hep de REZİL eder, hep yanlış işe yanlış eleman alır...
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Hayrullah kardesim, cok farkli konulardan bahsediyoruz, ayni dili konusmamiza ragmen birbirimizi anlamiyoruz.
Ben inanin bu sitede yazmaktan bikmaya basladim, Cin 13 kardesime hak vermeye basliyorum. Sorumluluk duygusundan baska hic bir amac tasimadigimi rabbim biliyor.
Yazmaktan nefret eden bir kimseyim, buyuk meblaglar odeseler dahi yazmaya yanasmam. Allah bilincimden baska beni yazmaya motive eden bir duygu tasimiyorum.
Hayrullah kardesim, cok farkli konulardan bahsediyoruz, ayni dili konusmamiza ragmen birbirimizi anlamiyoruz.
Ben inanin bu sitede yazmaktan bikmaya basladim, Cin 13 kardesime hak vermeye basliyorum. Sorumluluk duygusundan baska hic bir amac tasimadigimi rabbim biliyor.
Yazmaktan nefret eden bir kimseyim, buyuk meblaglar odeseler dahi yazmaya yanasmam. Allah bilincimden baska beni yazmaya motive eden bir duygu tasimiyorum.
Katılma Tarihi: 26 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 117
Merhaba değerli Kadir/Muhliskul bey;
Bu başlık altında sondan bir önceki iletinizde yer alan:
...Ornek Abdurrahman kardesimiz arapca biliyor fakat filanca kimseler biliyor geciniyor...
İfadenize müteakip değerli Abdurrahman abiyle son bir kaç konu üzerinde tartışmamızdan hareketle, kendi hisseme düşen bir pay olduğu kanaati hasıl oldu. Bu nedenle bir savunma yapmak istedim.
Değerli abi, daha evvel dile getirdiğim gibi ben Arapça bilmem. Ama Arapça bilmenin kriteri nedir onu da pek bilmem. Konuşmak mı? Yoksa okuyabilmek mi? Yoksa okuduğunun gramer tahlilini yapabilmek mi? Ama bildiğim o ki, Arapça biliyorum diyen her zat, harekesiz Arapça metni normal olarak okuyup çevirebilendir. Bense harekeli yazılı Arapça metni heceleyerekte olsa okuyup, lugatlerden kavram tahlilini kısmide olsa yapabilirim. Tabi ki bu Arapça biliyorum demek değildir.
Yaptığım ise böyle bir bakış açısıyla kavramlara ilişkin müzakerede bulunmak. Gayem ise Allah mesajını daha detaylı algılayıp ona göre hayata yön vermek. Böyle bir anlayış ve kavrayış konuları sulandırmak ve çıkmaza sokmaksa lütfen bunu bildirin. Gerisi ise fikrinize saygı duymamdır.
Muhabbetle...
__________________ Teselli ararsan teselli mi yok...
"Kullarım sana benden sorarlarsa ben Karib'im,gerçekten çok yakınım.Dua edenin çağrısına,bana çağırıp yakardığı anda cevap veririm.Hadi onlarda bana karşılık versinler,bana inansınlar ki doğruyu ve iyiliği bulabilsinler."2/186
Yukarıda ki ayet dikkatli incelenirse Yüce Allah'ın araya "De,söyle" ifadesini bile koymadığı görülür.Dolayısıyla istemek noktasında aracı yoktur.Allah istemler noktasında da bir sınırdan söz etmiyor,zaten Allah resullerinin olağanüstü isteklerinden bunu anlıyoruz.Bu durumda Arapçayı mutlak kriter olarak sunmak Allah ile kul'un iletişimine set vurmak olmaz mı?Kul Ayın,güneşin,yıldızların,denizlerin yaratılış sırrını direkt Allah'tan isterse "bilimsel araştırmalar" araya girebilir mi?
Maksatları kendilerine yer açmak,ilahlaşmak.Yoksa Arapçayı ve bilimi yalayıp yutmuş nice kafirler var Allah'ı,Kitabı hakkıyla tanımayan bu kişiler bunlardan habersiz olabilirler mi?Akılları sıra Allah'ın dua ile sağladığı eşitlik ilkesini delerek lehlerine çevirmek,"bilim insanı" "dil üstadı" olabilmek.Hadi buyursunlar arapça ve bilimleri ile Allah'ın marmarayı sel ile vurmasını ve bir sürü teknolojik aracı denize dökmesini izah etsinler?Yapamazlar.Çünkü bu ancak direkt olarak Allah'a sormayla alakalıdır da ondan.Buna yürekleri elvermez.Sebep,haşa İlah böyle "basit" sorular için başka İlah'tan yardım ister mi?
Sonuç olarak bu kesimin "Kutsal İnek"leri parçalandı.Akıllarını başlarına almalarının tek yolu ineğin parçalarından kafalarına vurmaları.Başka türlü adam olacakları yok bunların.
"Kullarım sana benden sorarlarsa ben Karib'im,gerçekten çok yakınım.Dua edenin çağrısına,bana çağırıp yakardığı anda cevap veririm.Hadi onlarda bana karşılık versinler,bana inansınlar ki doğruyu ve iyiliği bulabilsinler."2/186
Yukarıda ki ayet dikkatli incelenirse Yüce Allah'ın araya "De,söyle" ifadesini bile koymadığı görülür.Dolayısıyla istemek noktasında aracı yoktur.Allah istemler noktasında da bir sınırdan söz etmiyor,zaten Allah resullerinin olağanüstü isteklerinden bunu anlıyoruz.Bu durumda Arapçayı mutlak kriter olarak sunmak Allah ile kul'un iletişimine set vurmak olmaz mı?Kul Ayın,güneşin,yıldızların,denizlerin yaratılış sırrını direkt Allah'tan isterse "bilimsel araştırmalar" araya girebilir mi?
Evet Dermabeg kardeşim çok geniş bir açıyla bakmışsın..aracısız direkt Allahtan istemek,tefekkür etmek..halis bir niyetle. ....vahyin tüm anlamları önünüzde açılıverir..
tefekkür etmek ama fikrinizi sabitenizi Kurandan desteklemek adına..ne kadar dil bilinirse bilinsin bu şeklide yola çıkmak zaman kaybıdır.. şimdi Yunus Emreye bakıyorumda..onun kuranla değilde ayın,güneşin,yıldızların,denizlerin yaradılışına aşık olarak yazdığını düşünüyorum..''Yaradılanı severiz,Yaradandan ötürü''..bu konsantre cümlenin sahibine şimdi ne demeli...bir elinde asa sırtında heybe miskin mi?yoksa bir elinde tefekkür diğerinde halis niyetli bir cahil mi? Geçenlerde biriyle konuşuyorum..okuma yazması yok..okul yüzü görmemiş..dedi bana..yav ben hep sabırlıyımda geçen şu adama şöyle kızıverdim de kötü bir laf ettim..az sonrada dedim ki yav bana ne oluyor ben yıllardır böyle tek kelime etmedim..hemen gidip kusurumu bağışla dedim..tüü..demek bu şeytandanmış..tövbestafurullah tövbe..deyiverdim.. yine aynı adam,dediki.. geçen elime bir miktar para geçti..gidip kendime yiyecek falan aldım..sonra aklıma yan komsum geldi..yarısını ayırıp ona pay ettim..götürüp verdim..sonra aynı gün tüpüm bitti..Allah büyük dedim..sonra kadının biri geldi..ben kazancımdan hep pay ederim..kabul edersen sana para vereceğim..ama sakın yanlış anlamayasın..aldım ondan parayı dedim ya Allah büyük..hem tüpümü doldurdum hem pazara harcadığımdan hem komşuma verdiğimin toplamından daha fazla para kaldı elimde..sanırım bugünün parasıyla bi 250 tl falan.. okuma yazma yok..ne kitap ne defter..o Allahın İNSAN olun emrini fark etmiş o kadar..geçen dedimse uzun yıllar geçti üzerinden.. sağlıcakla
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma