Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Değerli dostum, arkadaşım ENVER AYDEMİR, iki yıl önce imanı nedeniyle Kemalist c**tanın Ordusunda askerlik yapmayı reddetmişti. eskişehir askeri cezaevinde 2 ay işkencelere maruz kalmıştı. Çıkarıldığı askeri mahkemede "birliğine teslim ol" diye salınmıştı ve tabiki gitmemişti. İki gün önce tekrar göz altına alındı ve kahpelerin zalimlerin en büyük göstergesi olan işkenceler altında şu an Maltepe Askeri Cezaevinde ve DİRENİYOR. ( Mahkemede " herhangi bir kamu kurumunda uygun şartlar altında "kamu hizmetini yapmaya hazırım asla askerlik yapmam" dediği halde )
Laik kemalist düzenin sahte tanrıları ve onların tapıcı kulcuklarının iğrenç yüzleri BİR KERE DAHA ORTAYA ÇIKTI. Yalancısınız, laikliğiniz de YALAN, DEMOKRASİ PUTUNUZ DA ve DİĞER TÜM PUTLARINIZ DA YALAN. SİZ YALANDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLSİNİZ. Talibanı da, Suudisi de, Kemalisti de, Laiki de aynı, hepiniz aynısınız ve hepiniz zalimlersiniz. Allah'ın laneti zalimlerin ve onları övüp yücelten kulcuklarının üzerine olsun.
ANALİZ MERKEZİ/ ALINTI
Türkiye Kemalist bir dayatma ile daha çalkalanıyor!
Türkiye`nin ilk İslami vicdani retçisi Enver Aydemir işkence altında!
Enver Aydemir tutuklandı!
Türkiye`nin ilk İslami vicdani retçisi Enver Aydemir, 2007`de göz altına alınmış ve `dini inançları gereği Kemalist bir orduda yer almak istemediğini` beyan ederek vicdanen bu yapıda askerliği red ettiğini belirtmişti.
O zaman da çeşitli dayak ve işkencelere maruz bırakılan Aydemir, iki sene sonra dün, Boğaziçi Üniversitesi`nde düzenlenen `Vicdani Retçiler Kurultayı`na katılmak üzere geldiği İstanbul`da göz altına alınmış ve askeriyeye teslim edilmişti.
İşkence!
Analiz Merkezi`nin Enver Aydemir`in babası Ahmet Aydemir ve avukatı Davut Erkan ile yaptığı görüşmelerde, Aydemir`in askeri üniforma giymeyi kabul etmemesi üzerine ağır şekilde dövüldüğü ve fiziki ve manevi ve sözlü işkenceye tabi tutulduğu anlaşıldı.
Üniforma giymeyi red eden müvekkili ile görüşmeye gittiğinde gözünün mor olduğunu gördüğünü belirten avukat Davut Erkan, giysisiz bir gece geçirtilen Aydemir`in bunun üzerine açlık grevine başladığını ancak bu sefer de bu bahane edilerek dövüldüğünü ifade etti.
Açlık grevinde ısrar eden Vicdani retçi Enver Aydemir`in serumu kabul etmemesi üzerine tekrar ağır dayaklar atıldığını belirten avukat Davut Erkan, askerlerin Aydemir`e zorla serum verdiklerini ve son durumun bu olduğunu iletti.
ENVER AYDEMİR İÇİN EYLEM
Enver Aydemir İnisiyatifi`nin (yarın) 27 aralık pazar saat 12:30`da Taksim Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapacağı öğrenildi.
Aynı gün Taksim`de Saat 13:00`de İsrail`in Gazze Katliamı`nı protesto etmeye hazırlanan İslami STK`ların, Türkiye`nin ilk İslami vicdani retçisi olduğunu bilinen Enver Aydemir`e destek olmak amacıyla 12:30`da Galatasaray`da olması bekleniyor...
Fatih Tezcan/Analiz Merkezi
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
bir açıklama: burada isyan ettiğimiz hapis cezası ya da şu bu ceza değil, İŞKENCE. Bir insanın insanlıktan çıkması için en kolay yollardan biri olan o İĞRENÇ AŞAĞILIK ZAVALLI ZALİMLİK olan İŞKENCE.
ki Enver AYDEMİR mahkemede defalarca " BU NEDENLE VERİLECEK HER TÜRLÜ CEZAYA RAZIYIM" demiştir. yani "ömür boyu ya da idam verseniz de bu kötü ordunun askeri olmayacağım" demiştir.
alın size "anlı şanlı" ordunuz. İŞKENCECİLER,, bu yapılacak en büyük hakaret olarak size yeter.
siz zalim işkencecilersiniz ve bütün bu yaptıklarınızın hesabını kıyamet günü Allah'a vereceksiniz. o yalancı ağızlarınızla var diyip günahkar yüreklerinizle inkar ettiğiniz KIYAMET GÜNÜNDE.
zalimler için yaşasın CEHENNEM.
