Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
SELAM ARKADAŞLAR
Uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum.Tahmin edersinizki çoğunuzun din konusundaki fikirlerinizi az çok biliyorum.Ve hepinizden islamiyet hakkında öğrendiğim şeyler var.Bunun için site yapımcılarına ve sizlere teşekkür ederim.
Kuran okumaya başlamadan önce, yani müslüman olmadan önce Allah hakkında tabiki benimde kafamda düşünceler vardı.Ancak ilk aldığım kuran mealinde gerçekten Tanrının kadın ve erkeği ayırdığını düşünmüştüm.Ama daha sonra ayetlerin karşılaştırılması, derin derin düşünmek, Tanrıyı anlamaya çalışmak... ve haksız olduğumu görmek.. Tahmin edersiniz zorlu bi dönem geçirio insan, hayatında bir dini ilk defa yaşamaya başlayınca..Ben müslüman bi ülkede doğdum.Ama dini kendi tercihlerine uydurmaya çalışan o kadar çok insan varmış ki ben Tanrıyı tanıyamamışım.Herşeyi muhteşem bi düzende yaratan Tanrı yla dini çeliştirmeye çalışan bir sürü insan..
Bütün yazılarınızda en çok dikkatimi çeken konulardan biri de başörtüsü tabiki.. Ancak bunu neden bu kadar çok tartıştığınızı hala anlayamıyorum.Bunun gelenekten, Arap örf ve adetlerinden geldiğini, günümüzde de türbanın siyasi bir simge olarak kullanıldığını neden bi türlü anlamazlar bu insanlar..Sanırım bu sorunun cevabını hiç bi zaman alamıcam..Zaten konuyu da buraya getirmek istemiorum sitede epey bi yeri var.Sadece fikrimi söylemek istedim.
İkinci bir konuda özellikle beni çok şaşırtan, meğer biz insanlar peygamberleri ne kadar putlaştırmışız.. (Ben zaten önceleri dinle ilgili değildim dolayısıyla çok vaktim olmadı.) Bunların hepsini hem bu siteden hem de Mustafa Sağ ın Çağrı isimli kuran mealinden öğrendim.Çok güzel bi meal olduğu için burada ismini söylüyorum.Bi çok şeyi meal dipnotlarında anlatmış.Allah ondan razı olsun.
Bu tip konuları araştırmaktan Allahı tanımaya zamanım olmadı..Kuranda anlatılan yüce yaratıcıyı bana ayetlerle anlatırsanız size minnettar kalırım..Bağışlayıcı olduğunu biliyorum.Zaten sureler Rahman Rahim olan Allahın adıyla die başlıyo..Ama nereye kadar bağışlayıcı? gibi Dost olduğunu, hiç ayıplamayan, sürekli acıyan bi Tanrı olduğunu da biliyorum..Yani bana yaratıcıyı anlatmanızı rica ediyorum sizden..
Ve asıl bunu anlamam gerektiğini çok iyi biliyorum..
Düşünceleriniz, ayetlere herbirinizin verdiği anlam benim için önemli ve değerli.. Paylaşırsanız size minnetkar kalırım..
Sevgilerimle
Jade
|