Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
31 – Derken Allah, kardeşinin cesedini nasıl örteceğini göstermesi için yeri eşen bir karga gönderdi.Kabil: “Yazıklar olsun bana! Şu karga kadar bile olup da kardeşimin cesedini örtemedim!” dedi ve pişmanlığa düşenlerden oldu.
Ramazan kardeşin hiç mi hiç suçu yok.Arkadaş,ne bilsin meallere yahudi bilgilerini katıştırıp,bize Allah kelamı diye yutturduklarını...
Ramazan kardeş, ayetlerimizde tek bir kadın ismi geçer.Havva,Asiye,Belkıs isimleri meal yazanların 'kuranda yer almaktadır' diye bizim temiz inanışarımızın ırzına geçenlerdir maalesef...Kabil ve Habil de öyledir,Amin de öyledir.
Medeni kardeş, bu isimlere mülayım bakmamız bakın nelere yol açıyor.
Ramazan kardeş,'nal der mıh demez ise ne yapacağız?
Kuranı yeniden yazmak zorunda kalacağız(haşa).
Allah'ın ayetlerinde yer vermedikleriyle,alternatifsiz mücadele şarttır.
Havva,Kabil,Habil isimlerini Kullansakta olur kullanmasakta,iyi niyetle 'amin' demenin kimseye zararı olmaz v.s cümleler,'Kuran böyle yazıyor,ben mealde gördüm' tartışmalarına yol açar. Örnekte gördüğümüz gibi.Hadi çık çıkabilirsen işin içinden.
Panige kapılmayın aslında bunun bir önemi yok. Kuran aynı olayları bir çok yerde tekrar ettiği için Kuranın mantıgını anlayan insan için bunun bir önemi kalmıyor. Yeterki insanlarımız Kuranın bütün ayetlerine inanıp, anlamaya çalışsınlar, 19 sayısından da mana çıkarmaya çalışmasınlar bence yeterli olur.
Bir örnek verevek olursak, ateistler evrim teorisine inanıyor diye bizler onlara tepki olarak evrim teorisinde oldugu gibi ALLAH yaratamaz diyoruz demeye çalışıyoruz veya dolaylı olarak o manaya geliyor. Halbuki hem yaradılışcı hem evrimci hemde tesadüflere/olasılıklara ve daha nice bilmediğimiz şekilde yaratan o dur. Şu ayetti iyice düşünüp idrak etmiş olsaydık bunu anlardık. Darvinide evrim teorisinide o sapıkların taptıkları ve icat ettikleri her türlü putuda yaratan o dur. Yasin79 dediği gi yaratmanın her türlüsünü bilir.
74 – Tuttular, Allah’tan başka tanrılar peşine düştüler, güyâ ki yardıma nâil olacaklar!
75 – O putlar kendilerine yardım edemezler, nasıl olur?Zaten bunlar, onlar için hazırlanmış askerler! [21,43]
76 – O halde ey Resulüm, üzülme sen onların laflarına, onların gizlediklerini de iyi biliriz, açıkladıklarını da, sen hiç tasalanma!
77 – İnsan şunu hiç görüp düşünmedi mi:Biz kendisini bir nutfeden yaratmışken, yaman bir hasım kesildi Bize.
78 – Nasıl yaratıldığını unutarak, bir de misâl fırlattı Bize:“O çürümüş kemikleri kim diriltecek!” diye.
79 – De ki: “Onları ilk defa yaratan diriltir, hem O, yaratmanın her türlüsünü bilir.”
Habil ile Kabil,Adem ile Havva,Amin,Belkıs,Asya v.s gibi terimleri Allah, ayetlerinde yer vermediği halde,sanki yer vermiş gibi öğretenlerle,hatta bunları meallerde yer verenlerle mücadele etmek gerekir.
RAMAZAN TOPTAŞ,herkes sizin gibi sakin olmaz,panik yapanlar da olabilir.
RAMAZAN TOPTAŞ kardeş,nerden çıktu bu evrim teorilerinin de gerçek olabileceği iddiaların,madem kafayı taktın bu meseleyeo zaman Kur'andaki bu konudaki bilgilere bakalım: Maide60:De ki: Allah katında yeri bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi? Allah'ın lanetlediği ve gazap ettiği, aralarından maymunlar,
domuzlar ve tağuta tapanlar çıkardığı kimseler. İşte bunlar, yeri
(durumu) daha kötü olan ve doğru yoldan daha ziyade sapmış
bulunanlardır. Araf166:Kibirlenip de kendilerine yasak edilen şeylerden vazgeçmeyince onlara: Aşağılık maymunlar olun! dedik. Bakara65:İçinizden cumartesi günü azgınlık edip de, bu yüzden kendilerine: Aşağılık maymunlar olun! dediklerimizi elbette bilmektesiniz. Ayetlerin ışığında şu fikirler veya sorular ortaya çıkabilir. 1-Darwinin bulduğu maymun kılıklı insan iskeletleri ayette işaret edilen maymun suretine dönüştürülmüş insanlar mıydı da bunlara dayanarak insanların maymundan geldiklerini iddia etmişti? 2-Bazı tarihçi ve bilim adamlarının iddialarına göre de Darwin insan iskeletleriyle maymun iskeletlerini karıştırmış ve bu iddiayı ortaya atmıştı. 3-Darwinin evrim teorisini ortaya atmaktaki amaçları nelerdi.İnsanların ruhsuz ve duygusuz hayvan olmalarına ikna mı etmekti veya başka bir amacı var mıydı? 4-Hayatımız boyunca onlarca maymun gördük fakat onlar hep maymun gibi davranıyorlardı,yaşlıları bile yaşlanınca niçin evrimleşip insan gibi davranmıyorlardı? 5-Velevki Yasin suresi 79.ayetin ışığında insanın maymundan gelebileceğini kabul etsek bile bunun bize ne gibi bir faydası vardı,buna takılıp kalmak bize ne kazandırır?zaten o ayette işaret edilen maymundan da gelebileceğimizin faydalarından bahsetmiyorki,Allah'ın gücünün sonsuzluğundan bahsediyor ve ayrıca maymun isimlerinin zikredildiği ayetlerde de bu durumun aşağılık bir durum ve aşağılanmanın işareti olarak vurgulanmıştır ki imrenilecek bir şey olmadığı da aşikardır. Sevgiler,saygılar.
prangasiz kardeş,merhabalar.evrim teorisinin vahiyle örtüştüğünü ayetlerle ispatlayabilirsen memnun oluruz cevabını yazarken lütfen şu sorumada cevap verirsen memnun olurum:''Madem böyle bir şey varsa,maymunlar yaşlandıkça evrimleşip niçin insan gibi davranıp insan suretine girmiyorlar?''.Selamlar,sevgiler.
Bu örnekler tersine evrimdir. Bu bile evrimin oldugunun bir kanıtıdır. Bunlar kimdir israil ogullarından ruhbancılık sınıfı oluşturupta buna da uymayanlardır. Bunlar düşünmeden atalarının yolundan gittikleri için beyinlerini kullanamamış olanlardır. Biliyorsun kullanılmayan uzuvlar körelirler, bunların da beyinlerini kullanmadıkları için beyin tersine evrimleşerek körelmiş ve maymuna dönüşmüşlerdir.
Bizim şehlerimiz dervişlerimizde bize bunu demekte ve düşünmeden arkalarından gitmemizi garanti altına almak istemektedirler.
Unutmaki yaratan yarattıklarının düşünmesinden korkmaz bu nedenle hiç düşünmezmisiniz hiç akıl etmezmisiniz gibi bir çok düşünme ile ilgili teşviklerde bulunur. Dervişler şehler pirler ne der. İman akıl ile olmaz nakil ile olur. Tabi düşünen arkasından nasıl gidecek gitmeyecek onu bilgigi için düşünmeden bana tabi olacaksınız derler.
Bence maymunlar ve şenpanzelere hakaret olacak ama, ALLAH beni bagışlasın gitsinler onların şehleri dervişleri pirleri olsunlar. Ben düşünürüm kardeşim. Bana yaradanım düşün diyorsa ben düşünürüm. Düşünme diyen yaradana zaten inancım olmaz, inanacak beynimde olmaz.
Bunlardan günümüzde vardır ve sayıları bi hayli fazladır. Özellikle şekillerine bakıpta bizler maymunlardan üstünüz diyenler bunlara örnektir. İnsan şekil olarak degil akıl olarak insandır. İnsan dan daha güzel nice hayvanlar vardır.
İnsan bunların güzelliğini aklı ile idrak edebilir. Evrimle ilgili ayet olarak en güzel Yasin 79 varken Kurandan başka ayetler koymak istemiyorum. O ayet anlamak isteyen için çok yeterlidir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma