Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 06 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 7
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Din tacirleri yakalandı
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından Edremit'in Altınoluk Beldesi'nde düzenlenen operasyonda, İslam dinini kullanarak para topladığı iddia edilen B.A. ve öğretim görevlisi eşi M.A. gözaltına alındı. İstanbul ve Bursa'da da bu operasyonla ilgili 4 kişinin yakalandığı bildirildi
08.06.2006
Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde oturan ve eski gazeteci olduğu ileri sürülen 59 yaşındaki B.A.'nin kendisini Alman teorik fizikçi Hans Von Aiberg olarak tanıtıp `Hanif İslam öğretisi' adı altında, İslam dinini kullanarak para topladığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Polis B.A.'nın Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü'nde öğretim görevlisi eşi 34 layındaki M.A. ile birlikte yakaladı. Bu kişilerin internet siteleri aracılığıyla yurt genelinde yüklü miktarda para topladıklarının belirlenmesinin ardından operasyonu genişleten güvenlik güçleri, İstanbul'da 1, Bursa'da da 3 kişiyi gözaltına aldı.
Hanif İslam'ın Öğretisi'nin dayanağını, Zig-Zag öğretisiyle açıklayan Hans Von Aiberg'le ilgili operasyona da 'Zig-zag' adı verildi. Operasyonun sürdüğü, olayla ilgili bazı şüphelilerin arandığı öğrenildi. Yetkililer, gözaltı sayısının artabileceğini, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan zanlıların işlemlerinin yetişmesi halinde yarın adliyeye çıkarılacaklarını bildirdi.
NAMAZ 3 VAKİT OLMALI 'Proteston İslam tarikatı' olarak da bilinen Hanif İslam'ın, İslamiyet'in kökenini Hz. İbrahim'e dayandırdığı, beş vakit yerine 3 vakit namazı savunduğu, cami imamlığını kabul etmediği, hadisleri yalan olarak nitelediği, Allah'tan daha güçlü `Jana' isimli bir varlık olduğunu savunduğu biliniyor. İnternette iki sitesi olan Hans Van Aiberg'in, "Hanif İslam-Protestan İslam" düşüncelerini anlattığı değişik kitaplarının da olduğu kaydedildi.
HAKAN COŞKUN'A MEKTUP YAZMIŞLAR Öte yandan A. çiftçinin iki yıl önce Sabah'ta yazan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a medyadaki kalemşörü olmayı önerdiği öğrenildi.
Ahmet Hakan'ın "Ağustos 2004'deki "Huzur arıyorum" başlıklı yazısında şu ifadeler yer alıyor:
"....Ama beni kopartan asıl mesaj şu oldu: `Selam. Ben Dabbetül Arz Hans Von Airberg'in eşiyim. Sizi de protestan İslam tarikatında görmek isteriz. Bizim medyadaki kalemşorumuz olun. Size istediğiniz kadar para!' İşte bu mesaj, bana öldürücü darbeyi vurdu. Bir yandan yahu bu kadar salak bir görüntü mü çiziyorum diye hayıflandım, bir yandan da bu arsızlıkta sınır tanımayan sıcak para vaadinin şaşkınlığını yaşadım. .... Derken bir gün, yıllar sonra. Bir özel televizyon kanalında bilumum korkutucu efektin eşliğinde kendisini NASA'dan emekli atom fizikçisi Hans olarak tanıtan adamın maskesini düşürüyoruz. İlkokul mezunu Malatyalı B.A., nasıl atom fizikçisi Hans Von Airberg oldu. Az sonra diye bir tanıtım görmeyeyim mi? Merakla izledim haberi. Meğer adamımız, Danimarka, Hans ve NASA gibi anahtar sözcüklerle bilimsel gücünü artırmaya çalışan, amatör ama buna mukabil uyanık Malatyalı bir bilim kurgu yazarı değil miymiş."
evet böyle birşey hanifdostlarla bir ilgisi olamaz.zaten biraz mantıklı düşünürseniz Allahı inkar eden bir insan neden böyle bir site kursun ve bukadar çok çalışmalara destek olsun.Sizin amacınızı anlayabiliyorum meyve veren ağaç taşlanır..Lütfen abuksabuk konularla bizi uğraştırmayın
__________________ ttp://ibadetleriniz olmasa Allah sizin neyinize değer versin!!!
magankis kardeşe selam,gazetede okuduğunuz yazıdaki kişiler,dini alet edip rant peşinden koşup,çıkar sağlıyorsa bu kandıran kadar kandırılanda kendini sorgulamalı,ben niye bu tuzağa düştüm diye kendini hesaba çekmeli,dinlerini dinin sahibinden, onun metoduyla kitaba sarılarak,gerçek dini ve gerçekten dini yaşıyanları iyice öğrenmeliler.size gelen haberi,kaynağı ne olursa olsun iyice araştırıp kimin ne yapıp yapamayacağını,iyice öğrenmeye davet ediyorum,yoksa bilmeden bir topluluğu incitebilirsin! hanif olan kurani metotla hareket eder,peygamberlerin ortak tebliğ metodu,onlar kavimlerinden bir ücret bir maddi çıkar beklemediler,ecirlerini ve ücretlerini yaradanın katından beklediler,onların yolunu kendine yol edinipte bu yolda emrolunduğu gibi dosdoğru olanların ,bu fırkalarla alakası yok,gerçek haniflerin.birileri bi tarafa çekmeye niyet ederse,zararın kime gelebileceğinin muhasebesini iyi yapmalı,kuyuya atanlar,kuyuya atılanla nerede ne zaman,nasıl,hangi konumda karşılaşacağını bilmiyordu,tuzak kuran varsa,tuzak bozanlarda var çok şükür,sen ne kadar anlatmak istesen de iste,senin anlattığın karşı tarafın anlayabileceği kadardır.selametle.
şimdilerde bahsi geçen şarlatanlar birtakım yerlerde;efendim hans çıkana kadar kimse hanif kelimesini ağzına almıyordu,haniflikten haberi olan yoktu,ayberg çıkınca bir anda hanif olduklarını hatırladılar.
ben de acizane onlara diyorum ki:hanifler her zaman vardı.fakat duruşlarını hanif olarak nitelememiş olabilirler.bu işe adı geçen şahıs vesile olmuş olabilir.yani zulmün içinden aydınlığın çıkması gibi.
haniflik kavramını o güne kadar hans gibi saptıran çıkmadığı için belki de gerçek hanifler bu sözcüğü gündeme getirmediler.daha söylenecek çok şey var dostlar.şimdilik bu kadar.
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
selamlar, haberi olduğu gibi geçmişse magankis kardeşime diyecek bir şeyim yok,lakin kendi yorumunu da katarak saptırma yapmışsa onu hanif kardeşlerimden özür dilemeye davet ediyorum. haber öyle bir tarzda aktarılmışki sanki üç vakit namaz olduğuna inanmak veya bunu savunmak suçmuş gibi aktarılmış.bana yanlış gelen yönlerinden biri bu olmuştur. bir diğer husus ise ''İslam dinini kullanarak para topladığı'' iddiası.bu iddia sizce doğru mudur?polisler yakaladığına göre büyük ihtimalle doğrudur.olayın bu yönü beni ilgilendirmez,polisi ilgilendirir ama merak ettiğim şöyle bir durum var. Haniflerin kendi aralarında bu kadar örgütlü olduğuna veya olabileceğine inanmıyordum.ama bu olay beni buna inandırmaya başladı.keşke birliktelikleri olsa fakat iyi ve güzel şeylerin gerçekleştirilmesi için bunlar yapılsa diyorum.örneğin parasız pulsuz hasta bir hanif kardeşimin tedavisi için para toplanmış olsa,veya çocuklarını okutamayacak kadar fakir olan bir hanif dostum varsa o çocukların eğitim masraflarının karşılanması için bunlar yapılsa daha bu gibi örnekler çoğaltılabilir. birde bu sunulan heberde bir çelişki dikkatimi çekti.A_Hakan Coşkun'un gazetedeki yazısına göre o hanif oldukları iddia edilen Hans'ın yüklü miktardaki para teklifleri.bu kadar yüklü miktarda para teklif edecek kadar zengin birisi nasıl oluyorda ondan bundan para dilenme işine girişiyor?kafama takılan ve bana çelişkili gelen şeylerden biri de bu olmuştur.ya hakan coşkun bey sallamış,yada adamlar fırıldağın tekiymiş,yada hanif kardeşlerime leke sürmeye çalışan bir komplo ekibinin derin komloları olabilir diye düşünüyorum. şayet bu haber gerçekten doğruysa,hanif kardeşlerimin bundan alacakları ibretlerde vardır.onlarda şunlardır. 1-gerçekten hanif olduğuna inandığınız kişilere yardımcı olabilirsiniz,ancak aldığı para veya yardımları yerine harcayıp harcamadıklarının takip ve kontrolünü yapmanızda fayda vardır. 2-sizden yardım talebinde bulunan şahsın kimlik numarasını talep etmekten çekinmeyin derim.herhangi bir suistimal yapması ihtimaline karşı bu kimlik numarası o şahsın yakalanması konusunda emniyet brimlerine kolaylık sağlayacaktır. en doğrusunu Allah bilir.selamlar,sevgiler.
İşte sevgili medeni.. 4 yıl evvel sorulmuş bir sualin ve
hatta sahibinin neredeyse gayb olduğu vakit gözardı
edildiğinde, verdiğin değil cevap, küp küp altın olsa da
sırıyor.
Ancak yardimlasma hakkinda soylediklerin..iste ilkeler. Saygılarımla
selamlar, fazıl kardeş senden bir istirhamım var.bu yorumlarını hiç okumuyor musun?değil ilkokul mezunu,üniv.mezunu dahi birisi bile bir şey anlayamaz.lütfen açık yazar mısınız? ne demek istediniz?yorumları anlaşılır şekilde yazmak,okuyucularına saygının da gereğidir. selamlar,sevgiler.
yorumlarımı yazıyorum ve bakıyorum fena değil, gönderiyorum..
orda dedim ki, her söz yerinde güzeldir.. yerinde kelimesini zamanında olarak görürsen yine sorun yok.. ancak 4 yıl evvel biri sormuş, sende cevaplamışsın.. lakin ne soruyu soran ortada nede ilgi alaka.. hani sonrasında dedin ya, efenim işte ilkeler işlemeli, onlar neydi? yardımlaşma vs..
geçen biri dedi ki, efenim konserve yiyerek ibrahim tatlıses olunamaz..
işte söz.. ve hemen peşinden,
yunus demiş ki, bana namaz kılmaz diyen, ben kılarım namazımı..
şimdi bu söz için bir yer/kalp/anlayış/idrak/bilinç/memleket/cemaat var.. bu söz için, daha o safhaları tanımamışsa insan, elbette pöh deyip geçer.. neyse selametle..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma