Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
hasan kardes ayet icin tesekurederim konuyu cok guzel irdeliyor.hidayete ermek bence onemli olan bu.bir yolda gidiyoruz seytanlar ve bizi yoldan alıkoyacak o kadar sey varki nefs terbiyesi bence bunu cozmek lazımgeliyor bir is yaparken durup dusunmek yada yapılan yanlıstan hemen geri donmek aslında bence hayatımız boyle geciyor en azından benim ki.
ben istiyorum ki cevremizdeki insanlarım bilinclenmesi lazım gozlerini acması lazım.cogu insanın soyledigi elhamdülillah muslumanız ama gerisi.aslında cogu insan dinini yasamak istiyor ama din herkese okadar farklı anlatılmıs ki insanlar konusmaktan bile kacınıyor.soyle kuranı kerim i bastan sona okusalar herseyin ve hidayete ermeninin yolunun orada olacagını gorecekler .maalesef kuran ı kerim evlerimizde yuksek yerlerde duran ciltine kapak veya kılıfına saygı gosterilen bir konumda icine kimse acıp bakmıyor halbuki sayfalarca gazete kitap okuyoruz internet tv falan ama bir kez de merak edip kuran ın turkcesini okumuyoruz(BU ARADA YAPMIYORUZ ETMIYORUZ DERKEN BEN KENDİ CEVREMDEN BAHSDİYORUM)
etrafımda yaptıgım bir gozlemi aktarmak istiyorum
dın nedir
muslumanız elhamdulilah
hz muhammed peygamberimiz selam olsun
sıkıstıkmı dua ederiz ayet el kursi 3 ihlas 1 elham(ama anlamını bilmeyiz)
cocuk dogar mevlut okuturuz
ramazanda oruc tutarız terahvi kacırmayız
ramazan biter camiye ugramayız cuma haricinde
ananemiz dedemiz dini cok iyi bilirler onlar mubarektirler hep namaz kılarlar
ama bize hic anlatmazlar sadece sordukmu anlatırlar.sormadan namaz kılmalısın demezler sadece oruc icin biraz bastırırlar.
biz hanefiyiz derler ama ozellıklerını bilmezler bir de kızılbaslar varmıs biz onlarla evlenemezmisiz (kimdir bunlar bilmıyorum)
kuran okunurken dinlenir ama arapca ne dedigini bilmeyiz
mezarlık tan gecilirken teyp in sesi kısılır
bir yakın olunce mevlit okunur 7 52 gibi vs
birde annem kucukken mukabele diye bir seye giderdi kuran okunurdu.
ezan okununcada teyp tv sesi kısılır yatıyorsak kalkılır
birde fatiha ettehıyyatu ihlas subhaneke bilinir
selamun aleykum -aleykumselam
ramazanda zarf icinde fitre verilir
bir buyuk hacca gider zem zem getirir iceriz
kucukken biri bana hacda oyuncak taramalı tufek getirmisti cok sevimistim.vs.vs.vs
KARDESLER benim tanıdıgım cogu insanın din hakkında bildikleri bu kadar yada biraz daha fazla yani diyeceksiniz ki nasıl bir cevrede yasıyorsun normal orta halli bir cevredenim ama buna cok uzuluyorum rehber olan kuran ı kendi dilimizde okumayı cevremizdekilere tavsiye etmemiz gerekiyor bence(yine kendi goruslerim ve yasadıklarım beni mazur gorun dusuncelerim yine benimdir)
allahıma sukurler olsun yolundan bizleri sasırtmasın
__________________ ahmet16
|