Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam
Hocam sorular çok kazık ,hep bilmediğim yerlerden gelmişJ
İman yazdı;
“Her peygambere kıyamete kadar insanlığın sonuna ulaşabileceği bir yetenek yada sanatın en uç noktası verildiği gibi bir şey duymuştum. “
Peygamberlere verilen mucizelerden bahsediyorsunuz sanırım.
Örneğin Kuranda Hz. İsa’nın bakire Meryem’den babasız olarak dünyaya geldiği söylenir.
Gün gelecek Hz. İsa’nın babasız dünyaya gelme durumunun günümüzde veya kıyamet kopmadan önce ,insanlık tarafından ulaşılabilirlik olasılığı var mıdır?Yada başka bir deyişle Bilim sperm olmadan sadece yumurtadan cenin meydana getirebilecek mi?
Uzun zaman önce okuduğum bir yazıda Bilim İnsanlarının kadına ait DNA kullanarak sperm olmaksızın kadının yumurtasından cenin oluşturabileceklerini ispatladığı yazıyordu.Ama elde edilecek tüm ceninlerin kaçınılmaz bir şekilde dişi olacağı söyleniyordu.
Kim bilir belki bir gün bahsi geçen tüm mucizelere insanlık ulaşabilir.Neden olmasın.?
İman yazdı
"burada anlatılanın üçüde adalete aykırı görünüyor. ayetlerde zamanda yolculuğa işaret edebilecek bir şey varmı."
Bu sorunuzu anlayamadım.Nerde anlatılanların 3’ü adalete aykırı?
Zamanda yolculuğa gelince, bizim anladığımız Zaman kavramı Bizim yaşadığımız güneş sistemine mahsus olarak yaratılmıştır.Yani 1 dünya günüyle bir Mars günü yada 1 Venüs dünü aynı değildir. Zaman izafidir.Bunu daha iyi izah etmek için bir örnek vermek istiyorum;
Alıntı;
Bir bilim adamı, 2005 yılında yaptığı bir araştırma sonucu bir yıldızın dünyamıza uzaklığının ''50 ışık yılı'' olduğunu hesaplıyor... Ve o yıldızın o tarihten 15 sene önce (yâni 1990 yılında) söndüğünü, fakat yıldız bize 50 ışık yılı uzakta olduğu için (söndüğü zaman bile 50 yıl boyunca ışığının görüleceğini bildiğinden) bu yıldızın çıplak gözle söndüğünü göreceğimiz tarihin 2005+(50-15) =2040 yılı olacağını hesaplıyor...
Yâni yıldız 15 sene önce (1990'da) sönmüş. Fakat biz 35 sene sonra (2040'da) göreceğiz söndüğünü... Yâni 35+15=50 yıl sonra...
Sonra bilim adamı bu bilgiyi 2005 yılında dünyaya şöyle ilan ediyor;
''' FİLANCA YILDIZ 35 sene sonra, 10 OCAK 2040 TARİHİNDE SÖNECEKTİR! ..'''
2040 yılında o yıldız söndüğünde câhil insanlar soruyor;
'' Bu bilim adamı GAYB 'ı nasıl bildi? ..''
'' KADER 'i nasıl bildi? ..''
'' Yıldız O DEDİĞİ İÇİN mi söndü? ..''
'' Yoksa SÖNECEĞİ İÇİN mi O dedi? ..''
Bilim adamı cevap veriyor;
'' Ne ben dediğim için söndü, ne de söneceği için ben dedim. Çünkü o yıldız ZATEN SÖNMÜŞTÜ! .. ''
Şimdi bu örneğe göre Bizim o yıldıza olan uzaklığımıza bağlı olarak o yıldız için “geçmiş,yaşanmış” olan zamanına şahitlik ediyoruz.O yıldız için “geçmiş” olan bizim için “gelecek” oluyor.Bilmem anlatabildimmi?
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|