Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ben inanıyorum ki, insanlar bilinçlendikçe, islam'ı daha iyi anladıkça, bir takım gerçekleri gördükçe, muhakeme yetenekleri geliştikçe bu tür yanlışlardan zamanla uzaklaşacaklardır...
Ancak buradan rant eden bir kısım insanlar da rantlarını kaybetmemek için mücadelelerini edeceklerdir... ama bilinçli ve duyarlı bir toplum oluştukça bu rantçılar isteseler de istemeseler de unutulup gitmeye mahkum olacaklardır.... bu da inşaallah zamanla olacaktır....
Sadece insanları bir araya getirmek gibi olumlu bir işlevi olan, ama bunun yanı sırada bir takım yanlış bilgileri onların beynine dolduran bu adetin yeniden gözden geçirilmesinin zamanının geldiğine ben de inanıyorum....
Bizlere düşen mevlidin yerine daha iyisinin konulacağı kaliteli çalışmalara imza atmak olmalıdır diye düşünüyorum...
gerçekleri kavrayamamış ve yanlış yönlendirilmiş birilerinin olumsuz tepkilerini de hesaba katarak onları rencide etmeden ve küstürmeden bu adetten uzaklaşılması ve yerine daha güzel çalışmaların yapılmasının uygun olacağına inanıyorum..
ve bu konuda gayretli arkadaşların çalışmalarını beklediğimi ifade etmek istiyorum... bu uzun vadede başarılabilecek bir konudur... ama başarı imkansız değildir... şu an burada bunların yazılıyor ve konuşuluyor olması da büyük bir aşamadır... ve bu da büyük bir başarıdır...
insanları rahatlatıp sadece duygularına hitap eden bu tür natlar, eğer insanları Allah'tan uzaklaştırıyorsa, yanlış bir din anlayışının oluşumuna katkı sağlıyorsa, dinin anlaşılmasını zorlaştırıyorsa bunların devam etmesi gerektiği düşüncesini kabul edip savunabilmek kanaatimce mümkün değildir..
sonuç olarak, aşırı yüceltilmiş bir peygamber tasavvurunun bütün örneklerini içinde barındıran bu mevlid geleneğinin yeniden gözden geçirilmesi ve yerine daha kaliteli çalışmaların yapılması gerektiği inancımı belirtmek isterim...
herkese selam ve saygılarımla...
|