Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Arkadaşlarım ben keşke bu siteyi daha önceden görseydim. Ben islami bu kadar güzel yaşayan bir site görmedim.
Ben bu siteye üye olmadan önce gittim saçma sapan bir siteye üye oldum.
Mezhepler yok dedim. Kuran'dan ayetler gösterdim onlar kalktılar saçmalayan insanların makalelerini copy paste ettiler benim yanlış yolda olduğumu söylediler. Alimlere göya laf atmışım dik kafalı cahil oldum.
Ordan birisi mezhepsizlik seni imansızlığa götürür diyor. Bu kadar saçma bir şey görmedim. İmanın 6 şartı var benim bildiğim ama maalesef bu insanlar bir 7. cisini koydular.
Onlar bunları söylerken bana kaynağımın doğruluğunu sordular.Ben onlara Kuran'dan örnek verdim ve kabul etmediler.
Banladılar tabiiki beni.
Kalktım 4 tane kitap aldım. Bir evde olan kitablarım var. Allah'ın izniyle hepsini okuycam . Acaba diyorum ben mi yanlışım . Ama önümde ayetler var. Onlar ise imamı bilmem nelerin imamı kimin yazdığı kitaplara inanıyorlar.
En sonunda da şöyle dediler. Bu kişinin imanı zedelenmiştir umarım tövbe eder. Kimde iman kimde para bunu bilemezler.
Araştırmak kötü bir şey mi ?
ilim her müslüman için farz değil mi ?
bunların yalan yanlış şeyleri taklid ederek müslümanız diyorlar. Nasıl bir vicdan bu ben anlamıyorum. Tabiki bende alim değilim çok iyi bir şekilde bilmiyorum her konuyu ama özellikle mezhep konusunu araştırdım mezhepleri araştırdım . Ve gerçeği buldum..
Sadece peygamberimizin yaptıkları bizim için geçerli değil mi ?
Yanlış yoldamıyım ben ?
Esas Allah onların yardımcıları olsun ..
|