O devlete ait baska turlu bir kamu gorevini kabul etmesi ama askerligi kabul etmemesi, kisinin ozgur secimi..
Ancak bunun, askerligin "iskence" araciligiyla dayatilmasi kabul edilir birsey degildir.
Iskence, sadece askerlik konusunda degil, her turlu konuya dair, insan onurunu asagilayan bir eylemdir.
Bu ilkel insanin dahi yapamayacagi dayatma aracini, iskenceyi hala birakamadilar gitti.
Mantiken dusunseler zaten, iskence sonucu askerlik yapmayi kabul eden insanin, yaptigi askerlikten ne hayir gelir ki?
Ben kisisel olarak, askerlik gorevinin bir yasam bicimi olduguna ve gerektiginde bu gorevin, bu isin profosyonelleri tarafindan(ille de gerekliyse sayet) yapilmasi gerektigine inaniyorum.
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
Enver AYDEMİR'in iki yıl önce yaptığı BASIN AÇIKLAMASI:
"Ben Enver Aydemir, 24.07.2007 tarihinde zorla askerlik yaptırılmak üzere evimden alınarak Bilecik Jandarma Er Eğitim Tugayına getirildim.Burada,beni oraya getiren yetkililere TSK Seçkinlerinin laik değerlere dayanarak dini inançlarıma karşı hasmane duygular beslediğini bu yüzden laik bir ülkede askerlik yapmayacağımı ve böyle bir düzenin asla ve asla bir neferi olmayacağımı beyan ettim.
Bilecik’te kaldığım süre içerisinde bu yaklaşımımın ne kadar doğru bir yaklaşım olduğunu,2 gün sonra beni görmeye gelen annemin ve eşimin başörtülü olması gerekçe gösterilerek nizamiye kapısından geri döndürüldüğünde daha iyi anladım.Hayattaki en önemli değeri inançları olan birisi olarak,özellikle T.S.K Seçkinlerinin İslami değerlere karşı gösterdiği bu tutumu kabul etmem mümkün değildir.Tüm bu sebeplerden dolayı vicdani reddimi açıkladım.Müslümanların en temel inançlarını bile bu kadar açık bir şekilde tahkir eden bir kurumda benim yer almam söz konusu olamaz.
Bununla birlikte kamuoyuna duyurmam gereken asıl meselem,T.C. devletinin üzerine kurulmuş olduğu temel değerlerin hiç birine sempati beslemiyor olmamdır.Benim de inanç değerlerime kimsenin zorla sempati beslemesini beklemiyorum.
Bununla beraber yaşadığım coğrafyanın gerçeklerini de göz önüne alarak,ortak yaşamın getirdiği sorumluluklar çerçevesinde inançlarıma uygun ve bireysel haklarımın tanındığı (eğitim özgürlüğü,kılık-kıyafet özgürlüğü,düşünce özgürlüğü vb.) bir ortamda kamu hizmeti yapabileceğimi beyan ediyorum.Tüm kamuoyuna duyurulur."
Her ülkede belirli bir nizam vardır. Bu nizamın yürümesi için belirli kurallar koyulmuştur. Bu kurallara uymayanlar çeşitli cezalara çarptırılırlar. Ama bu ceza içinde hiçbirzaman içkence gibi insanlık ayıbı bir uygulama olmamalı. Bunu yapanlar cezalandırılmalıdırlar.
Ben askerliğimi yedek subay olarak, Ankara da yaptım. Görev yaptığım yerde çeşitli rütbelerden askerler nizam ve kurallara uyarak, paşa paşa, namazlarını kıldılar, hiçkimse onlara herhengi bir hususta baskı ve ikazda bulunmadı.
Şan ve şerefi tarihten süregelen Türk Ordusu, Büyük Önder lutfen Lutfen Forumu zor duruma sokmayalim ün önderliğinde bu içerisinde yaşadığımız Vatanı kurdu ve bu Şanlı Ordu sayesinde bu Vatan hala ayaktadır ve ebede kadar öyle kalmaya devam edecektir. Bu devamlılık içinde Türkiye Cumhuriyetindeki Laik uygulamalar devam edecektir. Beğenen bu ülkede yaşar, beğenmeyende ya Türkiye yi terk eder veya “Allah a şükür Laik Kurallara uyduğum sürece içinde rahatça yaşayabileceğim uygun bir ülke.” diyerek, kurallara uyarak yaşar.
