Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
adalet dost,
bu yazdığınız ile inceliği fark edeceğinizi düşünüyorum. ben Yaşar Nuri ÖZTÜRK'ün bilgisine, ilmine ve cesaretine hayran bir insandım ve ondan o kadar büyük umutlarım vardı ki..
Daha 80 li yılların sonunda o zamanın en meşhur dergisi NOKTA'nın kapağından girdiği haberde "namaz üç vakitte kılınabilir" mülakatı sarsmıştı bu toplumu, bizler de bunu izlemiştik o günlerde.
sonra dine musallat olmuş, dünyevi çıkar ve iktidar kavgalarına dini alet etmiş adamlara, Allah'ın dinini şirk dinine çevirenlere o çıkışlarına şahit olduk yıllarca, insanları Kuran'a davet edişine.
hiç unutmam 1999 yılındaydı yanılmıyorsam bir programa konuk olarak Süleyman ATEŞ ile birlikte çıkmışlardı, Yekta Güngör ÖZDEN telefonla bağlanmış her ikisine de " bir insan hem laik hem müslüman olamaz mı?" diye sormuştu. Süleyman ATEŞ "asla olunamaz" demişti. Yaşar Nuri ÖZTÜRK " ben bu tip siyasi sorulara cevap vermiyorum, bu dinle ilgili bir soru değil siyasi bir soru o yüzden cevap veremem demişti". ( büyük hayret ettim ve ilk hayal kırıklığımdı )
ve 2002'den itibaren kendisi kendini bitiren kararını verip siyasete girdi, sonra parti kurdu. BENİM ASIL ELEŞTİRDİĞİM Yönü yıllarca haklı olarak eleştirdiği adamlarla tersinden AYNI METODA geçti. ve bunu iktidar için yapmaya başladı ve maalesef kendisi de dini SİYASETİNE alet etti ve üç beş oy uğuruna olmayacak şeyler söylemeye başladı.
belki de feryadım, uslubumun bu kadar sert olması bundandır. belki düşünür diye, elindeki fırsatı bu kadar ucuz harcaması beni çıldırtıyor.
şu araf suresindeki ayetlere muhatap olmasından duyduğum endişe :
"Onlara, şu adamın haberini de oku: Kendisine ayetlerimizi vermiştik; onlardan sıyrılıp çıktı, şeytan da onu peşine taktı; nihayet o, azgınlardan oluverdi."
" Dileseydik onu, o ayetlerle yüceltirdik. Ama o, yere saplandı, iğreti arzularına uydu. Onun durumu şu köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan dilini sarkıtarak solur, kendi haline bıraksan dilini sarkıtarak solur. Ayetlerimizi yalanlayan toplumun örneği işte budur. Bu hikayeyi anlat ki düşünüp taşınabilsinler. " ARAF 175-176 ( MEAL Y.N.Ö. )
Umarım derdim anlaşılmıştır.
selam ve muhabbetle kardeşim.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
|