Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Değerli arkadaşlar,
Konu biraz başka yönlere dağıldı. Tekrar toparlamak gerekirse:
Ben, Müşebbihe ve Mücessime adında sapık addedilen fırkalara dahil olmak istemiyorum.
Bununla birlikte, şunu cevaplarsanız sevinirim: Allah’ın yüzü yoksa, dağa nasıl tecelli etti? (Felemma tecella rabbuhu lil cebeli.) (7/143)
Bir de (Leyse ke mislihi şeyun)(42/11) ayeti var. Peki Allah bazı insanları seviyor, bazı insanları da sevmiyor,ayrıca konuşuyor(2/253). Ben de bazı insanları seviyor, bazı insanları da sevmiyorum, ayrıca konuşuyorum. Bu benzemek değil midir? Bunu da cevaplarsanız sevinirim.
“Hesap günü iyilerin sağa geçtiğini düşünelim, kimin sağına? Allah ın sağına geçerlerse bize göre solda kalacaklar. Burada bir deyim ve teşbih var. Biz insanlar anatomik nedenlerle genelde sağ kolumuzu kullanırız ve gücün, adaletin, yetkinin sağda olduğuna inanırız. Allah da sağ ifadesini bu nedenle kullanmış olabilir.
Niçin iki elimle yarattığıma secde etmiyorsunuz, ayetini size göre düşünürsek şöyle de yorumlayabiliriz: İnsanın içinde melekler gibi saf iyilik ve şeytan gibi saf kötülük var, o halde neden içinde saf kötülük barındıran birine saf iyi olan melekler secde etsin?
Sizce Allah cinleri ve hayvanları hatta dünyayı hangi eliyle yarattı? Çünkü size göre hangi eliyle yaratırsa onun tesirinde kalıyor.
İşin içine el girdiğinde amel yani iş de girer. Oysa Allah ın çalışmaya ihtiyacı yoktur. Bir şeye ol der o da oluverir.” demişsiniz.
Ben (limâ halaktu bi yedeyye) (38/75) ayetinden şunu anlıyorum, İki elimle denmesinden, “Hayır ve Şer, yani sağ ve sol yönlerinin birleşimi olan bir insan yarattım” anlıyorum. Yani 0 ve 1. Burdan yola çıkarak, meleklerin Hayır(1), İblis’in ise şer(0) üzerine yaratıldığını çıkarıyorum. Yani melekler sağ, İblis ise sol. Bu manaların kastedildiğini zannediyorum. Yani burada illa Allah’ın fiziksel olarak iki eli vardır demiyorum. Yani sizin dediğiniz gibi, tevile gidiyorum.
“İki elimle” ibaresini bazı müfessirler “vasıtasız” yani “anne ve baba olmadan” diye tevil ediyorlar, ama bence bu tam doğru değil, çünkü İblis te “anne ve baba olmadan” yaratılmıştır, o da mı iki elle yaratıldı o zaman?
Cinler hangi elle yaratılmıştır? İblis’in kesinlikle sol elle yani şer yönüyle yaratıldığını düşünüyorum. Sıfır bir çift sayıdır, iki de bir çift sayıdır, ama 1 tek sayıdır.
Sıfır: Cinleri temsil eder, sıfır çift bir sayıdır, cinler de erkekli dişilidirler.
Bir: Melekleri temsil eder, cinsiyetsizdirler (burada benim bir görüşüm var, ne kadar doğru bilmiyorum, ama melekler erkektir gibi geliyor bana. Çünkü Erkeki 1(çünkü üstündür ve tektir), dişiyi 0(çünkü çifttir, çocuk yapabilir) kabul edersek, melekler de erkek olması lazım, yanlışsam düzeltir misiniz.)
İki: İki elle yaratılan insanları temsil eder, çifttirler, erkekli dişilidirler. (01) dirler. Burada insanın bir özelliği var, eğer sağı seçerse, yani 1’i seçerse yani hayrı seçerse, yani sağ elini öne çıkarırsa ashabul yemin’den oluyor. Tersi olursa ashabuş şimalden oluyor.
Burada incelikli nokta, sıfır sayısının da çift olması. Yani cinler de aynı şekilde eğer sağı seçerse, yani 1’i seçerse yani hayrı seçerse ashabul yemin’den oluyor. Tersi olursa ashabuş şimalden oluyor.
Cinler hangi elle yaratılmıştır emin değilim, sol elle de olabilir, elsiz (Kun feyekün) de yaratılmış olabilir. Hayvanlar ve cansız varlıklar elsiz yaratılmışlardır diye düşünüyorum.
“Hesap günü iyilerin sağa geçtiğini düşünelim, kimin sağına? Allah ın sağına geçerlerse bize göre solda kalacaklar.” Demişsiniz.
Bence, Allah’ın sağına ya da soluna geçmek şeklinde değil. Yüzümüzü ön tarafa doğru döndüğümüzde, ashabul yemin, ashabul şimalin sağında olacak, ashabul şimal de solda kalacak. Kimin sağına diyorsunuz ya, kötülerin sağına.
“Sonra "Doğan görünümlü Şahin" misali,Melek görünümlü Şeytan ve bu manada "İblis" tam oturmamış....” denmiş. Bence, oturmuş, şöyleki, mesela münafık nedir? Mümin görünümlü kafir, değil mi? Aynen öyle; ben İblis münafıklık yapmıştır, melek gibi görünüyor aslında cin’dir, asıl(içindeki) adı da Şeytan’dır diyorum.
Bir de aşağıdaki mesajıma cevap verilmediği için buraya tekrar alıyorum:
Sevgili UlülEbsar,
"Bir insanın sizi anladığının delili yine size göre nedir? Anlayan kişi ne yapmalıdır? Anlaşılmış olma duygusu sizi tatmin eder mi?" demişsiniz.
Delili beni anladığını belirten sorular sorması ve sonra da tastik etmesidir. Anlayan kişi ne yapmalıdır, bilmiyorum. İlk etapta, anlaşılmış olma duygusu beni tatmin eder gibi geliyor. Ben fikirlerimi mümkün olduğu kadar yaymaya çalışıyorum ki sonra da genel bir kanı uyansın: Bu şu anda sadece bir temenni gibi görünüyor.
"Bizler "Ashab el Yemin" olmak için Kuzey yarım kürede kalmaya devam mı etmeliyiz? Sizce bütün mesele bundan mı ibaret?" demişsiniz.
Bu cümlenizi bir şaka olarak algılıyorum. Ben böyle bişey demedim. Ama şunu söyleyebilirim: Ashabel Yemin olan kişiler, bence sıfırı sağa biri sola yazmamalıdır. Ayrıca evet Dünya da sağ el kuralına göre dönmektedir.
"Bakınız yaklaşık bir buçuk yıl önce sizi bu sitede yazmanız için davet etmişdim...Sizde icabet etmiş ve düşüncelerinizi bu başlık altında insanlara duyurma imkanı elde etmiştiniz..." : Allah razı olsun, ne muradınız varsa versin.
"Görünen o ki yüzlerce başlık içinde "veyselicnumbers" dışında katkı yapmanızı gerektirecek,yada ilginizi çekecek başka bir başlık olmamış... Bu gerçekten ilginç bir durum değil mi? Bize Kuran hükümlerini Anlamak ve Hayata tatbik etmek yönünde katkılar sağlayacak beyinler gerek... Umarım o prıl pırıl zekanız ile gelecekte bu yönde adımlarda atarsınız ve biz Kuran öğrencileri keyifle okuruz. Rakamları obsesyon haline gertirmemek ve kompulsif bir derecede onlarla meşgul olmamak gerektiğini düşünüyorum. Hurafeler dininde zaten yeterince takıntı noktasına getirilmiş rakam var...3 kez buruna,3 kez ağıza alınan su misali..." demişsiniz.
Takıntı'dan bahsetmişsiniz, evet bu konu benim için bir takıntı. Obsessif kompulsif olduğumu da kabul edebilirim. Fakat "hurafe" tanımlamasını kabul etmiyorum. Takıntı yapılan bir konunun gerçek olabileceğini hiç düşündünüz mü? Ben bu konuya neden hastalık derecesinde takmış olabilirim? Peki ya gerçekse, haklıysam? Veyselic Numbers doğruysa, Arabic Numbers yanlışsa?
Rakamlara taktım, evet! Fakat bu, rakamların önemini azaltmaz. Rakamlar gerçektir. Wahid bir sayıdır, aynı zamanda bir rakamdır diyebiliriz. Allah'ın isimlerinden birisi bir sayıdır, sayılar da rakamlarla gösterilir, 1 Allah'ın Wahid isminin rakamla gösterilmesinden ibarettir. Sadece bu gerçek bile sayıların ve rakamların ne kadar önemli olduğunu gösterir.
Alışkanlıklar zihinlerde direnç kazanıyor. Biz doğduğumuzdan beri, aslında (başlarda küçük bir azınlık hariç) tüm insanlık en baştan beri on sayısını 10 diye yazıyor. Ben bunu en azından Kuran'da değiştirmeye talibim. Bir dirençle karşılacacağımı biliyordum.
"Bize Kuran hükümlerini Anlamak ve Hayata tatbik etmek yönünde katkılar sağlayacak beyinler gerek..." demişsiniz.
Gariptir ki, benim de yapmak istediğim böyle bişey :) Ben Kuran'ın hükümlerine göre, on sayısının 01 şeklinde yazılması gerektiğini anlatmak ve bunu hayata tatbik ederek tüm Kuran muhaflarındaki sayıları düzeltmek yönünde katkılar sağlamak istiyorum.
3 kez buruna, 3 kez ağıza alınan suda da korkacak bişey yok, bence doğrudur. Bir kez de yapsan yeterlidir, ama üç kez yapsan ahsendir.
Bilmem anlatabiliyor muyum?
Saygılarımla
http://www.VeyselicNumbers.com
|