Bence, Türkiyedeki kurallara uymayarak yaşamaya çalışan sözkonusu bu arkadaş, Enver Aydemir, kanunlardaki boşluklardan faydalanarak böyle bir eyleme kalkışmış, bu duruma gelinmiştir. Böyle olayların birdaha tekrarlanmaması ve caydırıcılık için Yasakoyucuların acilen bu konu hakkında bir yasa çıkararak uygulamaya koymalıdırlar. Bu vatandaş ta “numune” olarak ağırlaştırılmış cezaya çarptırılmalıdır. Çözüm olarak bu vatandaşa TC Vatandaşlığından çıkması ve Türkiyeyi terketmesi teklif edilebilir. Fakat yakın gelecekte Suudi Arabistan ın böyle adamları kabul edeceğini hiç sanmıyorum. Çünkü burası açılım yolunda ilerliyor. . .
sen İslam'ın "İ" sini bile anlamamışsın. Sana Vahhabi ve Kemalist Zalim Tağutlarınla mutlu bir ömür ve ahirette beraberlikler diliyorum. Madem bu kadar seviyorsun yüceltiyorsun onları Allah seni onlarla beraber haşretsin ve sonunuz beraber olsun. eğer samimi isen amin de. değilsen tevbe et ve Allah'a ve O'nun Kitabı'na teslim ol.
Not: Senin şu "ya sev ya terk et" düsturun var ya yazında belirttiğin işte o Peygamberlere kavimlerinin azgın önde gidenleri de söylemişti, en son Muhammed peygambere ve müminlerine de söylemişlerdi hatta İŞKENCE ETMİŞLERDİ, bak aynı kafada adamlarsınız, onlar da SİZDEN.
Not: Senin şu "ya sev ya terk et" düsturun var ya yazında belirttiğin işte o Peygamberlere kavimlerinin azgın önde gidenleri de söylemişti, en son Muhammed peygambere ve müminlerine de söylemişlerdi hatta İŞKENCE ETMİŞLERDİ, bak aynı kafada adamlarsınız, onlar da SİZDEN.
"ya sev, ya terket" duyduğum en azgınca / tuğyanca sözlerden biri...
işte o sözün ve benzerlerinin insanları getirdiği nokta :
Buna rağmen yine sizlersiniz birbirinizi katleden ve -kesinlikle yasaklanmış olduğu halde- kendi halkınızdan bir kısmını yurtlarından süren, onlara karşı günahkarlık ve nefrette yarışıp yardımlaşan ve esir olarak elinize düştüklerinde onları ancak fidye alarak bırakan! Böyle yaparak, ilahi kelamın bir kısmına inanıyor, diğer kısmını inkar mı ediyorsunuz? Öyleyse bilin ki, içinizden böyle yapanların karşılığı, bütün dünya hayatında zilletten ve Kıyamet Günü en acıklı azaba uğratılmaktan başka bir şey olmayacaktır.Zira Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir. BAKARA 85
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Bugün saat 12:30 da GS Lisesi önünde bir avuç insan Enver'e yapılan işkencelere dilleri ile itiraz etti, karşı çıktı, lanetledi,
Ailesi oradaydı, 20-25 Savaş Karşıtlarından, 20-25 dindarlardan, hepsi o kadardı.( Tabii ki, bir de alemlerin Rabbi Allah'da BİZİMLEYDİ, elhamdülillah )
oysa 500 metre ileride saat 13:00 de başlayacak Filistine destek mitingi vardı. oradan bile insanlar YÖNLENDİRİLMEDİ. biz, açıklamadan sonra taxim meydanına gelip baktık "yüzlerce ay-yıldızlı bayrak" sallanarak "zalimler" protesto ediliyor "mazlumlara" destek çıkılıyordu! Sigaramdan bir nefes çektim ve dudaklarımın arasından kendimin bile duymak istemediği şeyler söyleyerek uzaklaştım oradan.
Kendi insanına yapılan İŞKENCE'ye karşı çıkamayanlar hiç bir şeye karşı çıkamazlar, işkencecilerinin, zalimlerinin şiarlarının altında toplananlar aldanıştadırlar.
Kendi inançlarından OLMASA DA, oraya gelip gırtlaklarını yırtarcasına Enver'e yapılan zulme karşı çıkan SAVAŞ KARŞITLARINI saygı ile selamlıyorum.
üzgünüm. çok üzgün.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma