Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 02 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
yazılanları okudum. Aydın görüşlü konuya hakim kişiler ile cahil ve beyni sulanmış insanların yazıları arasında kaldığımı farkettim. Ve ne yazıkki insanların en büyük sorunu belli kalıplar ile beyinlerine çimento döktükleri bunların dışındaki gerçekleri kabul edemiyorlar. Yaşar Nuri onlar için kötü ama neden kötü bilmiyorlar. Ona öyle demişler bide yıllarca insanların kendi yorumları ile değiştirerek anlattığı inandığı (kandığı) islamın öyle olmadığını anlatıyor. Kabul edemiyor. Şuan ülke tessettür başörtüsü diye saçma bir olay ile bölünüyor. Halbuki Kuran'da kapanması gereken yerlerin için de hiçbir zaman başını ört demiyor. Bu bir yorum ve insanlar kendi yorumları ile Allah'ın dini değiştiriyorlar. Ve bunu şuan bir hükümette onaylayarak ülkeyi bu hale getiriyor. Yaşar Nuri gibi insanlar aydın görüşleri ile insanlara bilgi veriyor. Doğruyu anlatıyor. Dinde zorlama yoktur. Bunu en güzel şekli ile anlatıyor.
Yobazlık dinden insanı uzaklaştırır ve sonunda insanlara cezalar vererek dini uygulatmaya çalışır. (Malezya gerçeği gibi) Bu gün Yaşar Nuri yarın başka Aydın İlahiyatçı, olacak ve gerçekleri söylemeye devam edecek. Lütfen unutmayın bu insanlar sizin camiideki imam gibi imam hatip mezunu değil. Bu insanlar bilim adamı Prof. İlahiyatçı. Neden gerçeklere Allah'ın verdiği gerçek islam dini yerine insanların yorumladığı dini yaşıyorsunuz. Allah'ın verdiği gerçek din kuran da var. Niye ayetleri çekiştirerek 3 vakti 5'e çekmeye çalışıyorsunuz. Dinimizle alakası olmayan başörtüsü ne alaka. Biz Laik bir devlet olarak. Sonrada müslüman bir halk olarak dünyaya gerçek müslümanlığı göstermeliyiz. İran'a Malezyaya müslümanlığın kıyafetle değil. Hürafelerle olmadığını gösterebilecek belkide Tek ülkeyiz. Atatürkçü Aydın, Laik olan tek müslüman ülkeyiz. Bunu bozmaya çalışanlara karşı akıllı olalım. Bu ülkeyi Amerikaya satıp sonrada başörtüsünü savunuyoruz diye sizi kandıranlara değil. Yıllarca bu hep böyle oldu. İngiltere sömürgesi yaptığında arap ülkerine halkı yönetmek için Yalancı şeyler yapmıştı. Böylece İngiltere Şeyh diyordu istekleri Şeyhte halka böylece ingilterenin istediğini araplar yapıyordu. Aynı oyunlara geliyoruz. Açın gözlerinizi Açın.
Katılma Tarihi: 08 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 45
arkadaşlar siz Alperen ne yazmışsa ona bakın. onun yazdıkları kesinlikle doğrudur. ben ona bütün yüregimle katılıyorum. sagol Alperen kardeş... Allah sana gercekten zihin açıklığı vermiş. Allah'a emanet ol kardeşim...
25 bölümü de dikkatli okudum. Süleyman ATEŞ hocanın 'Gece namazı, yatsı namazı değildir. Akşam namazıyla yatsı namazı aynıdır. Bu, iki bölüme ayrılır. Birincisine akşam namazı, ikincisine yatsı namazı denmiştir. Eski kitaplarda bu namaz, işâ-i evvel ve işâ-i ahir şeklinde anılır. İşâ, yatsı vakti diye tercüme edilmiştir ama bu doğru değildir. İşâ, akşam vakti demektir. Kuran’a göre üç namaz farzdır. Bunlar sabah, akşam ve gece namazlarıdır. Öğleyle ikindi Peygamberimizin kendi ictihadıyla kıldırdığı namazlardır. Ama bunlar Kuran’da emredilmemiştir yani Kuran’ın yüklediği bir farz değildir. Ancak Peygamberimiz bunları sürekli olarak cemaatle kıldırdıkları için bunlara da farz denmiştir. Açık fikirli İslâm bilginleri olsa, bu zamanda namaz vakitlerini Kuran’ın çizgisine çekerler. İslâm daha kolay hale gelir ve bir çok insan İslâm’a kazandırılır.'sözlerini nasıl yorumlaycağız. Orta namazı ve cuma namazı bu açıklamaya göre nereye uyuyor?
Ama sizin alimleriniz ne ilginçtir ki dört mezhep imamlarına ve diğerlerine itiraz etmemekteler. Ebu Hanife su olmadığında nebiz ile abdest alınmasını emredince Şafiiler, Malikiler ve Hanbeliler itiraz etmiyorlar veya imam Ahmed Allah’ın görülmesini söylediğinde veya sarığa meshetmeyi câiz bildiğinde diğerleri onu eleştirmiyorlar. Hakeza neden onların, yolculukta parlak oğlanları nikah etmek, kurumuş pisliğe secde etmek, cinsel organını sararak annesi ile cinsel ilişkide bulunmak ve benzeri birçok ilginç fetvaları eleştirilmemektedir?!!
Bu Yazılan Konuyu Bütün Caferiler Kaynak olarak alıyor Kime yazdı isem Sonuç alamadım Bunu Kabul eden Her Kim ise Bırakın Dininden INSANLIĞINDAN UTANSIN INSANLIĞINDAN
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 672
Sayın AyhanCan
Sünnilerinde , Şiilerinde hiçbir kaynağa dayanmadan birbirleri hakkında salladıkları çok iftiralar vardır.
Peşaver geceleri gibi, örneğin Saadeti Ebediyye yi okursanız. Orada da İranda mollallar bir eve misafir olduklarında , ev sahibi kızını bunlara sunmak zorundadır. İşte bu birleşmeden olan çocuklara seyyid derler. Onun için Acemin Seyyidi bol olur gibi ifadeler vardır.
Tümüyle iftira ve mezhep taassubuyla yapılan bu şeylerin ne dinde, ne insanlıkta yeri yoktur. Aynı Allaha, aynı kitaba, aynı peygambere inanan kardeşlerimize hakka, hakikate dayanmayan şeylerle iftira ederek zulmetme hakkımız olmadığı gibi, onlarında yoktur.
Bunlar bugünkü iletişim olanaklarının olmadığı, insanların birbirini tanıma şansının bulunmadığı çağlarda mezhep taassubu ile cahil halkı yönlendirme, doldurma amaçlı yapılmış yanlış işlerdir.
Ömrümde bunca saçma sapan şeyler okudum , ama böylesi bir saçmalığa ilk rastlıyorum. Bence bunlar bu imamlara iftiradır. Bu insanların böyle saçma şeyler söylemiş olması mümkün değildir. Hele ki o günkü kabile ortamında.
Bu denilen şeyler, bırak müslümanların arasında söylenecek, günümüzde ki en sapık ortamlarda bile söylenmez. En sapıkların arasında bile ensest e doğal bakan milyonda bir bile değildir. Bu kitapta bu imamların şartlarını sağlayınca anne ile ilişkiye cevaz verdikleri yazılıyor. İğrenç ötesi adilik. Yuh yani yuh.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
Yaşar Nuri Öztürk, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanlığı'ndan istifa etti.
Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, �bilim çalışmalarının yoğunluğu yüzünden yeterince vakit ayıramadığı siyasal çalışmalarına ara vermek, mesaisini ilmi-fikri faaliyetlerine yoğunlaştırmak üzere kurucusu ve genel başkanı olduğu HYP'nin genel başkanlığından istifa ettiğini� bildirdi.
ben kendisine tebliğ etmiştim ya demek düşünmüş taşınmış doğruyu bulmuş :)
e artık herhalde güzelce bir de tevbe eder zalim düzenleri falan da övmekten vazgeçer ve insanları sadece Allah'a teslim olmaya çağırır inşAllah.
ne diyelim hayırlısı olsun.
NOT : bu arada, bak sevgili Metehan abi, sevgili Dermanbeg dost gördünüz mü hoca da nihayet anladı bu işlerin parti purti ile olmayacağını artık bana kızmazsınız herhalde dostlar. :))
selam ve muhabbetle
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Sevindim Yaşar hocanın istifasına.İnşallah bir süreliğine köşesine çekilip özeleştiri yapar da yeniden salt vahyin engin mesajını kitlelere duyurmanın derdine düşer.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma