Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Merhaba Metehan kardeşim. "Allah yalan söyler mi?" demişim. Bunun ortak paydası olur mu?
ANİ BİR BASKIN uyarısında bulunuyor Allah. Allah yalan söyler mi? Piknikte değil inananlar. Kelle koltukta çatışma anını bekliyorlar. Kaldı ki 104'te anlatıldığı üzere sıcak temas sağlanıp beklenen o çatışmaya girilmiş; inananlar kendilerine de pahalıya mal olan bir zafer kazanmışlar.
Sıra düşmanın izini sürmeye gelmiş. Tıpkı Türklerin, Afyon ovasındaki zaferlerinden sonra, "Akdeniz"e kadar "Yonan"ın izini sürmeleri gibi.
Ama ayet 104'ü sonra okuyabiliriz; Allah isterse. Sizi ciddiye alabilir miyim, önce onu görmek zorundayım.
Niye bazı insanlar bu kadar sabit fikirli olabiliyor anlamıyorum. Benim haksız olduğum Kuran'dan kanıtlansa ben fikrimi anında değiştiririm.
Herkes yanılabilir. Kimse hatasız olamaz. Zaten dediğim gibi başta bu
ayet için yorumum farklıydı; bir önceki ayete o kadar dikkat etmemiştim.
*
Mezhepçilere gidersin Kuran'dan örnek verirsin anlamaz, hadisten örnek
verirsin anlamaz. Sünnet diye ne öğretildiyse o doğrudur onun için.
*
19'cuya gidersin neden mezhepçi gibisin, 2 ayeti hadislerle atıyorsun;
sünneti izliyorsun, 5 vakit namaza bile 19 rakamını uydurmuşsun,
Kuran'da bu sayının nankörler için fitne olduğu yazıldığı halde neden
bunun peşindesin dersin anlamaz. Reşad peygamberi ne dediyse odur.
Ben
mesela ayman'ın Ramazan yazısını beğenirim çünkü aklıma yatar ama cin
yazısını beğenmem. Nitekim beğenmedim de. Düş demişti cinlere. Yani
yukarıdaki örneklerin aksine bir inanca baplanıp kalmam Kuran ve akla
hangisi uygunsa o doğrudur benim için. Fikir bu değişir de. İşte merak ettiğim bazılarınınkinin niye değişmediğidir.
Değerli Putdüşmanı,sizin bu ayetin yorumunu "yanlış" yapmanız Hasan Akçay'ın Salat'ı "namaz"laştırmasını haklı çıkarmaz.Maalesef arkadaşımız doğruya ulaşmaktan ziyade konjonktürel hareket etmeyi ilke edinmiş durumda.Sorun "bu ayet" değil,sorun genel bakış açısındaki tutarsızlıktır.Bu durumda da sözün havada kalması kaçınılmazdır.Yani dostum, siz, ağzınızla kuş tutsanız onu "namazından,camisin"den alıkoyamazsınız.Ama tesettürü,vasiyeti,mirası doyasıya tartışabilirsiniz.Çünkü bu konularda rüzgar o yönden esmektedir.Kusura bakmayın benim tarzım bazen şok tedavisi kıvamındadır.Selamlar..
Evet mesela Hasan beyin eşleri "dövme" hakkındaki yazısını çok
beğendim, Kuran'dan örneklerle süslemiş, çok akılcı yaklaşmış. O yüzden
forumumda da paylaştım ama bu salat konusunda nedense aynısını
yapamıyor.
Sefer sırasında (ona göre savaş) kafir mafir yok!Peygamberimiz zaten genelde inananların içindeyken ona göre 4:102nin başındaki "onların arasında olduğun zaman" yine müslümanları anlatıyor!
Tehlike zamanında kılınan ve rekatı belli olmayan bir namaz var! Ayette
rüku yok kendi ise cephede namaz şu kadar bu kadar rekattır diye ZAN ile hüküm veriyor!
Yine kendisine göre ilk grup silahlarını alıyor, secde ediyor (bu nasıl namazsa) sonra ONLARIN arkasına geçiyor (ayette -küm)
velye/ḣużû eslihateHUM ve silahlarINI alsınlar
fe-iżâ secedû secde / itaat ettiklerinde
felyekûnû min verâ-iKÜM onlar olsunlar SİZİN arkanızda
velte/ti tâ-ifetun uḣrâ lem yusallû felyusallû me’ake ve salat etmemiş grup gelsin ve seninle salat etsin
İyi de mümin grup kendisine göre zaten peygamberin arkasında namaz kılıyor? Niye SİZİN (-küm denmiş?) Senin diyebilirdi Allah?
Bunlara cevap veremezler, neden salla fiilinin tevellanın zıttına konduğuna, Kuran'da bir ayette salatil fecri denirken diğerinde kuranel fecri
dendiğine, niye belirli vakitlerdeki salat emirlerinin sadece
peygambere verildiğine, neden salatında (yine 2. tekil şahıs) sesini
fazla yükseltme dendiğine de cevap veremeyecekleri gibi.
Katılma Tarihi: 26 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 117
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhaba Putdüşmanı;
Evvela hoşgeldiniz. Sizin yabancı dini siteleri de takip ettiğiniz neticesini çıkardım. Sizden ricam, şu meşhur Kuzey Afrikalı Yaseen'in geleneksel namaz, oruç ve hacc ritüellerine ilişkin makaleleri mevcut mu? Eğer var ise Türkçe'ye çevrilmiş şekliyle foruma asabilir misiniz? Bazı kesime göre bu zat Arab dilinde otorite tayin ediliyor. Bizde öğrenelim bu zatın bu konulardaki düşüncelerini inşaallah.
Teşekkür ederim.
Muhabbetle.
__________________ Teselli ararsan teselli mi yok...
Evet mesela Hasan beyin eşleri "dövme" hakkındaki yazısını çok beğendim, Kuran'dan örneklerle süslemiş, çok akılcı yaklaşmış. O yüzden forumumda da paylaştım ama bu salat konusunda nedense aynısını yapamıyor.
Sefer sırasında (ona göre savaş) kafir mafir yok!Peygamberimiz zaten genelde inananların içindeyken ona göre 4:102nin başındaki "onların arasında olduğun zaman" yine müslümanları anlatıyor! Tehlike zamanında kılınan ve rekatı belli olmayan bir namaz var! Ayette rüku yok kendi ise cephede namaz şu kadar bu kadar rekattır diye ZAN ile hüküm veriyor!
Yine kendisine göre ilk grup silahlarını alıyor, secde ediyor (bu nasıl namazsa) sonra ONLARIN arkasına geçiyor (ayette -küm)
velye/ḣużû eslihateHUM ve silahlarINI alsınlar
fe-iżâ secedû secde / itaat ettiklerinde
felyekûnû min verâ-iKÜM onlar olsunlar SİZİN arkanızda
velte/ti tâ-ifetun uḣrâ lem yusallû felyusallû me’ake ve salat etmemiş grup gelsin ve seninle salat etsin
İyi de mümin grup kendisine göre zaten peygamberin arkasında namaz kılıyor? Niye SİZİN (-küm denmiş?) Senin diyebilirdi Allah?
Bunlara cevap veremezler, neden salla fiilinin tevellanın zıttına konduğuna, Kuran'da bir ayette salatil fecri denirken diğerinde kuranel fecri dendiğine, niye belirli vakitlerdeki salat emirlerinin sadece peygambere verildiğine, neden salatında (yine 2. tekil şahıs) sesini fazla yükseltme dendiğine de cevap veremeyecekleri gibi.
Selam.
"Yaseen'in COMPANIONS OF HEAVEN dışında makalesi var mı?" diye sorulmuş. Benim bildiğim POLYGAMY* başlıklı bir makalesi var.
Merhaba putdusmani kardeşim. Sizin sorularınız, Yüce Allah'ın "Kafirler size ANİ BİR BASKIN yapmak isterler" demesinden sonra, havada kalıyor.
"Anlamıyorum" dediğiniz hususların açıklanması kolay. Israr etmeniz durumunda ben açıklarım, Allah isterse. Ama önyargısız yaklaşırsanız kendiniz de anlayıp açıklayabilirsiniz.
Güzel kardeşim, Allah o kafirlerin ANİ BİR BASKIN yapmak için fırsat kolladıklarını haber verip dururken onların Allah resulünden "iyi niyet"le KURAN DERSİ almaya geleceklerini ve orada silahlı olarak bulunmalarına izin vermenin enayilik olmadığını aklı başında hiç kimse öne süremez.
Çünkü Yüce Allah doğru söyler, SADAK ALLAHU'L AZÎM. Yoksa Allah yalan mı söylüyor size göre?
Silahlarını ve korumalarını alıyorlar anlamadığınız bu. Tamam Hasan bey
siz kafirlere kıldırılan namazı kılın ama Kuran'da var diye ZAN ile
milleti yanlış yönlendirmeyin, benim diyeceklerim bu kadar.
"Gördün mü bir kulu salat ederken engelleyeni?" (Alak 9-10)
Sistemi bir büyük fabrika olarak düşünürsek,bu fabrikanın bir sahibi,belirlenmiş ilkeleri,bir genel müdürü,yardımcıları,ustaları,işçileri,ürettiği malzemeler,işçilerin malzemeyle olan ilşkileri,patronla,müdürlerle olan ilişkiler,onların kendi aralarındaki ilişkiler,işe başlama ve bitiş saatleri,fazladan mesailer,kazancın dağılımı,sosyal faaliyetler,dışa açılım,ithalat-ihracat,rekabet ve bu rekabetin getirdiği ayakta kalma mücadelesi Kuranda ki salat'ın açılımına örnek teşkil edebilir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma