Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Şiarım Kuran yazdı
Kuran'in muhkemlerini ihmal ederek mutesabihlerinin teviline
yonelmenin bos ugras oldugunu ve buyuk hesabini unutmayalim. !!!!!! Sevgili Şiarım Kuran;Kuranın muhkemlerini kimin İHMAL ettiğini bildin mi?Bilemezsin..ve sonra müteşaihlerin tevili demişin..müteşabihten ne anlıyorsun?Salat müteşabih midir?Abdest müteşabih midir?El kesme ayetleri müteşabih midir?Ben bu forumda kimsenin müteşabihlerle uğraştığına tanık olmadım..
iki kelime arapça bilip bir iki lugatten kelıme köklerını çıkarıp
illa da farklı bır yorum çıkarma gayretlerinin ne kadar boş ve anlamsız
olduğu ortaya çıkıyor. Sevgili Şiarım Kuran,iki kelime arapça bilmeyip GELENEĞİN ardına düşülmesi nasıl bir gayrettir peki?Bu uğraşılar boş değildir..boş olan akletmemektir..sorgulamamaktır..bir dostunda dediği gibi elçi şimdi dirilse ve ''ey insanlar islam bu değil,gelin doğrusunu öğreteyim dediğinde,sende kimsin böyle elçi mi olurmuşi diye inan onu bile taşlarlar..
Kuran da o kadar çok tarihten örnekler verilmiştir ki,tarihteki yaşananlarla beraber kendini tamamlamıştır.
Bugun sadece metni inceleyerek yorum çıkaranların en buyuk yanılgısı bu.
Muhliskul ustadın dediği gibi 'Bazi arkadaslar 15 asir gibi uzun bir zaman oncesinin ifadesini kendi dillerinden yola cikarak belirlemeye calisiyorlar. ' Evet bu cümlelerin önemli.Peki islamda recm var mıdır?Bu 15 asır evvel ki dil ne menem giz ifadeler taşıyor ki anlamak gerçeği bulmak ne kadar zor değil mi?hımm? Hayır kardeşim,aklın yolu bir.Kuranı anlamak için duru zihin lazım..bu olduğunda Kuran apaçıktır,olmadığında ise kargaşalar yığını..Daha senin alimlerin birliği sağlayamamışlar..aralarında parçalanmışlar.. İşte İslam..önümüzde..bu haliyle tabi olanlar olsun..biz akıl denen kullanma klavuzundan yola çıkacağız..
Hayrullah yazdı Abi diyordum, eğer Rabbim bana belediye başkanlığını nasip ederse,
Kuran'ın yöneticiler tarafından nasıl yaşanacığını göstereceğim,
inşallah, sadece Allah'ı vekil edinerek ve sadece O'ndan korkarak.
Bana ne dedi biliyor musunuz :
"Yahu hayrullahcığım !!!, şimdi EL Mİ KESECEKSİN?"
Evet, EL Mİ KESECEKTİM, KESTİRECEKTİM.
Rabbim, o kadar HAMİD ki, bana önce Doğru yolu gösterdi, El kesmenin
ne demek olduğunu, hele bir dur dedi bakalım, önce öğren, yetiştir
kendini....
Şİmdi BIRAKALIM bu EL KESME işlerini de, KURAN yine, MANTIKSI bir
kitap olarak RAFLARDA kalsın, biz sadece Elhamdüllillah Müslümanım
diyelim !!!
Bırakmak yok inşallah. Evet Hayrullah kardeşim asla bırakmak yok..neden? Aramızda bizi dağıtmak çabasında olan misyonerle mi var? yok.. ard niyetli sözüm ona ''din bezirganları mı?' var.. yok.. öyleyse evvel birbirime güven duyarak,seninde dediğin gibi BIRAKMAK YOK İNŞALLAH diyeceğiz..sağolasın.
sağlıcakla
|